Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya30 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Zafer, 23 Haziran'da katlandı”
25 Haziran 2019 Salı 18:16

“Zafer, 23 Haziran'da katlandı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul ve parti yöneticileri CHP İl binasında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Kumbul; “23 Haziran’daki zafer asla bir tesadüf değildir. 31 Mart’ta elde edilen zaferin, katlanarak büyümüş hali

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul ve parti yöneticileri CHP İl binasında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Kumbul; “23 Haziran’daki zafer asla bir tesadüf değildir. 31 Mart’ta elde edilen zaferin, katlanarak büyümüş halidir” dedi.

İl binasında gazetecilerle bir araya gelen CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul ve parti yöneticileri burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kumbul, geçtiğimiz günlerde basında yer alan belediyenin bir çalışanının 31 Mart Yerel seçim günü Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e küfür ettiği mesajlar hakkında da yorum yaptı. Kumbul; “Kimse AK Parti'ye oy verdi diye işinden olmayacak ama ülkenin kurucusuna ve bir siyasi partinin liderine hakaret edenlerin belediyelerde devam etmemesi gerekir” dedi.

“ANTALYA’DAN İSTANBUL’A 32 OTOBÜSLE SEÇMEN TAŞINDI”

CHP Antalya İl Örgütü olarak milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, üyeler ve gönüllülerle Ekrem İmamoğlu'nun seçim çalışmalarına destek vermek, Antalya'da ikamet eden veya o tarihlerde Antalya'da bulunan İstanbul seçmenini İstanbul'a taşımak, seçmenin sandıktaki iradesini korumak için el ele verdiklerini söyleyen Kumbul; “Milletvekillerimiz, görevli olarak atandıkları İstanbul’un ilçelerindeki seçim çalışmalarında aktif olarak sahada yer aldı. ‘Oyları çaldılar’ gibi hiçbir maddi temele dayanmayan ve YSK’nın bile reddettiği bu iddiaya karşı, vatandaşlarımız sahada çalışan milletvekillerimize oyların çalınmaması için tek güvencelerinin Millet İttifakı olduğunu sıklıkla belirtti. 19 ilçemizden gelen talepler doğrultusunda, Antalya’dan İstanbul’a 32 otobüsle en temel vatandaşlık görevlerini yerine getirmek isteyen İstanbul seçmenlerini taşıdık” diye konuştu.

“İNSANLARIN AZMİ VE İNANCI İLE KAZANILDI”

Tüm Türkiye’deki CHP İl Başkanlarının sorumlu oldukları ilçelerde seçmenin sandıktaki iradesinin güvencesi olduğunu dile getiren Kumbul; “Bu büyük zafer demokrasiye, adalete, hakka ve hukuka inanan insanların azmi ve inancı ile kazanıldı. Tek adam rejiminin sandıkta nasıl yıkılacağının tarihteki ilk ve belki de en güzel örneğini verdik. Aslında bu süreci 31 Mart’tan 23 Haziran’a sınırlandırmak pek doğru değil. Bu süreç; Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı uzun adalet yürüyüşünden bugüne, Türkiye’de demokrasiye, Cumhuriyetin temel kazanımlarına, kuvvetler ayrılığına, parlamenter rejime, hukukun bağımsızlığına inanan bütün kesimlerin bütün farklılıkları bir kenara bırakarak yan yana gelmesiyle inşa edilmiş bir süreçtir” diye konuştu.

“31 MART’TA BÜTÜN MEMLEKETE BAHARI GETİRDİK”

İyi Parti'nin 24 Haziran 2018’deki seçimlere katılabilmesi için, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla 15 milletvekilinin istifa ederek İyi Parti'ye katıldığını hatırlatan Kumbul; “Milletvekili sayımızın azalacağı gerçeğine rağmen demokrasinin önüne konulan tuzağı kaldırmak için atılan bu adım, milletin iradesine yönelik gaspa, kumpasa zırh olmuştur. Millet İttifakı ile birlikte yürüdüğümüz bu yolda, ilk olarak ‘Mart’ın sonu bahar’ dedik ve 31 Mart’ta bütün memlekete baharı getirdik” ifadelerini kullandı.

100_1061-001.jpg

“ÜLKENİN NORMALLEŞMESİ İÇİN AYRIŞTIRICI SÖYLEMLERDEN VAZGEÇİLMELİ”

23 Haziran’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde büyük bir farkla Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasının tesadüf olmadığını belirten Kumbul; “23 Haziran’daki zafer asla bir tesadüf değildir. 31 Mart’ta elde edilen zaferin, katlanarak büyümüş halidir. Vatandaşın derdine derman olan, haktan, halktan, hukuktan, şeffaflıktan, doğadan, insandan yana belediyelerimizle halkımıza umut olmaya devam edeceğiz. Artık yerel seçimler bitti. Önümüzde uzun ve meşakkatli bir yol var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı bu sonuçlardan bir ders çıkarmalı, ülkenin normalleşmesi için ötekileştirici, ayrıştırıcı söylemlerinden vazgeçmesi gerekiyor” diye konuştu.

“ASLA KABUL ETMEZDİM”

Bir gazetecinin, geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediye şirketlerinde iki CHP'li yöneticinin yer almasının ardından CHP’li İlçe Başkanları arasında çıkan polemiği nasıl değerlendirdiği sorusuna Kumbul; "Önceki partinin döneminde, il başkanı farklı şirketlerin yönetim kurullarında yer aldı. Şirketlerin yönetim kurullarında AK Parti kadrolarıyla doldurulduğunu gördük. Şimdi bizim iki ilçe başkanımız şirket yönetiminde yer aldı. Şirketlerde 100'den fazla yönetim kurulu üyesi var. Ben parti yöneticilerinin yönetim kurulunda yer almasının şahsen doğru olmadığını düşünüyorum. Ama belediye başkanımız demek ki bu iki yöneticimizin kente katkısı olacağını düşünmüş ve onları şirketin yönetim kuruluna almış. Bana teklif gelseydi asla kabul etmezdim" şeklinde konuştu.

“ÜLKENİN KURUCUSUNA VE BİR SİYASİ PARTİNİN LİDERİNE HAKARET EDENLER BELEDİYEDE DEVAM ETMEMELİ”

“İl Başkanlığımıza iş başvurusu ve alacağı için gelenler var. Ama bizde böyle işler yok. Bu tür işlere karar verecek olan belediye yönetimi. Demek ki daha önce işler böyle yürüyormuş. Biz gelenlere belediyemizde liyakat olduğunu söyleyip çayımızı ikram ediyoruz” diyen Kumbul, basında çıkan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e küfür eden belediye çalışanı konusunda da yorum yaptı. Kumbul; “Kimse AK Parti'ye oy verdi diye işinden olmayacak. Ancak belediyelerde bankamatik memuru gibi çalışanların, aday için sahaya çıkıp seçim çalışması yapanların, ülkenin kurucusuna ve bir siyasi partinin liderine hakaret edenlerin belediyelerde devam etmemesi gerekir. Ancak buna karar verecek olan belediye yöneticileridir. Belediyede ter akıtan, emek veren herkes hangi partiye oy verdiğine bakılmaksızın işine devam etmeli" dedi. AYSEL ÖNER’İN HABERİ

Bu haber toplam 6382 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim