Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Zafer kutlamalarına ilgisiz kaldık
30 Ağustos 2017 Çarşamba 14:31

Zafer kutlamalarına ilgisiz kaldık

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına Antalyalılar ilgisiz kaldı. Kutlama törenlerine katılan vatandaşların sayısının çok az olması herkesi şaşırttı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’nci yılı Antalya’da törenlerle kutlandı. Kent merkezindeki kutlama Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayarak, Cumhuriyet Caddesi üzerinde yapılan gösteriler ve geçişlerle devam etti. Turistlerin de izlediği törende en dikkat çekici olan vatandaşların kutlamalara fazla ilgi göstermemesi oldu. Kutlamalara vatandaş katılımının az olması töreni izleyenleri şaşırttı.  

GARNİZON KOMUTANLIĞI ÇELENGİ SUNULURKEN ALKIŞ SESLERİ YÜKSELDİ

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’nci yılı kutlamaları kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Antalya Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın çelenkleri sunuldu. Antalya Valiliği çelengini Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Garnizon Komutanlığı çelengini Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelengini ise Başkan Menderes Türel sundu. Antalya Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenkleri sunumu sessizlik içerisinde gerçekleştirilirken Garnizon Komutanlığı çelenginin sunumu sırasında meydandan alkış sesleri yükseldi.

“MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİYİZ”

Çelenk sunumundan sonra gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Tebriklerin kabulü için protokol üyeleri meydandan ayrılarak Valilik binasına geçerken, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve bazı sivil toplum kuruluşlarının çelenkleri Atatürk Anıtı’nın önüne konuldu. Bu sırada meydanda bulunanlar “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” diye bağırarak İzmir Marşı’nı söyledi.

“ÇELENK KOYMA TÖRENLERİMİZE BİLE İZİN VERİLMİYOR”

Burada bir açıklama yapan CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, “İşgalcilere, emperyalistlere dur diyen Türk milletinin asla esir edilemeyeceğini tüm dünyaya gösteren bir zaferin adıdır 30 Ağustos. Bu zafer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, milli birlik ve beraberlik ruhunun da bir nevi yansımasıdır. Ne yazık ki bugün milli birlik ve beraberlik duygularımızı yok eden, insanları ötekileştiren, ayrıştıran bir anlayışla karşı karşıyayız. Maalesef çelenk koyma törenlerimize bile izin verilmiyor. Bu anlayış, toplumun milli bayramlara olan ilgisini azaltmak hatta bu bayramları unutturmak için elinden geleni yapmaktan geri kalmamakta. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi engeli koyarlarsa koysunlar, bizlere ne milli bayramlarımızı ne de Atatürk’ümüzü asla unutturamayacaklar. Biz Atatürkçüler, var olduğumuz sürece Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyete sahip çıkmaya her zaman olduğu gibi devam edeceğiz. Bilmelidirler ki bu ülkenin aydınlık geleceğini güneşe bakmaktan korkanlar değil, biz Atatürkçüler yani güneşe korkusuz bakanlar kurtaracaktır” dedi.

TÖRENİ İZLEYENLER SELAMLANDI

Valilik binasında gerçekleştirilen resmi kabulün ardından Cumhuriyet Caddesi’ndeki kutlamalara geçildi. Burada ilk olarak Vali Karaloğlu, Garnizon Komutanı Savran ve Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, töreni izleyenleri selamladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okunurken, Piyade Üsteğmen Metin Kazanç günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. “Bugün, yüce Türk ulusu ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun ebedi başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde el ele, omuz omuza vererek kazandığı 30 Ağustos zaferinin 95. yılını kutlamanın gurur ve heyecanı içerisindeyiz” diyen Kazancı, zaferin kazanılmasında yaşanılan zorluğa dikkat çekti. Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Eda Güler ‘Bu vatan’ isimli şiiri okurken, Nazime Baki Saatçioğlu Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi de gösterilerini sundu. Kutlamalar resmi geçitle son buldu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Kaynak: YUSUF KATRAĞ
Bu haber toplam 2174 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim