Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya10 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2247.271
    %0.13
  • Dolar
    32.3295
    %0.06
  • Euro
    35.1889
    %-0.02
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Zorlu Enerji’den ’Yeşil Kredi’ anlaşması
16 Temmuz 2018 Pazartesi 13:13

Zorlu Enerji’den ’Yeşil Kredi’ anlaşması

Zorlu Enerji ile Garanti Bankası arasında imzalanan Yeşil Kredi anlaşmasına göre; banka, Zorlu Enerji'nin sürdürülebilirlik performansını iyileştirmesini...

Zorlu Enerji ile Garanti Bankası arasında imzalanan Yeşil Kredi anlaşmasına göre; banka, Zorlu Enerji'nin sürdürülebilirlik performansını iyileştirmesini faiz indirimiyle teşvik edecek.

Zorlu Enerji ile Garanti Bankası arasında Türkiye'nin ilk Yeşil Kredi anlaşması gerçekleştirildi. Anlaşmayla birlikte toplam 10 milyon dolar tutarındaki kredi, Zorlu Enerji'nin işletme sermayesi ihtiyaçları için kullanılacak. Garanti Bankası, Yeşil Kredi ile vade süresince Zorlu Enerji'nin sürdürülebilirlik performansını iyileştirmesini faiz indirimiyle teşvik edecek.

Yapılan açıklamaya göre Yeşil Kredi süreci kapsamında, Zorlu Enerji'nin çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim alanındaki performansı, uluslararası sürdürülebilirlik değerlendirme ajansı Vigeo-Eiris tarafından düzenli aralıklarla puanlanacak. Ortaya çıkacak puana göre Zorlu Enerji'nin kredi faizi her yıl yeniden değerlendirilecek. Şirketin baz puana göre daha düşük performans göstermesi durumunda kredi faizi artırılırken, daha iyi performans gösterdiği durumda faiz düşecek. Bu yaklaşımla, yeşil krediyi kullanan firmaların başlangıçtaki sürdürülebilirlik performansını koruması ya da artırması hedefleniyor.

"Çevreye, doğaya, insana ve topluma değer katmaya odaklanıyoruz"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Zorlu Enerji CEO'su Sinan Ak, sürdürülebilirliği işlerinin bir parçası olarak değil, bütünü olarak ele aldıklarını söyledi. Ak, şu ifadeleri kullandı: "Zorlu Enerji olarak yenilebilir enerji başta olmak üzere enerjinin her alanında devam ederken bir yandan da yaptığımız her işte çevreye, doğaya, insana ve topluma değer katmaya odaklanıyoruz. Zorlu Enerji ekosistemi içerisinde yer alan, çalışanlarımız, tedarikçilerimiz ve iş ortaklarımız dahil tüm paydaşlarımızın sahip olduğumuz sürdürülebilirlik vizyonu çerçevesinde hareket etmesini sağlıyoruz. Bu açıdan yaptığımız "GreenLoan" anlaşması; bizim bu vizyonumuzu, tüm iş modelimizin ayrılmaz bir parçası haline getirme yolundaki kararlılığımızı gösteren, çok kıymetli bir adımdır. Sadece Türkiye'de bir ilk değil dünyada da ilkler arasında yer alan bu anlaşma ile bir yandan Zorlu Enerji'nin çevresel, sosyal ve yönetişim alanındaki performansını iyileştirirken bir yanda da sürdürülebilir bir şirket olarak finansman maliyetimizi aşağı çekmiş olacağız. Mevcut kredimiz üzerinde yapılacak değerlendirme sürdürülebilirlikte geldiğimiz noktayı bir kez daha tescil edecektir."

"İlk sürdürülebilir ve yeşil kredi olma özelliğini taşıyor"

Konuyla ilgili görüş bildiren Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin ise Zorlu Enerji'ye verilen kredinin ilk sürdürülebilir ve yeşil kredi olma özelliği taşıdığını vurgulayarak, "Zorlu Enerji ile imzaladığımız anlaşma, bir şirketin işletme sermayesi için Türkiye'de verilen ilk sürdürülebilir ve yeşil kredi olma özelliğini taşıyor. Bugüne kadar pek çok başarılı ürünle uzun yıllardır sürdürülebilirlik konusuna her alanda öncülük ettik. İlk defa bir şirkete işletme kredisi olarak verilen Yeşil Kredi'yi yurtdışından bir fon kullanmadan kendi kaynaklarımızla sağlıyoruz. Uluslararası bir sürdürülebilirlik değerlendirme ajansı tarafından şirketin sürdürülebilirlik performansı puanlanacak ve faiz oranını bu puana endeksleyeceğiz. Dolayısıyla kredi verdiğimiz şirketin sürdürülebilirlik performansını koruduğundan emin olarak, vade boyunca müşterimizin çevresel, sosyal ve yönetişim kaynaklı risklerini daha da iyi yönetmesini teşvik etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Bu haber toplam 879 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim