Bugün 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2389.553
    %-0.23
  • Dolar
    32.3413
    %-0.04
  • Euro
    34.8304
    %0.20
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“23 Nisan; zühre yıldızıdır”
23 Nisan 2024 Salı 17:15

“23 Nisan; zühre yıldızıdır”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk ve beraberindekiler, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Öztürk, 23 Nisan’ın tam bağımsız Türkiye ülküsü etrafında kenetlen

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk ve beraberindekiler, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Öztürk, 23 Nisan’ın tam bağımsız Türkiye ülküsü etrafında kenetlenmiş milletin üzerinde parlayan zühre yıldızı olduğunu söyledi.

 

Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, İl Başkan Yardımcısı Fatih Taşkınöz ve Levent Erdoğdu, Büyükşehir İlçe Başkanı Atilla Salar, Muratpaşa İlçe Başkanı Rahmi Akyürek ve Muratpaşa İlçe Yönetiminden Alim Aydın ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenine katıldı. Dün sabah Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törende Öztürk ile beraberindekiler saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu ve Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Öztürk, “23 Nisan, Cumhuriyetimize karılan harçtır. Millet egemenliğinin üstünde hiç kimse ya da hiçbir gücün olmadığının milli belgesidir. Tam bağımsız Türkiye ülküsü etrafında kenetlenmiş milletimizin üzerinde parlayan zühre yıldızıdır” dedi.

untitled-1-copy-212.jpg

“ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLMESİ ÇOK ANLAMLI”

23 Nisan’ın, milli tarihimizin dönemeci olan TBMM’nin açılış gününün ikinci yılında “Milli Bayram Addine Dair Kanun” ile Türk milletinin ilk milli bayramı olduğunu hatırlatan Öztürk, “23 Nisan, yetim ve öksüz çocuklar için yardım toplayan Himaye-i Etfal Cemiyeti’nin teklifi ve Ulu Önder Atatürk’ün himayesinde 1927 yılından itibaren de Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlamıştır. Çocukları geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığı olarak gören, çocuk sorunlarını ihmal etmeyen, Himaye-i Etfal Cemiyeti’ne her daim destek veren Atatürk’ün bu özel günü çocuklara armağan etmesi çok anlamlıdır. Kurtuluş Savaşı’ndaki çok sayıda yetim ve öksüz çocuğun mutlu edilmesi amacı da taşıyan bu bayram filhakika milletimizin en kutsal değerlerindendir” açıklamasında bulundu.

 

“BOYNUMUZUN BORCUDUR”

“İlelebet payidar kalacak Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını idrak ederken 23 Nisan; çocuklarımızın doyasıya oynayabildiği, çocukluklarını yaşayabildiği, haklarının güvence altına alındığı bir bayram olmalıdır” diyen Öztürk, “Bu noktada çocuklarımız kendilerini güvende hissetmeli, eşit şekilde eğitim ve sağlık hakkından yararlanmalı, her türlü şiddet ve istismardan uzak tutulmalı, korunmalı, kollanmalı ve onların beslenme, barınma, giyinme gibi temel ihtiyaçları karşılamalıdır. Aksi takdirde çocukluklarında açılan her yara, çocukluklarına vurulan her ket geleceğimizi de örseleyecektir. Şehitlerimizin emaneti çocuklarımız da bu özel günün en kıymetlilerindendir. Bu cennet vatanın tek karış toprağına zarar gelmemesi için canını hiçe sayan şehitlerimizin çocuklarına sahip çıkmak, başta eğitim, sağlık olmak üzere her türlü ihtiyaçlarını karşılamak boynumuzun borcudur” ifadelerini kullandı.

 

“RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ”

Son olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Öztürk, “Gazi Meclisimizin 104’üncü yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, başta enginlere sığmayan dehaya, öngörüye, yüksek karaktere ve paha biçilemez ferasete sahip bir asker ve devlet adamı olan Türk Kurtuluş Savaşı’nın önderi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakların vatan yapılması, ebedi Türk varlığı için mücadele eden kahraman, fedakar, cesaret timsali şehitlerimizi rahmet, minnet ve Fatiha’larla anıyoruz” dedi. HABER: EROL YILDIZOĞULLARI

Bu haber toplam 491 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim