Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
31 Mart’ın anahtarı Kırcami’de
04 Mart 2024 Pazartesi 16:25

31 Mart’ın anahtarı Kırcami’de

Antalya’nın en geri kalmış yerleşim alanı, bin 481 futbol sahası genişliğiyle Kırcami’de, parselasyon planlarının yerel mahkemelerce ve Konya İstinaf Mahkemesince yapılan iptallerinin ardından yeni bir seçim döneminde daha siyasilerin diline dolandı.

31 Mart’ın anahtarı Kırcami’de

 

Antalya’nın en geri kalmış yerleşim alanı, bin 481 futbol sahası genişliğiyle Kırcami’de, parselasyon planlarının yerel mahkemelerce ve Konya İstinaf Mahkemesince yapılan iptallerinin ardından yeni bir seçim döneminde daha siyasilerin diline doladığı bir yer haline geldi.

kircami1.jpg

Her seçim döneminde olduğu gibi, bu seçim döneminde de Kırcami siyasilerin diline doladığı bölge oldu. 40 yıldan fazla zamandır beklenen imar, her seçim döneminde bölge halkının ağzına sürülen birer parmak baldan öte geçemedi.

 

Yaklaşık 35 bin mülk sahibinin bulunduğu Kırcami’de, parselasyon planlarına ilişkin Antalya idare mahkemelerinde açılmış 30 civarında dava olduğu biliniyor. Bu davalarda 7 iptal, 3 yürütmeyi durdurma kararının Antalya mahkemelerince alındığı biliniyor.

kircami2.jpg

 

Antalya’nın merkezindeki 8 mahallenin tamamı, Fener ve Çağlayan mahallelerinin belli bölümlerin içine alan Kırcami’de artık beklemeye kimsenin tahammülü kalmadı. Bu devasa boşluk Antalya’nın kaderi haline geldi. İmar, sadece bölge halkının beklentisi olduğu kadar Antalya’nın da geleceği olarak karşımızı çıkıyor. Depreme dayanıklı, trafik dahil kent içi birçok sorununu çözmüş bir Antalya ancak Kırcami imarı ile mümkün olabilecekken, bu durum sürekli göz ardı edilen bir sorun  olarak bu günlere kadar geldi.

kircami3.jpg

Geçtiğimiz yıllarda zamanın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı bir törenle hak sahiplerine imar tapuları dağıtılmıştı.

 

Ardından yaşanan yeni gelişmeler, siyasi değişimler ve yeni dava süreçleri ile Kırcami imarı yeniden sil baştan oldu. Kırcami, modern Antalya’nın en ilkel köyü olarak beklemeye devam ederken, yeni bir yerel seçim sürecinde yeniden gündeme gelerek siyasilerin vaat heybesinin ilk sırasında yer almaya başladı.

 

Bakalım, Antalya’da şehrin kilitlenen trafik sorununu rahatlatacak yeni yollar için, şehirdeki kira sorununa çare için, daha ucuz ev fiyatları için neşteri kim vuracak? Kim daha etkileyici vaatlerde bulunacak? Ya da önümüzdeki 5 yıl içerisinde Antalya’nın kanayan bu yarasına kim derman olacak bunu hep birlikte göreceğiz. Bölge halkı ağzına çalınan bir parmak bal ile kanacak duruma pek benzemiyor.

Antalya’nın trafik sorunu, kiralık daire sorunu, ucuz konut sorunu, depreme dayanıklı yerleşim sorunu Kırcami ile çözüme kavuşacak. Ancak bunu yapacak güçlü bir irade lazım. Kırcami halkına göre imar sorununun, yerel seçimlerde belirleyici bir etken olduğu gözleniyor. Bu yüzden bölge halkı yerel siyasette vaatlerden öte geçmeyen söylemler konusunda siyasilere pek güveninin kalmadığını dile getiriyor.

*İSA KAVLAK

Bu haber toplam 4761 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim