Bugün 11 Temmuz 2025 Cuma
  • Antalya28 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4333.905
    %1.22
  • Dolar
    40.1707
    %0.18
  • Euro
    47.071
    %0.05
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AGC'den Kardeşlik Protokolü
11 Temmuz 2025 Cuma 12:43

AGC'den Kardeşlik Protokolü

AGC, uluslararası meslek örgütleri ile iş birliği protokollerine bir yenisini daha ekledi. Kırgızistan'da görev yapan gazetecilerin meslek örgütü olan Kırgız Cumhuriyeti Gazeteciler Birliği ile kardeş kuruluş protokolü imzaladı.

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te imzalanan protokol törenine Kırgız Cumhuriyeti Gazeteciler Birliği Başkanı İlyas Baltaşev ev sahipliği yaptı. Kırgızistan Gazeteciler Birliği yönetim kurulu ve üyeleri ile Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş ve Başkan Yardımcısı Muhammed Ahmet Öcal'ın yer aldığı törende iki ülke arasında yapılabilecek faaliyetler konuşuldu.

Kırgızistan Gazeteciler Birliği Başkanı İlyas Baltaşev, Antalya Gazeteciler Cemiyeti ile imzaladığımız bu protokolün iki ülke arasında medya sektörü başta olmak üzere sosyal kültürel ve ekonomik işbirliğine de katkı sunacağına inanıyorum. Türkiye'nin medya sektöründeki deneyim ve tecrübelerini meslektaşlarımızla paylaşacak olması ülkemizdeki medya ve gazetecilik sektörüne katkı sunacaktır dedi. İş birliği protokolünün iki ülke arasında sektörel gelişimlere de katkı sunacağına inandığına işaret eden Baltaşev imzaladığımız bu protokolün sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş da kardeşlik ve iş birliği protokolü imzalamak üzere geldiğimiz Bişkek'te bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek protokolün sosyal, kültürel ve mesleki alanlar başta olmak üzere, her iki kuruluşun üyelerine, faaliyet gösterdikleri şehir ve ülkelere katkıda bulunarak ortak fayda sağlayacağına inandığını ifade etti. Kardeş Kuruluş protokolü ile iki şehir arasında karşılıklı ziyaretlerin yapılacağına işaret eden Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Taş, bu ziyaretler kuruluşlarımızın ortak projeler geliştirerek karşılıklı deneyim paylaşımına zemin hazırlayacaktır dedi.

Taş, her iki tarafın iş birliği süreçlerine yerel kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin katılımının da teşvik edileceğinin altını çizerek protokolün Türk ve Kırgız milletlerinin kardeşliğinin güçlendirilmesine de katkı sunacağına inandığını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi
Bu haber toplam 237 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim