Bugün 05 Temmuz 2025 Cumartesi
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4274.454
    %0.00
  • Dolar
    39.813
    %0.03
  • Euro
    46.9041
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akseki Güçlüköy’ün su problemi çözüldü
29 Ağustos 2021 Pazar 12:08

Akseki Güçlüköy’ün su problemi çözüldü

Antalya Büyükşehir Belediyesi içme suyu miktarında düşüş yaşanan Akseki İlçesi Güçlüköy Mahallesi'nin su sorununu çözdü.

Antalya Büyükşehir Belediyesi içme suyu miktarında düşüş yaşanan Akseki İlçesi Güçlüköy Mahallesi'nin su sorununu çözdü.

Akseki'nin Güçlüköy Mahallesi'nde kaynaktan alınarak şebekeye aktarılan içme suyunda son zamanlarda azalma olması üzerine Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı. İnceleme sonucunda sorunun 20 yıl önce yapılmış olan, suyun dağıtımdan önce toplanıp korunduğu, teknik tabirle "kaptaj" olarak adlandırılan yapıdan kaynaklandığı anlaşıldı. Kaptajda zamana bağlı olarak sorunlar oluştuğu, toplanan suyun bir kısmının dereye kaçtığı tespit edildi.

"Yapı sağlamlaştırıldı"

ASAT ekipleri kaptajın üzerini açarak temizlik ve tadilat yaptı. Beton yapıdaki bütün çatlaklar onarılarak sağlamlaştırıldı. Yapının ileriye dönük olarak sorunsuz hizmet vermeye devam etmesi için genişletme ve yükseltme yapılarak, üzeri beton ile kapandı. Tamamlanan çalışma sonrasında mahalleye gelen içme suyu miktarında yüzde 50 artış sağlandı.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 1828 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim