Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AKSULU ÖĞRENCİLERDEN YENİ BİR BAŞARI HİKAYESİ: YAĞ VE AROMATİK BİTKİ ÜRETİMİ
07 Şubat 2024 Çarşamba 17:53

AKSULU ÖĞRENCİLERDEN YENİ BİR BAŞARI HİKAYESİ: YAĞ VE AROMATİK BİTKİ ÜRETİMİ

Aksu Aysel Akın-Klaus Wagner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ekonomiye sağladıkları katkı ile dikkat çekiyor. İstiridye mantarı, adaçayı, kantaron yağı, kekik ve nane gibi ürünlerin üretimini başarıyla gerçekleştirerek, Aksu Belediye Başkanı

Aksu Aysel Akın-Klaus Wagner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ekonomiye sağladıkları katkı ile dikkat çekiyor. İstiridye mantarı, adaçayı, kantaron yağı, kekik ve nane gibi ürünlerin üretimini başarıyla gerçekleştirerek, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin'e özel bir hediye sundular.

Aksulu öğrenciler, sadece ders kitapları ile sınırlı kalmayarak, kendi yetenekleri ve öğrendikleri becerilerle ekonomiye bir adım daha atıyorlar. Aksu Aysel Akın-Klaus Wagner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerinin girişimciliğini ve üretkenliğini destekleyen bir atmosfer sunuyor.

aksu3.jpg

Okul Müdiresi Tülay Ateş, öğretmen ve öğrencileriyle birlikte, öğrencilerin gerçekleştirdiği başarılı projeleri Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin'e tanıtmak üzere bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, öğrenciler tarafından kendi üretilen istiridye mantarı, kantaron yağı ve diğer aromatik bitkilerden oluşan özel bir hediye sepeti Başkan Şahin'e sunuldu.

Okul Müdiresi Tülay Ateş, yapılan ziyaret sırasında, öğrencilerin okul bünyesinde gerçekleştirdikleri projeleri detaylı bir şekilde anlattı. İstiridye mantarı, adaçayı, kantaron yağı, kekik ve nane gibi ürünlerin hem üretimini hem de satışını gerçekleştirdiklerini belirten Ateş, öğrencilerin bu süreçte edindikleri tecrübelerle sadece kendi yeteneklerini geliştirmekle kalmayıp aynı zamanda ekonomiye de olumlu bir katkı sağladıklarını ifade etti.

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, öğrencilerin hazırladığı ürünleri büyük bir ilgiyle inceledi. Başkan Şahin, gençlerin bu girişimciliğini ve üretkenliğini takdirle karşılayarak, ekonomiye katkı sağlamalarından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Aynı zamanda, öğrencilere destek olmak adına her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Başkan Şahin konuşmasında, "Üretim konusu çok önemli. Öğrencilerimizin bu girişimini yerinde bulduğumu belirtmek isterim. Ülkemiz üretimle kalkınacaktır. Ekonomimiz üretimle büyüyecek. Bu genç kardeşlerimizin girişimlerini önemsiyorum. Bu konuda da elimizden gelen desteği sonuna kadar vermeye hazırız. Üretim ve pazarlama konusundaki çalışmalarında başarılarının devamını diliyorum. Biz de üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

 

Başkan Şahin, okul müdiresi, öğretmen ve öğrencileri tebrik ederken, Okul Müdiresi Tülay Ateş ise Başkan Şahin'e desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Öğrenciler ise Başkan Şahin'e verdikleri hediyenin anlamını anlatarak, projelerine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ettiler.

Aksu Aysel Akın-Klaus Wagner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bu başarılı öğrenci girişimi, gençlerin sadece eğitim hayatında değil, aynı zamanda ekonomiye katkı sağlayarak topluma nasıl değer kattıklarını gösteren güzel bir örnek olarak öne çıkıyor.

HABER: İSA KAVLAK

Bu haber toplam 4922 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim