Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Alkan’dan görkemli dönüş
19 Ocak 2022 Çarşamba 15:36

Alkan’dan görkemli dönüş

Hakkındaki iddialar nedeniyle başkanlık görevini 2 buçuk yıl önce bırakmak zorunda kalan Mehmet Ali Alkan, hafta sonu gerçekleştirilen seçimi kazandıktan sonra Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı görevine görkemli bir şekilde geri döndü.

Hakkındaki iddialar nedeniyle başkanlık görevini 2 buçuk yıl önce bırakmak zorunda kalan Mehmet Ali Alkan, hafta sonu gerçekleştirilen seçimi kazandıktan sonra Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı görevine görkemli bir şekilde geri döndü. Yanındaki kalabalıkla davul zurna eşliğinde Oda binasına gelen Alkan, görevine dualarla başladı.

sam-0040.jpg

Hakkında çıkan rüşvet ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle 2019 yılında Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı görevini bırakmak zorunda kalan Mehmet Ali Alkan, yaklaşık 2 buçuk yıl aradan sonra tekrardan başkanlık koltuğuna oturdu. Hafta sonu gerçekleştirilen Oda seçiminde en yakın rakibi olan Niyazi Özçelik’i 55 oy farkla geride bırakan Alkan, dün görevi devralarak tekrardan başkanlık koltuğuna oturdu. Koltuğa oturur oturmaz AESOB Başkanlığı hedefi olup olmadığı yönünde bir soru sorulan Alkan, üstü kapalı cevap verdi.

sam-0046.jpg

DAVUL ZURNA EŞLİĞİNDE GELDİ

Sabah saatlerinde kendisini destekleyenlerle birlikte S.S. Antalya Şoförler Otomobilciler ve Bilumum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi önünde buluşan Alkan, karşı tarafta bulunan Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası binasına davul zurna eşliğinde geldi. Oda binası önünde kurban kesilirken, dua edildi.    

 

“HAKLILIĞIMIZ ORTAYA ÇIKTI”

Oda binası önünde esnaflara seslenerek Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın kapısından en son 29 Temmuz 2019 tarihinde çıktığını hatırlatan Alkan, “2 buçuk yıl önce bir olay geldi başımıza ve bugün haklı olduğumuz ortaya çıktı. Buradan farklı şekilde uzaklaştırılmamıza rağmen hakkımız olan yere, hakkımızla tekrar geldik. Bu sizlerin, destek veren arkadaşlarımızın sayesinde oldu. 2 buçuk yıl sonra, Allah’ın takdiri sizlerin destekleriyle bugün tekrar giriyoruz. Bize inanıp güvenen, destek veren bütün esnaflarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Destek veren, vermeyen bütün esnafımıza hayırlı bol kazançlı günler diliyorum” dedi.

sam-0057.jpg

“KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDİK, YİNE AYNI DEVAM EDECEĞİZ”

“Biz daha önce hiç kimseyi ötekileştirmedik. Yine aynı şekilde devam edeceğiz” diyen Alkan, “Eğer ben görev süremde farklı bir işlem yapmış olsaydım bugün bu konuşmaları sizlerin karşısında yapamıyor olurdum. Biz birleştirici, bütünleştirici bir yapıya sahibiz. Bugüne kadar bu şekilde kaldık. Bundan sonra da böyle devam edeceğiz. Bundan hiçbir esnafımızın şüphesi olmasın. Ben sadece bana oy verenlerin değil, Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası’na kayıtlı bütün esnafımızın başkanıyım. Hepsine hizmet için bu yola çıktım. 4 yıl boyunca hiç kimseyi ötekileştirmeden, ayrım yapmadan eşit bir şekilde hizmetimizi yapacağız” şeklinde konuştu.

sam-0061.jpg

“TARİH TEKERRÜR ETTİ”

Makam odasına da dualarla giren Alkan, “Biz bu yola yeni çıkmadık. Rahmetli kayınpederimin adaylığında 1992 yılında çıktık. Bundan 20 yıl önce 17 Şubat 2002 tarihinde kendim göreve geldim. 20 yıl sonra tarih tekerrür etti. Haksız şekilde uzaklaştırıldığımız makamımıza hakkımızla seçilerek tekrar gelmenin mutluluğu ve huzuru içindeyim” açıklamasında bulundu.

 

“ZOR DÖNEMİMDE YANIMDA OLANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Zor döneminde yanında olan ekip arkadaşları ve kendisine destek veren esnaflara teşekkür eden Alkan, “Bu süreçte beni en iyi şekilde temsil eden eşime, oğluma, kızıma ve gelinime, Başkanvekilim Muhammer Eski’ye, Hasan Korkmaz’a, bizimle beraber göreve gelen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bize inandıkları, güvendikleri için. Bize kurulanın kumpas olduğuna öncelikle ailem ve ekip arkadaşlarım inandı. Her zaman arkamda dimdik durdular ve bunun sonucunu bugün aldık” ifadelerini kullandı.

sam-0081.jpg

“YAPILACAK ÇOK İŞ VAR”

2 buçuk yıllık dönemde yapılan iyi şeyleri alkışlayacaklarını, yanlış varsa da kamuoyu ile paylaşacaklarını bildiren Alkan, “Onlar farklı yaptılar. Biz onların seviyesine inmeyi düşünmüyoruz. Bu saatten sonra hizmet zamanı. Yapılacak çok işimiz var. 2 buçuk yıl biz nasıl bıraktıysak aynı kalmış ve sorunlar artarak devam etmiş. Biz gece gündüz çalışarak esnafımıza verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz” dedi.

 

“İŞLERİMİZİ ACİLİYET DURUMUNA GÖRE SIRALAYACAĞIZ”

Cuma günü taksi durak başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştireceğini bildiren Alkan, taksimetre ile ilgili istişare yapacaklarını açıkladı. Gelecek hafta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i ziyaret ederek sıkıntılı olan duraklar ve nakliyecilerle ilgili görüşeceklerini söyleyen Alkan, “Bunlarla ilgili acilen UKOME’den karar alınması gerekiyor. İşlerimizi aciliyet durumuna göre sıralayıp yapmamız gereken ne varsa yapacağız. Birinci önceliğimiz Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nda bekleyen işler. Önümüzde içler acısı bir mali tablo var. Gerekirse makam aracını satacağız. Makam aracına binmeyeceğim. Sadece bir tane hizmet aracı kalacak. Öncelikle borçlarımızı bitireceğiz. Banka hesaplarındaki blokeyi kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

sam-0088.jpg

AESOB BAŞKANLIĞINA ADAY OLUP OLMAYACAĞINI AÇIKLAMADI

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) veya Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) yönetimi hedefi olup olmadığı sorulan Alkan, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) ile AESOB Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu hatırlatarak cevap verdi. Elinden alınan makama geri döndüğünü ve S.S. Antalya Şoförler Otomobilciler ve Bilumum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı da olduğunu hatırlatan Alkan, “Benim zaten 4 tane makamım var. Bulunduğum makamlarda esnafımıza en iyi hizmet için yola çıktım ve hizmetlerime devam edeceğim” diye konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 3252 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim