Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.75
    %0.78
  • Dolar
    32.3712
    %0.12
  • Euro
    34.9966
    %-0.12
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Altıntaş elektrik bekliyor
06 Haziran 2023 Salı 17:07

Altıntaş elektrik bekliyor

Yapılaşmaya açıldıktan sonra adeta şantiyeye dönen Antalya’nın en gözde bölgelerinden Altıntaş Mahallesi’nde elektrik yatırımı eksik kaldı.

Yapılaşmaya açıldıktan sonra adeta şantiyeye dönen Antalya’nın en gözde bölgelerinden Altıntaş Mahallesi’nde elektrik yatırımı eksik kaldı. Altıntaş’ta enerji altyapı eksikliğinin mağduriyet yaşattığına dikkat çeken EMO Antalya Şube Başkanı Şaban Tat, elektrik dağıtım şirketi ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasındaki diyalog eksikliğine dikkat çekerek, “Mağduriyetlerin arttırılmaması adına gerekli çalışmalar altyapıdan sorumlu ilgili kurumlarla beraber görüş birliğine varılarak hızlıca gerçekleştirilmeli” diye uyardı.

 

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şube Başkanı Şaban Tat, Antalya’nın hızla yapılaşan mahallelerinden Altıntaş’ta yaşanan elektrik yatırımı sorununu gündeme getirdi. Dün bölgeye giderek elektrik mühendisleri, müteahhitler, yatırımcılar ve vatandaşlarla birlikte açıklama yapan Tat, Altıntaş’a elektrik yatırımında geç kalınmasının mağduriyet yarattığının altını çizerek, yaşanan mağduriyetin daha da ilerlememesi için bölgeye yatırımın biran önce getirilmesini istedi. Adeta büyük bir şantiyeye dönen Altıntaş’ta müteahhitlerin büyük sorunlar yaşadığına işaret eden Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı İsmail İltemir ise, bölgede sadece elektrik değil, birçok sorunun olduğunu söyledi.

sam-3345.jpg

“ENERJİ ALTYAPISINDAKİ SORUNLAR ACİL OLARAK ÇÖZÜLMELİ”

Altıntaş Mahallesi’nin imara açılmasıyla enerji altyapısındaki eksikliklerden dolayı bölgede iş yapan üyeleri elektrik mühendislerinin büyük güçlük yaşadığına dikkat çeken EMO Antalya Şube Başkanı Şaban Tat, “Biz, bir kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütü olarak, kamuoyunu doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirme görevini üstleniyoruz. Altıntaş bölgesi, hızla gelişen bir yerleşim yeri olmasının yanı sıra enerji altyapısında yaşanan sorunlar da artık acil bir şekilde çözülmesi gereken önemli bir konudur. Bu sorunlar, bölgedeki müteahhitleri, arsa sahiplerini ve yatırımcıları olumsuz etkilemekte” dedi.

 

“ALTYAPI EKSİKLİKLERİ MAĞDURİYETE NEDEN OLUYOR”

Büyük bir potansiyele sahip Altıntaş bölgesinin, yeni imar alanları, iş merkezleri ve konut projeleri yatırımlarıyla hızla büyüdüğünü vurgulayan Tat, “Ancak, hızlı büyümeyle birlikte altyapı eksiklikleri de ortaya çıkmıştır. Müteahhitler, arsa sahipleri, yatırımcılar ve vatandaşlar, bu alt yapı eksiklikleri nedeniyle mağdur olmakta. Özellikle elektrik altyapı eksikliği, bölgenin en önemli sorunlarından biridir.  Proje yapım aşamasında satışı gerçekleştirilen gayrimenkullerin yapı müteahhidi tarafından taahhüt edilen sürelerde teslim edilmemesi durumu, mağduriyetlere neden olarak gündeme gelecektir. Bu durum, projenin tamamlanması için bekleyen alıcılar için olumsuz sonuçlar doğurabilir ve mağduriyetlere yol açabilir” ifadelerini kullandı.

saban-tat-003.jpg

ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETİ İLE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ARASINDAKİ DİYALOG EKSİKLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

İskan alan veya iskan alma sürecine gelen binalar için yapı müteahhidinin ilgili dağıtım şirketi olan Akdeniz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’ne başvurduklarında birçok sorunla karşı karşıya kaldıklarını kaydeden Tat, şöyle konuştu:

“İlgili dağıtım şirketi, Büyükşehir Belediyesi’nin kot planlamasını yapmadığını, açılması gereken yolları açmadığını ve yapılması planlanan trafo merkezlerinin yerlerinin terkini ve teslimini gerçekleştiremediğini belirtmekte. Bu eksikliklerden ötürü, bölgeye yapılması planlanan yatırımların tam anlamıyla gerçekleştirilememesine neden olduğunu ifade etmektedir. Antalya Büyükşehir Belediyesi ise, bu sorunlarla ilgili olarak gerekli kod planlamalarının yapıldığını, açılması gereken yolların ve trafo merkezi yapılması gereken yerlerin terkini için gerekli çalışmaların yapıldığını belirtmekte. Ancak elektrik alt yapısının ilgili dağıtım şirketi tarafından yatırımın yapılmadığı ifade edilmekte.”

 

MAĞDURİYETLERİN ARTMAMASI İÇİN UYARDI

Yaşananlar karşısında ilgili dağıtım şirketi ve Büyükşehir Belediyesi arasında bir diyalog başlatılmasının önemli olduğunun altını çizen Tat, “Başlamış olan bir diyalog varsa da tüm tarafların sorunları açık bir şekilde paylaşarak, iş birliği içinde çözüm üretmeleri gerekmekte ve bunu kamuoyu ile paylaşmalılar. Bugün Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gereken eksiklikler giderilse bile bu bölgenin asgari şekilde elektrik alt yapı çalışmalarının tamamlanması en az 2-3 yılı alacaktır. Mağduriyetlerin arttırılmaması adına gerekli çalışmalar altyapıdan sorumlu ilgili kurumlarla beraber görüş birliğine varılarak hızlıca gerçekleştirilmeli” diye uyardı.

sam-3357.jpg

BAŞKA BİR SORUNA DAHA DİKKAT ÇEKTİ

İnşaat ruhsatı alınmış olan parselin sınırları içindeki enerji nakil hatları, elektrik direkleri ve trafo merkezlerinin bulunmasının, inşaatın başlamasını engellediğini de belirten Tat, “Parsel sınırları içinde bulunan enerji nakil hatları, elektrik direkleri ve trafonun Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından hızlı bir şekilde taşınması da talebimizdir” dedi.

 

“ALTINTAŞ, ARTAN KONUT TALEBİNİ KARŞILAMADA ÖNEMLİ BİR BÖLGE OLDU”

Yaşanabilir şehirlerin, tamamlanmış altyapı çalışmaları, insanların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapılan imarlar, hava kirliliği ve trafik sorunu olmayan, sessiz ve huzurlu kentlerle mümkün olduğunun altını çizerek, Altıntaş’ın Antalya’nın konut talebini karşılamadaki önemine işaret eden Tat, “Antalya, turizm ve tarım sektöründeki gelişmelerle birleşerek tarihi ve kültürel güzellikleriyle önemli bir cazibe merkezi haline geldi. Bu nedenle, Antalya hem ülkemiz hem de dünyanın dikkatini çeken bir destinasyon oldu. Bu etkiler doğal olarak hızlı bir nüfus artışına ve konut talebinde bir artışa yol açtı. Bu artan konut talebini karşılamak için Altıntaş Bölgesi önemli bir bölge haline geldi” diye konuştu.

 

“ALTINTAŞ, ANTALYA’NIN DÜNYAYA AÇILAN PENCERESİ”

Antalya Havalimanı yanındaki Altıntaş Mahallesi’nin sadece Antalya’nın yeni imara açılmış bölgesi değil, Antalya’nın dünyaya açılan penceresi olduğunu da söyleyen Tat, “Biz, kamuoyunu bilgilendirerek bu konuya dikkat çekmek ve yetkililerin bu sorunu çözme konusunda harekete geçmesini sağlamak istiyoruz. Altıntaş bölgesinin enerji altyapısındaki eksikliklerin giderilmesi, hem bölge sakinlerinin yaşam kalitesini artıracak hem de bölgenin sürdürülebilir gelişimine katkı sağlayacaktır” açıklamasında bulundu.

sam-3354-003.jpg

“BURADA SADECE ELEKTRİK DEĞİL, BİRÇOK SORUN VAR”

Bölgede yatırım yapan müteahhitlerin yaşadıkları sıkıntıları dile getiren Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı İsmail İltemir ise, “Burada birçok sorun var. Bu sorunların başlıca sebebi kanalizasyon, elektrik, yol gibi hizmetlerin gecikmiş olması. Burası hızlı gelişen bir bölge. Buradaki müteahhit arkadaşlarımız çok büyük sıkıntılar yaşıyor. Yaşanan sıkıntılara Büyükşehir Belediyesi, ASAT, TEDAŞ yetkililerinin ivedilikle çözüm bulmasını istiyoruz. Yatırımcılar buranın yaşanabilir bir yer olarak Antalya’ya katkı sunmasını istiyor” şeklinde konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1482 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim