Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2325.324
    %0.80
  • Dolar
    32.3797
    %0.16
  • Euro
    35.0246
    %-0.04
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Antalya depreme karşı hazırlanıyor
11 Ağustos 2022 Perşembe 17:26

Antalya depreme karşı hazırlanıyor

Çalışmalarına Büyükşehir Belediyesi tarafından başlanan 'Antalya Deprem Master Planı’nın ilk çalıştayı AKM’de gerçekleştirildi.

Çalışmalarına Büyükşehir Belediyesi tarafından başlanan 'Antalya Deprem Master Planı’nın ilk çalıştayı AKM’de gerçekleştirildi. Çalıştayın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Planlı, kurallı, kimlikli kent Antalya vizyonumuzla deprem master planını ilgili tüm paydaşlarımızla Antalya’nın 19 ilçesini kapsayacak şekilde gerçekleştireceğiz” dedi.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı Deprem Master Planı hazırlıkları kapsamında 'Antalya Deprem Master Planı 1. Çalıştayı' gerçekleştirildi. Dün Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) yapılan çalıştaya İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Mehmet Soner Akdoğan, Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Antalya Şube Başkanı Bayram Ali Çeltik, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Antalya Şube Başkanı Okan Hançer, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) Başkanı Akın Akıncı, Konyaaltı Sanayici İş İnsanları Derneği Başkanı İlhami Kaplan, belediye bürokratları ve akademisyenler katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, tüm paydaşların ve halkın katılımının önemli olduğunu vurguladı.

sam-3008.jpg

“KAYBETTİKLERİMİZİ HİÇBİR ŞEY GERİ GETİREMİYOR”

Türkiye’nin birçok deprem felaketi yaşamış, ölümler, yıkımlar görmüş bir ülke olduğunu belirten Böcek, “Unutulması mümkün olmayan büyük acılara tanıklık eden ülkemiz, deprem riski olan bir coğrafyada. Yaşanan her depremden sonra alınmamış tedbirler, ihmal eksiklikleri, güvenli olmayan yapılar, müdahale ve koordinasyon yetersizliği gibi birçok konu tartışılıyor ve söylemde kalıyor. Ancak, kaybettiklerimizi hiçbir şey geri getiremiyor” dedi.

 

“19 İLÇEYİ KAPSAYACAK”

‘Deprem değil, tedbirsizlik öldürür’ sözünün herkes tarafından bilinen ve kabul edilen bir gerçek olduğunu söyleyen Böcek, “Bundan hareketle kentimizde olabilecek bir deprem felaketinin etkilerini azaltmak ve kentimizin depreme karşı dirençli hâle getirilmesi amacıyla deprem master planını hazırlıyoruz. Planlı, kurallı, kimlikli kent Antalya vizyonumuzla deprem master planını ilgili tüm paydaşlarımızla Antalya’nın 19 ilçesini kapsayacak şekilde gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

sam-3018.jpg

“KISA, ORTA VE UZUN VADELİ TEDBİRLER BELİRLENECEK”

Konusunda uzman kurum, kuruluş ve kişilerle düzenlenen çalıştayda Antalya’nın deprem geleceğinin dikkate alınarak kentin depreme karşı güvenli hâle getirilmesi için yapılması gereken çalışmaların ortak akılla ele alınacağını belirten Böcek, planda kent için depremle ilgili kısa, orta ve uzun vadede alınacak tüm tedbir, karar ve uygulamaların belirlenmiş olacağını bildirdi. Yeniden yapılandırma, uygun yapı alanları belirleme, kamusal mekan ve altyapı tesislerinin de bu kapsamda değerlendirileceğini açıklayan Böcek, “Kentimizin depreme karşı dayanıklı hâle gelmesi için ihtiyaç duyulan uygulamalara dair eylemler belirlerken tüm tarafların teknik, mali, sosyal, idari ve hukuki haklarını koruyarak görev ve sorumluluklarını geliştireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“TEK BİR KURUM TARAFINDAN ELE ALINMASI YETERSİZ OLUR”

Deprem master planının çok yönlü, katılımlı ve aşamalı bir programla hazırlanacağına dikkat çeken Böcek, “Bu nedenle konuya sadece mesleki bakış açısıyla bakılması ya da tek bir kurum tarafından ele alınması yetersiz olacaktır. Valiliğimiz öncülüğünde AFAD tarafından hazırlanan İl Afet Risk Azaltma Planı’na göre Büyükşehir belediyemizin koordinasyonunda, ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla belirlendi” dedi.

 

2025 YILI SONUNA KADAR TAMAMLANACAK

Deprem master planının 31 Aralık 2025 tarihine kadar tamamlanacağını bildiren Böcek, “Planı tamamlamak için tüm paydaşların belirlenecek ilkelerde birleşmesi önemli. Planın başarıya ulaşabilmesi için en önemli konu ise halkımızın katılımıdır. Bizler tarafların haklarını korumaya yönelik hukuki, sosyal ve mali altyapının iyileştirilmesi için de çalışacağız. Halkımızın desteği konusunda muhtarlarımız aracılığıyla gönüllülerin katılımı da bizler için son derece önemli” diyerek, çalıştayda emeği geçenlere teşekkür etti. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1980 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim