Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya14 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Antalya’da yaşanan şiddetli yağmur araç sahiplerini de vurdu
14 Şubat 2024 Çarşamba 16:59

Antalya’da yaşanan şiddetli yağmur araç sahiplerini de vurdu

Antalya’da geçtiğimiz 2 gün boyunca yağan şiddetli yağmur sonucu biriken sularda araçların plakaları da yerinden çıkarak adeta sel sularına kapıldı.

Antalya’da yaşanan şiddetli yağmur araç sahiplerini de vurdu

 

Antalya’da geçtiğimiz 2 gün boyunca yağan şiddetli yağmur sonucu biriken sularda araçların plakaları da yerinden çıkarak adeta sel sularına kapıldı.

Plakaların üzerinde vida olmasının yasaklanmasının ardından vidasız olarak monte edilen plakalar su birikintilerine girince şiddetle çarpan sular yüzünden yerlerinden çıkarak kaybolmaya başladı.

plaka.jpg

Suların çekilmesiyle birlikte gün yüzüne çıkan birçok araç plakası, duyarlı vatandaşlar tarafından bulundukları yerden alınarak yol kenarlarında görünür olacak şekilde dizilmeye başlandı.

Eskiden araçların plakalarının tampon kısımlarına vidalanarak sabitlendiğini belirten sürücüler, son zamanlarda araçların fenni muayenede plakalarının üzerinde vida olmasının ağır kusur olarak sayılması sebebiyle muayeneden geçemediğini belirterek bu durumun kendilerini bir değil iki kere mağdur ettiğine dikkate çektiler.

plaka4-001.jpgplaka4-001.jpg

Bugün bir plakanın maliyetinin 515 liraya mal olduğuna dikkat eden araç sahipleri bu konudaki görüşlerini şöyle dile getirdiler:

“Yağmur sebebiyle yollarda biriken sularda plakalarımız düşüyor. Bu da TÜVTÜRK Muayene istasyonlarında plakaların üzerinde vida olmaması şartından kaynaklanıyor. Plakalarımız araçlarımızın tamponlarına vidalansa hiçbir şey olmayacak. Ama bu durumdaki plakalara sahip olan araçlar muayeneden ağır kusurlu sebebiyle geçemiyorlar.

Plakasını tampona sabitleyemeyen araç sahipleri plakalıklara plakalarını yapıştırarak kullanmak zorunda kalıyorlar. Bu durumda ise su birikintisine girince suyun çarpmasıyla plakalar yerinden sökülerek su birikintisinde kalıyor. Plakaların su birikintisinde kaybolmasının ardından araç sahiplerinin hem zamandan hem de maliyetten yana sıkıntısı başlıyor.

plaka5.jpg

Plakasını su birikintisinde kaybeden vatandaşlarda öncelikle sular çekildikten sonra geçtiği güzergahları dolaşarak plakasını aramasıyla başlayan bir süreç var. Bulamayınca İlçe Trafik Tescil Müdürlüklerine giderek aracının plakasını yağmur suyunda kaybettiğine dair bir dilekçe vererek sisteme işletmesi gerekiyor. Ardından sistem üzerinde yayımlanan plaka dilekçesi ile birlikte Notere gidip burada 250 lira bir ödeme yapması, ardından Şoförler Odası’na giderek 265 lira da buraya ödeme yaparak plakasını bastırması gerekiyor. Hem maddi yönden hem de zaman açısından bizlere yük oluyor. Buradan TÜVTÜRK’ün plakanın okunmasının engellenmeyecek şekilde vidalanarak araç gövdelerine sabitlenebilmesi için yeni bir karar alması için uyarılması gerekiyor. Zaten araçların fenni muayene ücretleri yüksek, bir de bizlere ekstradan plaka masrafı çıkarıyorlar. Artık bu soruna bir çözüm bulunsun.”

plaka3.jpg

Öte yandan vatandaşlar tarafından bulunan plakalar sosyal medya üzerinden paylaşılarak bulundukları yerler hakkında bilgiler verilerek, plakasını görenlerin noter ve plaka masraflarından kurtulması için paylaşımlar da yapılıyor.

*HABER: ÖMER ALİ YETGİN

Bu haber toplam 4560 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim