Bugün 12 Mayıs 2024 Pazar
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2444.587
    %0.00
  • Dolar
    32.193
    %0.00
  • Euro
    34.7877
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Antalyalı Gazeteciler Nürnberg'de Almanya ile ilişkileri güçlendiriyor
28 Nisan 2024 Pazar 11:29

Antalyalı Gazeteciler Nürnberg'de Almanya ile ilişkileri güçlendiriyor

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) heyeti, Almanya'nın Nürnberg şehrinde gerçekleştirdikleri ziyaret kapsamında, Antalya'nın kardeş şehri Nürnberg'de sıcak bir karşılama ile ağırlandı.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) heyeti, Almanya'nın Nürnberg şehrinde gerçekleştirdikleri ziyaret kapsamında, Antalya'nın kardeş şehri Nürnberg'de sıcak bir karşılama ile ağırlandı. AGC Başkanı İdris Taş liderliğindeki heyet, Nürnberg Gazeteciler Cemiyeti tarafından karşılandı ve hızla incelemeler ve ziyaretlerine başladı.

agc-nurnbrg.jpg

Heyetin ilk durağı, Nürnberg Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Şube Başkanı Haluk Dokur ve yönetiminin ev sahipliği yaptığı buluşma oldu. Antalya Valisi Hulusi Şahin ve 15 gazeteciden oluşan heyet, burada sıcak bir karşılama ile ağırlandı. Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci'nin de katıldığı öğle yemeği toplantısında, Türkiye-Almanya ilişkilerinin önemi ve bu tür ziyaretlerin sürdürülebilirliği vurgulandı.

agc-nurnbrg1.jpg

Aynı günün akşamında ise Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Nürnberg Basın Kulübü Başkanı Siegfried Zelnhefer, Dr. İsmail Baloğlu, Joachim Hauck ve Antalyalı Gazetecileri ağırladı. Bu buluşmada, dostluk ve işbirliği olanakları ele alındı.

agc-nurnbrg3.jpg

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin Almanya ziyareti, AGC'nin uluslararası ilişkilerini güçlendirmeyi ve kültürel alışverişi teşvik etmeyi amaçlayan önemli bir adım olarak kabul ediliyor. Bu ziyaret kapsamında, AGC heyeti Almanya'nın çeşitli kurumları ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelerek, ortak projeler ve işbirliği fırsatlarını ele aldı.

agc-nurnbrg4.jpg

Heyetin Almanya ziyareti yaklaşık bir hafta sürecek olup, 3 Mayıs Cuma günü Antalya'ya dönmesi planlanıyor. Bu ziyaret, Antalya ile Nürnberg arasındaki kardeş şehir ilişkilerini güçlendirmenin yanı sıra, Türkiye ve Almanya arasındaki kültürel ve ekonomik bağları daha da pekiştirmeyi hedefliyor.

HABER: İSA KAVLAK

 

 

Bu haber toplam 649 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim