Bugün 17 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2472.776
    %0.25
  • Dolar
    32.2824
    %0.09
  • Euro
    35.0451
    %-0.37
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Antalya’nın 5 yılı boş geçti”
02 Ekim 2023 Pazartesi 17:08

“Antalya’nın 5 yılı boş geçti”

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e yönelik eleştiride bulunan BBP Antalya İl Başkanı Murat Barış, Antalya’da 5 yılın boş geçtiğini söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Antalya İl Başkanı Murat Barış, yönetimden bazı isimlerle birlikte il binasında basın toplantısı düzenledi. Yerel seçimler ve kent gündemiyle ilgili değerlendirme yapan Barış, seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini açıkladı. Barış, 22 Kasım’da gerçekleştirilecek olan genel kurulda Genel Başkan Mustafa Destici’yi destekleyeceklerini bildirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i de eleştiren Barış, Antalya’da 5 yılın boş geçirildiğini dile getirdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı Cumhur İttifakı’nın kazanacağını iddia eden Barış, Böcek’e “Görevi devretmene 180 gün kaldı” diye seslendi.

 

“DESTİCİ VE EKİBİNİ DESTEKLİYORUZ”

BBP Genel Kurulu’nun 22 Kasım tarihinde Ankara Arena Kapalı Salonu’nda yapılacağını belirten Barış, Antalya İl Teşkilatı ve Üst Kurul Delegeleri olarak Genel Başkan Mustafa Destici ve ekibini desteklediklerini açıkladı.

samiiii-4906.jpg

“SEÇİME KENDİ ADAYLARIMIZLA GİRECEĞİZ”

31 Mart 2024 tarihinde yapılması beklenen yerel seçimlere parti amblemi altında kendi adaylarıyla gireceklerini bildiren Barış, şunları dile getirdi:

“Yerel seçimlerde kişiler ön plana çıkar. Çünkü, hizmete aday olanlar bulundukları yer için proje üretir. En iyi hizmet üretecek olan, proje sunan seçimi kazanır. Dolayısıyla bizde hizmet yapacak olan, en güzel projeyi üreten arkadaşlarımızla seçime gireceğiz. Kendi projelerimizi uygulamak için aday çıkaracağız. Antalya’nın tüm bölgesinde kendi adayımızı çıkaracağız. Aday müracaatları il teşkilatı ve ilçe teşkilatlarına yapılmaya başlandı. Yerel seçime Cumhur İttifakı’nın ruhuna uygun şekilde gireceğiz. Bu çerçevede bizim seçime girdiğimiz yerde ittifak adayının etkilenmesi durumunda yetkili organlarımızla görüşerek ittifak adayını desteklemekten çekinmeyeceğiz. Ailemizin, çocuklarımızın ve torunlarımızın daha güzel hizmet alabilmesi için Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin mutlaka Cumhur İttifakı’nda olması gerektiğine inanıyoruz. Bu bağlamda teşkilat olarak çok çalışacağız.”

samuuu-4907.jpg

“180 GÜNÜN KALDI, YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL”

İptal edilen 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali ve yapılmayan hizmetler üzerinden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e yüklenen Barış, “60 yıldır şehrimizin tanıtımında önemli yeri olan Altın Portakal Film Festivali, Başkan Böcek tarafından iptal edildi. Başkan bir açıklamasında ‘Ben olayın dışındayım, ben karışmıyorum’ demişti. Madem dışındasın, 60 yıldır devam eden festivali iptal etmek nasıl bir ruh halidir? Belediye Başkanı olarak bu organizasyonu yapıyorsun. Oluşumlardan, komisyonlardan, jüriden hepsi oluşturulurken bilginiz var. Yarışmaya katılacak filmlerle ilgili bile bilgi veriliyor” şeklinde konuştu. 

 

“5 YIL BOŞ GEÇTİ”

Antalya’da Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yılı boş geçirdiğini söyleyen Barış, “Gönül isterdi ki raylı sistem Kundu’ya kadar gitsin. Yaşanan trafik sorununu çözmek için Başkan Muhittin Böcek’in ve Ulaşım Daire Başkanlığı’nın yaptığı makyajdan başka bir şey yok. Sorunu kökten çözmek yerine sadece makyaj yaptılar. Kavşaklarda değişik bir model yapıyorlar ama değişen bir şey yok. Köklü anlamda, ulaşımı rahatlatacak büyük bir yatırımı göremedik” şeklinde konuştu. 4. Etap raylı sistem ile ilgili ihale sürecinin başladığının hatırlatılması üzerine Barış, “Böcek’in görev süresinin bitimine 180 gün kaldı. 5 yılın bitimine az bir süre kala proje açıklanması siyasi şovdan başka bir şey değildir. Bugüne kadar hayata geçirilmeliydi. Böcek’i bugüne kadar çok fazla eleştirmedik. Çünkü, başına bazı olaylar geldi. Bu saatten sonra açıklayacağı projenin de bizim açımızdan hiçbir manası, anlamı yok. 180 gün sonra Belediye Başkanlığını Cumhur İttifakı’na devredecek. Sayın Böcek, görevi devretmene 180 gün kaldı. Hiç olmazsa 180 günde ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol” dedi.

sam-4908.jpg

“TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNÜ KINIYORUZ”

Konuşmasının sonunda Ankara’daki terör saldırısını da kınayan Barış, “Biz terörü nereden gelirse gelsin, PKK, IŞİD, FETÖ olsun lanetliyor ve kınıyoruz” diye konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1241 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim