Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2430.366
    %0.04
  • Dolar
    32.529
    %0.08
  • Euro
    34.865
    %0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Antalya’nın olduğu gibi korunmaya ihtiyacı var”
23 Mayıs 2022 Pazartesi 17:49

“Antalya’nın olduğu gibi korunmaya ihtiyacı var”

Çevre konusunda Antalya’da duyarlı bir yaklaşıma ihtiyaç olduğunun altını çizen Peyzaj Mimarları Odası Antalya Şubesi 2. Başkanı Reyhan Erdoğan, “Doğal kaynakları, doğallığı olduğu gibi korumalıyız” dedi.

Peyzaj Mimarları Odası Antalya Şubesi 2. Başkanı Reyhan Erdoğan, kentin çevre konusuyla ilgili yaptığı değerlendirmede önemli noktalara değindi. Antalya’da çevre konusunda duyarlı bir yaklaşıma ihtiyaç olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Bugüne kadar yaptığımız işlerde iyi gitmediğimizi hepimiz gördük. Yaptıklarımızın tersini yapacağız ya da ne yapıyorsak yapmayacağız” dedi. Antalya’nın sünger şehir olmaya ihtiyacı olduğunu belirten Erdoğan, kentte betonun mümkün olduğunca az kullanılması gerektiğini vurguladı ve yeşil alanları artırmaya ihtiyaç olduğunu belirtti. Kentin doğallığının olduğu gibi korunması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, korunan alanların statüsünün değiştirilmesine izin verilmemesi gerektiğini de dile getirdi.

 

“BUGÜNE KADAR İYİ GİTMEDİĞİMİZİ GÖRDÜK”

Antalya’nın dünyanın en güzel kenti olduğunu belirten Erdoğan, “Güzel olmanın bir bedeli var. Çok kırılgan, çok sivri uçlar var. Onları koruyabilmek bir yetenek ister. O yeteneğin de bizlerde olmadığını gördük ve şimdi bunlarla mücadele etmeye çalışıyoruz. İklim değişikliğine adaptasyonun ötesinde bugüne kadar yaptığımız işlerde iyi gitmediğimizi hepimiz gördük. Yaptıklarımızın tersini yapacağız ya da ne yapıyorsak yapmayacağız. Aynı şekilde davranarak değişik sonuçlar bekleyemeyiz” dedi.

 

“DUYARLI BİR YAKLAŞIMA İHTİYAÇ VAR”

Çevre konusunda Antalya’nın duyarlı bir yaklaşıma ihtiyacı olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Beton yapmamamız gerekiyor. Kentsel dönüşümlerde yeşil alanı artırmalıyız. Yeşil alanı koruyarak artırabiliriz. Parklarımız, koruluklarımız var. Bunları korurken çim alanlara dönüştürmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken su döngüsünü düşünmüyoruz ve çok su harcıyoruz. Buna lüksümüz yok. Antalya’nın sünger şehir olmaya ihtiyacı var. Geçirgen zeminlere ihtiyacımız var. Betonu mümkün olduğunca az kullanmalıyız” diye konuştu.

 

“YEŞİL ALANLARI ARTIRMAK İÇİN ÇABALAMALIYIZ”

Ağaçların önemli olduğunun altını çizerek gölgelere dikkat çeken Erdoğan, “Gölgeyi yaparken doğal bitki örtüsü içerisinden suyu fazla tüketmeyen, kendi yerel bitkilerimizden seçmeliyiz. Ona göre bitkilendirme yapmalıyız. Yeşil alanları artırmak için daha çok çaba harcamalıyız. Bunları yaparken de korulukları olduğu gibi korumak, parklara dönüştürürken daha hassas davranmak lazım” ifadelerini kullandı.

 

“DOĞALI OLDUĞU GİBİ KORUMALIYIZ”

Antalya’da estetiğin fazla abartıldığını belirterek doğallığın korunması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, “Doğal kaynakları, doğallığı olduğu gibi korumalıyız. Tarım alanları üzerinde Expo kurmamalıyız. Kurarlarsa da buna izin vermemeliyiz. Yamansaz’daki sulak alanların malzeme atıklarıyla doldurularak tarım alanına dönüştürülmesine izin vermemeliyiz. Korunan alanların statüsünün değiştirilmesine izin vermemeliyiz. Yeni statüler bir şey getirmiyor. Eski statüleri neyse öyle kalsınlar. Önemli olan oraların halkla birlikte bilinçli şekilde korunması” şeklinde konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 4073 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim