Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Aranan eleman mezun etmeye önem veriyoruz”
08 Haziran 2023 Perşembe 17:12

“Aranan eleman mezun etmeye önem veriyoruz”

Akdeniz Üniversitesi SBMYO, geleneksel pilav gününü gerçekleştirdi. Etkinlikte konuşan Okul Müdürü Prof. Dr. Burhan Özkan, “Günümüzde başarı ve rekabet, daha çok bilgi ve beceriye bağımlı hale geldiğinden öğrencilerimizi ‘Ara’ elemandan ziyade ‘Aranan ve

Akdeniz Üniversitesi SBMYO, geleneksel pilav gününü gerçekleştirdi. Etkinlikte konuşan Okul Müdürü Prof. Dr. Burhan Özkan, “Günümüzde başarı ve rekabet, daha çok bilgi ve beceriye bağımlı hale geldiğinden öğrencilerimizi ‘Ara’ elemandan ziyade  ‘Aranan veya Ana Eleman’ olarak mezun etmeye özel önem veriyoruz. Mezunlarımızın aranan ya da ana eleman olması ancak iyi bir mesleki eğitim ve akademi-sektör işbirliği ile mümkün” dedi.

 

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (SBMYO), geleneksel pilav gününü okul bahçesinde gerçekleştirdi. Akdeniz Üniversitesi SBMYO ve SBMYO Mezunlar Derneği tarafından Kepez Belediyesi desteğiyle düzenlenen etkinliğe çok sayıda davetli katıldı. Öğrenciler, mezunlar ve sektör paydaşlarını bir araya getirmek amacıyla 1995 yılında başlatılan pilav gününün 28’ncisini gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını söyleyen Akdeniz Üniversitesi SBMYO Müdürü Prof. Dr. Burhan Özkan, “Sosyal Bilimler MYO ailesi olarak köklerimizde böyle bir gelenek olduğu için mutlu ve gururluyuz. Geleneklere sahip çıkılması ve sürdürülmesini, kurumsallaşma, aidiyet duygusu ve vefalı olma noktasında çok önemsiyoruz. Pilav günü geleneğini başlatarak  SBMYO ailesinin bu ayrıcalığı  yaşamasına vesile olan rahmetli hocamız Işık Şifa Üstüner başta olmak üzere, bugüne kadar bu geleneğin sürdürülmesinde katkısı olan herkese çok teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

sam-3469.jpg

“TERCİH SIRALAMASINDA İLK SIRALARDAYIZ”

 Pilav Günü ve Kariyer Günü gibi köklü geleneklere ilave olarak 2022 yılı Aralık ayında Mezunlar Derneği’ne sahip olmanın gururunu ve ayrıcalığını yaşadıklarını söyleyen Özkan, “Yüksekokulumuzda halen 63 öğretim elemanı ve 29 idari personel olmak üzere toplam 92 personel bulunmakta. Yaklaşık 7 bine yakın öğrencisiyle yüksekokulumuz üniversitemizin en fazla öğrenciye sahip birimidir.  Öğrencilerimiz 13 normal örgün öğretim, 13 ikinci öğretim ve 1 uzaktan eğitim programı olmak üzere toplam 27 programda eğitim almakta. Söz konusu programlarımız ülkemiz genelinde tercih sıralamasında ilk sıralarda yer almakta. Bu noktada  yüksekokulumuza destekleri için öncelikle Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan hocamıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu başarıda büyük emekleri olan başta müdür yardımcılarımız olmak üzere SBMYO ailesinin akademik ve idari elemanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

sam-3471.jpg

“ARA DEĞİL, ARANAN VEYA ANA ELAMAN MEZUN ETMEYE ÖNEM VERİYORUZ”

Yürütülen eğitim-öğretim programlarıyla öğrencilere üst düzey bilgi, beceri ve yetkinlik kazandırmanın en temel amaçları olduğunu vurgulayan Özkan, şunları dile getirdi:

“Bilindiği gibi ülkelerin dünyada söz sahibi olmalarında en önemli unsur, nitelikli insan işgücüne sahip olunmasından kaynaklanmakta. Bu noktada MYO’lar nitelikli iş gücü oluşturmaya katkı sağlayan en önemli kurumlardan biri olarak görülmekte. Çünkü mesleki eğitim-öğretimde yaparak öğrenme, yani bilmeyi, yapabilmeye çevirmek esastır. Dolayısıyla mesleki eğitim; teorik eğitimi, pratik eğitimle tamamlama ve istihdama yönlendirebilme odaklıdır. Günümüzde başarı ve rekabet, daha çok bilgi ve beceriye bağımlı hale geldiğinden öğrencilerimizi ‘Ara’ elemandan ziyade  ‘Aranan veya Ana Eleman’ mezun etmeye özel önem veriyoruz. Mezunlarımızın aranan ya da ana eleman olması ancak iyi bir mesleki eğitim ve akademi-sektör işbirliği ile mümkündür. Öğrencilerimizin mesleki eğitimde sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikleri kazanabilmesi için sektörle ilişkilerimizin güçlü ve sürdürebilir olması ve sektör beklentileri ile mesleki eğitim arasındaki köprünün güncel kalabilmesinin önemini biliyoruz. Bu noktada artık Mezunlar Derneğimizin de çok önemli rol oynayacağına inanıyoruz.” HABER: YUSUF KATRAĞ

sam-3474.jpg

Bu haber toplam 1214 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim