Bugün 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2488.825
    %0.69
  • Dolar
    32.4918
    %0.15
  • Euro
    34.799
    %0.25
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Arı’dan inşaat mühendislerine destek
10 Ağustos 2022 Çarşamba 18:22

Arı’dan inşaat mühendislerine destek

Yapı denetim yetkilisi İnşaat Mühendisi Zekeriya Mengi’nin saldırıya uğramasıyla ilgili konuşan CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, “Bu saldırı belli beyinlere kazınmış saldırı anlayışının sonucu” dedi. Arı, saldırganların serbest bırakılmasına da tepki

Yapı denetim yetkilisi İnşaat Mühendisi Zekeriya Mengi’nin saldırıya uğramasıyla ilgili konuşan CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, “Bu saldırı belli beyinlere kazınmış saldırı anlayışının sonucu” dedi. Arı, saldırganların serbest bırakılmasına da tepki gösterdi.

 

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, meslektaşları saldırıya uğrayan inşaat mühendislerine destek verdi. Olayı tesadüfen öğrendiğini belirterek İnşaat Mühendisi Zekeriya Mengi’nin uğradığı saldırıya tepki olarak İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi’nin dün yoğun bir katılımla yaptığı açıklamaya katılan Arı, saldırının belli beyinlere kazınmış saldırı anlayışının sonucu olduğunu ileri sürdü.

 

“İKTİDAR ÜNİVERSİTE SAYISINI ÇOĞALTMAYI GENÇ İŞSİZLİĞİNİ ERTELEME ARACI OLARAK GÖRÜYOR”

Üniversite sayılarındaki aşırı artışa dikkat çeken Arı, “Ülkemizde maalesef son 20 yıldır, özellikle eğitim sistemiyle oynanmaya başlandığı günden bugüne hemen hemen her alanda bir yozlaşma yaşıyoruz. Her şehre, her ilçeye üniversite, o da yetmedi neredeyse her beldeye bir üniversite anlayışıyla, sanki üniversite sayısıyla eğitim kalitesinin yükseltilmesinin aynı olacağını düşünen bir anlayışla bugünlere geldik. Bugün iktidar maalesef üniversite sayısını çoğaltmayı sadece genç nüfusun işsizliğini 5 yıl süreyle erteleme aracı olarak görmekte. Yani gençlerimiz 5 yıl daha eğitimle oyalanırken işsiz sayısı bir anlamda azalsın” dedi.

sam-3006.jpg

“PLANLAMA YOK”

 Türkiye’nin en önemli sorununun koordinasyonsuzluk ve planlama olduğunu öne süren Arı, “Eskiden Devlet Planlama Teşkilatı vardı. Artık kaldırıldı ve o teşkilat yok. Devlet Planlama Teşkilatı’yla en azından ülkenin geleceği planlanırdı. Bugün o yok. Hangi alanda kaç üniversite mezununa ihtiyaç olduğunu bilen bir iktidar olduğunu zannetmiyorum. O nedenle çok sayıda açılan üniversitelerde çok sayıda mezun verilmekte. Bir taraftan da ara eleman yetiştirmekte büyük sıkıntı yaşandığını biliyoruz” diye konuştu.

 

“BELLİ BEYİNLERE KAZINMIŞ SALDIRI ANLAYIŞININ SONUCU”

Meseleyi sadece eğitimli-eğitimsiz, okumuş-okumamış ekseni üzerinden yürütmenin bir ayağı eksik bırakacağını belirten Arı, “İnşaat mühendisi arkadaşımıza saldırı maalesef ülkemizde her alanda yaşanıyor. İnşaat mühendisi çizdiği proje, şantiyedeki, yapı denetimdeki görevi nedeniyle saldırıya maruz kalabilir. Bu saldırı sistematik. Bu saldırı belli beyinlere kazınmış saldırı anlayışının sonucu. Esas mesele buradan geliyor. Eskiden hepimiz bir doktora giderken saygıda kusur etmezdik. O doktora giderken sağlık hizmetinden faydalanacağımızın, onun belli bir eğitim sonucunda o göreve geldiğinin farkındaydık ama bugün insanlar bir taraftan tedavi olurken diğer taraftan doktoru darp edecek hâle getirildi” ifadelerini kullandı.

 

“SALDIRIYI CESARETLENDİREN ANLAYIŞLA MÜCADELE ETMELİYİZ”

Darp edenlere sahip çıkıldığını ileri süren Arı, “Darp edenlere sahip çıkan bir anlayışla karşı karşıyayız. Saldıran kişinin hangi ruh hali, hangi cehaletle yaptığını bilemeyiz ama burada esas eleştirilmesi gereken ona sahip çıkan anlayıştır. Çünkü, o sahip çıkan anlayış bir başkasını daha cesaretlendirmekte. Doktora, avukata, öğretmene yapılan saldırıyı cesaretlendirmekte. Hayatın her alanında saldırıyı cesaretlendiren anlayışla mücadele etmeliyiz” dedi.

 

SALDIRGANLARIN SERBEST BIRAKILMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Saldırganların emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılmasını da eleştiren Arı, “Görevini yapan inşaat mühendisi, mimar olabilir, hiç bir şey olmasa bile sokakta doğru düzgün yürüyen bir vatandaşa yapılan herhangi bir saldırı, magandalık mutlaka cezalandırılmalı. Burada ustaların tutuklanması bir caydırıcılıktır. Belki ileride ceza artırılır veya azaltılır, değişik nedenlerle yargılama sürecinde farklı sonuçlar çıkabilir ama o saldırıyı gerçekleştirenler içeriye tıkılmış olsaydı bunu duyan bir başka usta veya maganda benzer davranışı sergileyemezdi. Dövenin dövdüğü, vuranın vurduğu yanına kâr kalıyor. Böyle bir ülke, böyle bir anlayış olabilir mi?” şeklinde konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1828 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim