Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ASMO’da kazanan Çağdaş Demokratlar oldu
22 Mayıs 2022 Pazar 19:32

ASMO’da kazanan Çağdaş Demokratlar oldu

ASMO’nun 24. Olağan Genel Kurulu hafta sonu gerçekleştirildi. Eski Başkan Emrullah Tayfun Çavdar’ın başkanlığa tekrardan aday olmadığı genel kurulda Çağdaş Demokratlar Grubu ve Meslekte Birlik Grubu adayları yarıştı. Kesin olmayan sonuçlara göre seçimin

ASMO’nun 24. Olağan Genel Kurulu hafta sonu gerçekleştirildi. Eski Başkan Emrullah Tayfun Çavdar’ın başkanlığa tekrardan aday olmadığı genel kurulda Çağdaş Demokratlar Grubu ve Meslekte Birlik Grubu adayları yarıştı. Kesin olmayan sonuçlara göre seçimin kazananı Çağdaş Demokrat Grubu oldu. 7 kişilik Yönetim Kurulu’na Çağdaş Demokrat Grubu’ndan 5, Meslekte Birlik Grubu’ndan ise 2 kişi girdi. Çağdaş Demokrat Grubu’ndan Sacittin Hancıoğlu’nun yapılacak olan ilk yönetim kurulu toplantısında başkanlığa seçilmesi bekleniyor.

 

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği’ne (TÜRMOB) bağlı Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMO) 24. Olağan Genel Kurulu hafta sonu Oda binası Mustafa Özyürek Toplantı salonunda gerçekleştirildi. Kısa süre önce sağlık sorunları yaşayan Başkan Emrullah Tayfun Çavdar’ın tekrardan başkanlığa aday olmadığı genel kurulda, Çağdaş Demokratlar Grubu’ndan Sacittin Hancıoğlu’nun hazırladığı liste ile Meslek’te Birlik Grubu’ndan Beytullah Demir’in hazırladığı liste yarıştı. Kıyasıya rekabetin yaşandığı seçimlerde resmi ve kesin olmayan sonuçlara göre ipi göğüsleyen Çağdaş Demokratlar Grubu oldu. Kesin olmayan sonuçlara göre Çağdaş Demokrat Gurubu listesinden 5, Meslekte Birlik Gurubunun listesinden ise 2 kişi Yönetim Kurulu’na girmeyi başardı. Disiplin Kuruluna Çağdaş Demokrat Gruptan 4, Meslekte Birlik Grubundan 1 kişi girdi. Denetim Kuruluna Çağdaş Demokrat Grubundan 2, Meslekte Birlik Grubundan ise 1 kişi girdi. Yönetim Kuruluna Çağdaş Demokrat Gruptan Sacittin Hancıoğlu, Necati Şenyiğit, Zülküf Demir, Yasemin Barlas ve Figen Çağlar girmeyi başardı. Meslekte Birlik Gurubu’ndan ise Yönetim Kurulu’na Beytullah Demir ve Adil Çomaklı girmeyi başardı.

31d57f42-cf9b-4c43-bfab-b19c0b5a0a92.jpg

“VERDİĞİMİZ SÖZLERİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

ASMO’nun 3 bin 335 üyesi bulunduğuna dikkat çekerek kazananın meslek camiası olduğunu belirten Çağdaş Demokratlar Grubunun adayı Sacittin Hancıoğlu, “Bu dönemde grubumun başkan adayı oldum. Çözüm bekleyen sorunlarımız var. Öncelikle bu dönemde mesleğe ve meslektaşlarımıza sahip çıkan üst birliğimiz TÜRMOB’a çok teşekkür ederiz. Son zamanlarda çıkartılan düzenlemelerle meslektaşlarımızın sorunlarının çözülmeye başladığını görüyor ve yaşıyoruz” dedi. İki dönemdir ASMO’nun sekreterliğini yaptığını hatırlatan Hancıoğlu, “Bundan sonraki süreçte de görevimin başında olacağım. Üyelerimize verdiğimiz sözleri gerçekleştirmek için yönetime seçilen arkadaşlarımızla beraber var gücümüzle çalışacağız” şeklinde konuştu. Komisyonların önemine de dikkat çeken Hancıoğlu, komisyonların da etkin bir şekilde çalışacağını belirtti.

fb0b4f34-6bf6-4695-8c50-3c955e06c7bc.jpg

“YASAL DÜZENLEMELER İÇİN İTİCİ GÜÇ OLACAĞIZ”

Diğer yapacakları çalışmaları da özetleyen Hancıoğlu, “Özellikle ülkemizde kadınlarımızın işleri çok zor. Kadın meslektaşlarımıza mevzuatlar doğrultusunda pozitif ayrıcalıklar getireceğiz. Bağımlı çalışan meslektaşlarımızın çoğunluğunun asgari ücret tarifesinin yayınlanması ile ilgili istekleri var. Bu konuyu enine boyuna onlarla ve danışma kurulumuzla görüşerek bir çözüm yolu bulacağız. Bazı sorunların çözümü için yasal mevzuatlar gerekiyor. Bu yasal düzenlemelerin gerçekleşmesi için üst birliğimiz nezdinde itici güç olacağız” dedi.

 

DEMİR; SORUN VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ ANLATTI

Mesleğin ve meslektaşlarının her zaman yanında olmaya gayret ettiklerini belirten Meslekte Birlik Grubu’nun adayı Beytullah Demir ise, kimseyi ötekileştirmeden katılımcı ve her kesimi kapsayan bir yönetim anlayışı ile ASMO’yu yönetmeye talip olduklarını söyledi. Demokrasiden uzaklaşmadan herkese eşit davrandıklarını kaydeden Demir, yaşanan sıkıntılara da dikkat çekerek çözüm önerilerini anlattı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 4106 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim