




Ata tohumlarının hasadı yapıldı
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ekilemeyen alanların tarıma kazandırılması amacıyla başlatılan ata tohumu desteğinin ilk yılında Elmalı ilçesinde ilk hasat yapıldı.
Elmalı Özdemir Mahallesi'nde bulunan tarım alanlarında ekimi yapılan buğdayların hasadı yapıldı. Kuraklığa ve susuzluğa dayanıklılığı ile bilinen ata tohumu buğdayları bu yıl yaşanan zorlu iklim şartlarında verimliliği ile de çiftçileri memnun etti.
Yaşanan kuraklığa rağmen iyi verim aldıklarını belirten Elmalı Özdemir Mahalle Muhtarı İlhan Sert buğday hasadı ile ilgili, "Bu yıl Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle mahallemizde tarıma elverişli olup kullanılmayan alanlara ilk kez ata tohumu buğdayının ekimi gerçekleştirildi. Ekmeklik buğday olarak bildiğimiz bu buğday türü Elmalımızın iklimini sevdi. Bu yıl yaşanan kuraklıktan dolayı endişelerimiz oldu ancak bu tohum verimi ile mahallelimizi mutlu etti" dedi.
"Her aşaması izleniyor"
Ata tohumu projesinin her aşamasında çiftçilerin yanında olduklarını belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Ziraat mühendislerimizle buğdayların nasıl büyüdüğünü nasıl hasat edildiğini her aşamasında yakından takip ediyoruz. Bu süreçte çiftçilerimizin büyük bir emeği var. Ata tohumu, kuraklığa, sıcaklığa ve zorlu iklim şartlarına dayanıklı bir çeşit olmasından dolayı güzel mahsul verdi. Buğdayın bir kısmını destek olmak amacıyla çiftçimizden alacağız. Ekim zamanı tohumluk olarak yine çiftçilerimize dağıtacağız" diye konuştu.
Antalya Son Haber
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- Zayıflama İğnesi Doktor Tavsiyesiyle Kullanılmalı
- Makat Fıtığı Tedavisine Kök Hücreyle 10 Dakikada Çözüm
- Muratpaşa’dan yabancılara Türkçe Konuşma Kulübü
- Başdeğirmen, mahalle buluşmalarıyla, vatandaşların talep ve önerilerini yerinde dinliyor
- Milletvekili Köse: "Antalya artık idari davalar için Konya’ya gitmeyecek"
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim