Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Atamız, büyük Türkiye idealinin vücut bulmuş halidir”
10 Kasım 2022 Perşembe 16:37

“Atamız, büyük Türkiye idealinin vücut bulmuş halidir”

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin yıldönümünde saygı ve özlemle anan Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, “Demokrasi, insan hakları, adalet, eşitlik, hak ve hukuk kavramlarını yönetim anlayışının merkezine

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin yıldönümünde saygı ve özlemle anan Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, “Demokrasi, insan hakları, adalet, eşitlik, hak ve hukuk kavramlarını yönetim anlayışının merkezine yerleştiren, gelecek nesillere özgür bir vatanın yanı sıra tertemiz bir kültür mirası bırakan Atamız, büyük Türkiye idealinin vücut bulmuş halidir” dedi.

 

Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84’ncü yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine katılarak üyeler adına sendikanın çelengini sundu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 84 yıl önce, ‘Benim en büyük eserim’ dediği Cumhuriyeti gelecek nesillere emanet ederek, sonsuzluğa göçtüğünü söyleyen Öztürk, “Aziz ruhu şad olsun” dedi. Atatürk’ün öğretmenlere ve eğitime verdiği öneme dikkat çeken Öztürk, öğretmenlerin itibarlarını, saygınlığını her şeyin üstünde tutarken, muasır medeniyetlere ulaşmanın tohumlarını da attığını hatırlattı.

untitled-1-copy-080.jpg

“BÜYÜK TÜRKİYE İDEALİNİN VÜCUT BULMUŞ HALİDİR”

“Demokrasi, insan hakları, adalet, eşitlik, hak ve hukuk kavramlarını yönetim anlayışının merkezine yerleştiren, gelecek nesillere özgür bir vatanın yanı sıra tertemiz bir kültür mirası bırakan Atamız, büyük Türkiye idealinin vücut bulmuş halidir. Atatürk, Sultan Alparslan’dan, Kanuni’den, Fatih Sultan Mehmet’ten devraldığı tarihi ve kültürel mirası koruyan ortak değerimizdir” diyen Öztürk, “Zaferden sonra yapılacak işlerin, bağımsızlık savaşı kadar önemli olduğunu düşünen Atatürk, bunun eğitimden başlayacağını çok iyi biliyordu. Dolayısıyla öğretmenlere sorumluluğunun ne kadar yüksek olduğunu her fırsatta hatırlattı. Savaşın en kritik günlerinde topladığı 1. Maarif Kongresi’ndeki ‘Milletimizi yetiştirmek gibi mukaddes bir vazifeyi yerine getiren yüce heyetinizin bugünün vaziyetini nazar-ı itibara alacağından ve her zorluğa göğüs germe ile bu yolda gayet metanetle yürüyeceğinden şüphem yoktur. Vazifeniz pek mühim ve hayatidir. Bunda muvaffak olmanızı Cenab-ı Hakk’tan temenni ederim’ şeklindeki sözleri eğitimcilerimizin dimağına mıh gibi kazındı” ifadelerini kullandı.

 

“ÖĞRETMENLERİN İTİBARINI HER ŞEYİN ÜSTÜNDE TUTTU”

Atatürk’ün Cumhurbaşkanı olarak öğretmenlerin itibarlarını ve saygınlığını her şeyin üstünde tutarken, muasır medeniyetlere ulaşmanın tohumlarını da attığını söyleyen Öztürk, “Tüm öğretim kurumlarının Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlanarak, eğitim kurumlarını devlet denetimi altına alan, kurumların başına buyruk hareket etmesini engelleyen ve eğitimde birliği sağlayan Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nu çıkardı. Harf inkılabını gerçekleştirdi. Eğitimin milli olması için ihtiyaç duyulan eğitilmiş insan gücünün yetiştirilmesine öncelik verdi. Eğitim seferberliğiyle okullaşma oranlarının artırılması, köyden kente, 7’den 70’e, kadın-erkek demeden milletimizin her bir ferdinin okuma-yazma öğrenmesinin sağlanması, kalkınmanın mihenk taşının eğitim olarak görülmesi ve buna yoğunlaşan faaliyetlerin ön planda olması Atatürk döneminin en önemli icraatlarındandır” diye konuştu.

sam-8597.jpg

“MÜSTEVLİ EMELLERE BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

“Bugün ise Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını kıymetsizleştirmeye kalkışan, Anadolu’daki son Türk devletinin muhterem kurucusunu tartışmaya açan, çağ dışı akımlarının etkisinde kalan birtakım yozlaşmış kimseler fırsat kolluyor” diyen Öztürk, şunları dile getirdi:

“Bu cenah, dün olduğu gibi bugün de haysiyet yoksunu sözlerle berrak suyu bulanıklaştırma gayesi taşıyabilir. Milli mücadelemiz öncesinde cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri dün dış güçler tarafından zapt edilirken, bugün de gayri milli ideolojilerin hizmetkârı olan bu güruhun faaliyetleri ile içten çökertilmeye çalışılabilir. Her ne olursa olsun Türk eğitimcileri, Türk evlatları olarak; aziz ecdadımızın yaptığı gibi, müstevli emellere boyun eğmeyeceğiz. Bilinsin ki; şanlı Türk bayrağımız gönderde, Atamızın bize öncülük eden ilke ve inkılapları, öğretileri, öğütleri, geçmişten geleceğe kurduğumuz köprüyle derinleşen bağlarımızı önümüze katıp, kavileşmiş millet irademizle geleceğe yürümeye devam edeceğiz. Zehirle beslenen her hamle; dinç ve payidar Cumhuriyetin, irade-i milliye kararlılığının, kudretli Türk’ün önünde varlık gösteremeyecektir.”

 

“RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ”

Öztürk son olarak, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurlanışının 84. yıl dönümünde rahmet, minnet ve Fatihalarla anıyoruz. Ruhu şad olsun” dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 3602 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim