Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2508.202
    %0.97
  • Dolar
    32.5994
    %0.18
  • Euro
    34.7296
    %0.02
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ATSO Meclis Divanı’nda çatlak
02 Şubat 2023 Perşembe 16:43

ATSO Meclis Divanı’nda çatlak

ATSO’da eski başkan Davut Çetin destekçilerinden oluşan Meclis Divanı’nda çatlak ortaya çıktı. Yönetim Kurulu tarafından Meclis Divanı üyelerine tahsis edilen oda, Meclis Başkan Yardımcısı M. Cihangir Deniz ile Meclis Başkanı Ahmet Öztürk ve Meclis Divan

ATSO’da eski başkan Davut Çetin destekçilerinden oluşan Meclis Divanı’nda çatlak ortaya çıktı. Yönetim Kurulu tarafından Meclis Divanı üyelerine tahsis edilen oda, Meclis Başkan Yardımcısı M. Cihangir Deniz ile Meclis Başkanı Ahmet Öztürk ve Meclis Divan Katibi Ö. Göktuğ Şahin arasında gerginliğe yol açtı. Öte yandan, Meclis Başkanı Ahmet Öztürk ile Meclis Üyesi Mustafa Karaman arasında da gerginlik yaşandı.

 

Geçtiğimiz Ekim ayında gerçekleştirilen seçimden sonra Meclis Divanı’nın eski başkan Davut Çetin destekçilerinden, Yönetim Kurulu’nun ise mevcut başkan Ali Bahar destekçilerinden oluştuğu ATSO’da sular bir türlü durulmuyor. Her ay gerçekleştirilen meclis toplantıları gergin geçerken, bu kez eski başkan Davut Çetin destekçileri arasında çatlak meydana geldi. Yönetim Kurulu tarafından Meclis Divanı üyelerine tahsis edilen çalışma odası, Meclis Başkan Yardımcısı M. Cihangir Deniz ile Meclis Başkanı Ahmet Öztürk ve Meclis Divan Katibi Ö. Göktuğ Şahin arasında gerginliğe neden oldu. Oda tahsisine Meclis Başkanı Öztürk’ün karşı çıkmasına tepki gösteren Başkan Yardımcısı Deniz’e cevap hem Meclis Başkanı Ahmet Öztürk’ten hem de Divan Katibi Şahin’den geldi. Öte yandan Meclis Başkanı Ahmet Öztürk ile Meclis Üyesi Mustafa Karaman arasında da gerginlik yaşandı. Bazı meclis üyeleri ise ATSO meclisindeki gerginliğin artık son bulması gerektiğini kaydetti.

sam-0409.jpg

DENİZ: “ODA TAHSİSİ TALEBİ BANA AİT”

Meclis Divanı üyelerine oda tahsis edilmesi talebinin kendisine ait olduğunu belirten Meclis Başkan Yardımcısı M. Cihangir Deniz, “Ben böyle bir talepte bulundum.  Bunun planlanması Davut Çetin başkan döneminde yapılmıştı. Ali Bey meclis divanını ziyarete geldiğinde de talebimizden söz ettim. Ali Başkan da, ‘Benim için bir mahsuru yok ancak, yönetimimle görüşeyim, bilgi vereceğim’ dedi. Onun devamında da meclis başkan yardımcıları ve kâtip üye için bir oda tahsisi yapıldı. Bu konuya ilgili şahsım olarak Yönetim Kurulu’na teşekkür ediyorum” dedi.

 

DENİZ’DEN, ÖZTÜRK’E TEPKİ

Meclis Başkanı Ahmet Öztürk’e yönelik konuşan Deniz, “Başkan, ben sizinle kırmızı grup olarak beraber seçime girdim. Siz benim ve arkadaşlarımın oyları ile Meclis Başkanı oldunuz. Siz nasıl bir başkansınız ki birlikte seçildiğiniz başkan yardımcınıza çalışma odası yapılmasını kırmızı çizginiz olarak gördünüz? Bunun yanıtını istiyorum. Siz tek başınıza seçilmediniz ve tek başınıza meclis divanı oluşmadı. Dolayısıyla heyet kabullerinizde bana göre kendi başınıza karar almamalısınız. Meclis toplantısını 24 Ocak iken 31 Ocak’a aldınız. Bundan Meclis Başkan Yardımcısı olarak benim bilgim yok. Kaldı ki ay sonu. Herkesin ödemeleri, işleri var. Planlamasını 24 Ocak’a göre yapmış. Neye göre 31 Ocak’a aldınız. Divanınızla bunu istişare ettiniz mi? Bunların Divanınızla istişare etmeniz gereken konular olduğunu düşünüyor musunuz? Alacağınız kararları, heyet kabullerini tek başınıza değil ekip olarak divanınızla paylaşarak yapmak istiyor musunuz? Bu sorularımın yanıtını istiyorum” şeklinde konuştu.

m-cihangir-deniz-ve-ahmet-ozturk.jpg

“BİZ TEMSİLDEYİZ, BÖYLE BİR ODAYA GEREK YOKTU”

Meclis Başkanı Ahmet Öztürk ise, “Aslında şu anda yönetim kurulu faaliyetini konuşuyoruz ama siz Meclis Başkanı’na soru yönelttiniz. Bu oda meselesini duyduğumda sizde vardınız. Ben ve 3 arkadaşım, yani 4 kişi benim odamda toplandık. Böyle bir odanın ihtiyaç olmadığını konuştuk, sizde vardınız. Siz istediniz, bende görüşümü söyledim. Böyle bir odaya gereksinim olmadığını, bizim temsilde olduğumuzu söyledim. Bu kararımızı da Ali Bey’e ilettim. Ali bey yaptı. Bu kadar. İkinci konuya gelince, normal şartlarda Ocak ayı toplantısını ayın 24’ünde yapılacaktık. Bunun duyurusunu geçen mecliste yaptık. Ancak, toplantı evrakları bildirilen günde hazır olmadığından dolayı toplantıyı bir hafta sonraya aldık” diye cevap verdi.

 

“BİZİ BÖLMEK Mİ İSTİYORSUNUZ? BİZİ BÖLEMEZSİNİZ”

“Türkiye’de 81 tane oda, 365 oda ve borsa var” diyen Meclis Katip Üyesi Göktuğ Şahin ise, şunları söyledi:

“Bana bir tane Oda gösterin ki meclis divan odası olsun. 6 Ocak’ta atılan odamızın ikinci katında açılan, Meclis Divan Üyelerine tahsis edilmek üzere yapılan çalışma odasıyla ilgili yazı, tarafıma tesadüfü şekilde ulaşmıştır. Bu yazı benim mailime düşüyor. Ben direkt aranmıyorum, mailimin çöp kutusuna düşüyor. Öncelikle neden telefon yoluyla bilgilendirmediğimi merak etmekteyim. Bu doğrultuda şahsım adına bu oda mevzusunu çok samimi görmemekteyim. Daha önce de böyle bir talebim olmamıştır. Biz yolcuyuz. Meclis Divanı olarak işlerimizi Meclis Başkanımız tarafından yürütmekteyiz. Bu odayı da şahsım olarak zorunlu bulmamaktayım. Sonuçta Ticaret Odası kermes değil, herkese oda verilecek değil. 81 ilde değil de niye Antalya’da Meclis Divanı’na oda var? Neden 81 tane odada meclis divanı odası yok? Niye bizde var? Bizi bölmek mi istiyorsunuz? Bizi bölemezsiniz kusura bakmayın. Ben burada meclis divanı olarak tarafsızım ama bizim de bir tarafımız var” diye konuştu.

goktug-sahin.jpg

“ATSO İLKLERİ YAPAN BİR ODA”

Tekrar söz alarak Göktuğ Şahin’e cevap veren Cihangir Deniz, “Geçmiş dönemde ATSO ilkleri yapan bir odadır. Kaç tane odanın müzesi var? Kaç tane odanın İnovasyon ve AR-GE merkezi var. Biz ilkleri yapan bir odayız, bunun da neden ilki olmasın. Kaldı ki burada Meclis Başkan Yardımcılarına oda tahsis edilmesinin ne gibi bir zararı var? Ya da kimi neden rahatsız ediyor? İkincisi de odadan gelen mail bir meclis başkan divanının katip üyesinin çöpüne nasıl düşer?” diye sordu. Göktuğ Şahin ise, “81 tane oda var. Bizi farklı kılan şey nedir? Bunu 117 tane meclis üyesi bana bir açıklasın” diye cevap verdi.

mustafa-karaman.jpg

ÖZTÜRK VE KARAMAN ARASINDA GERGİNLİK

Öte yandan sektörel konuların görüşülmesi bölümünde sektörel konular dışında konuşmalar yapıldığını söyleyen Meclis Üyesi Mustafa Karaman ile Meclis Başkanı Ahmet Öztürk arasında da gerginlik yaşandı. Ali Rıza Akıncı’nın konuşmasını bölen Karaman’a “Neden provoke ediyorsunuz?” diye soran Öztürk, “Sizde konuşabilirsiniz. Bugün Meclis Başkanı’na saldırmakla ilgili hazırlanıp mı geldiniz? Siz burada bizim abimiz, 25 yıllık meclis üyesisiniz. Lüfen” dedi. Sektörel konular dışında konuşulduğunu söyleyen Karaman’a “Mustafa bey şuanda sizde aynı şeyi yapıyorsunuz” diyen Meclis Başkanı Öztürk, “Bunu dilek ve temennilerde söylemeniz gerekiyor. Sektörel konularla alakalı söylemek istediğiniz bir şey var mı?” diye sordu. Karaman ise, “…Sizden ricam artık meclisi germeyin. Meclisi toparlayıcı olun” dedi. Mustafa Karaman’ın her mecliste herkesten fazla söz aldığını ve farklı konularda konuştuğunu belirten Meclis Üyesi Cumhur Göncü ise, Karaman’a tepkisini “Saygı beklemek için önce saygı göstermek lazım. Size ‘Sen’ diye hitap ediyor, sonra başka bir şeyler bekliyor. Mustafa beyden rica ediyorum. Meclisin huzurunu bozan bence en fazla kendisi. Lütfen kendisine biraz daha dikkat etsin. Burada kimseyi germesin, kendisi de gerginlik yaşamasın” dedi. Göncü’nün konuşması bazı meclis üyeleri tarafından alkışlandı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2119 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim