Bugün 16 Haziran 2024 Pazar
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2458.977
    %0.00
  • Dolar
    32.7488
    %0.00
  • Euro
    35.0201
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ATSO Meclisi’nde tazminat faizi polemiği
22 Mayıs 2024 Çarşamba 17:23

ATSO Meclisi’nde tazminat faizi polemiği

ATSO’nun Mayıs ayı olağan meclis toplantısına, işten çıkartıldıktan sonra yargıya giden 3 kişiye yapılan 244 bin 482 lirası tazminat faizi, 541 bin lirası işe başlatmama tazminatı olmak üzere toplamda 785 bin liralık ödeme damga vurdu. Geçtiğimiz Nisan

ATSO’nun Mayıs ayı olağan meclis toplantısına, işten çıkartıldıktan sonra yargıya giden 3 kişiye yapılan 244 bin 482 lirası tazminat faizi, 541 bin lirası işe başlatmama tazminatı olmak üzere toplamda 785 bin liralık ödeme damga vurdu. Geçtiğimiz Nisan ayında da gündeme gelen tazminat faizi konusu, Mayıs ayında da polemik konusu oldu.

 

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Mayıs ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Öztürk başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı öncesinde meclis üyesi Güray Parlak, tüm katılımcılara Antalya’nın coğrafi işaretli kabak tatlısından ikram etti. 3 saatten fazla sürede tamamlanan toplantıya, yarım saatten fazla süren faiz polemiği damga vurdu. Ali Bahar Yönetim Kurulu Başkanı olduktan sonra işten çıkartılan ve yargıya başvuran 3 kişiye ödenen tazminat faizi toplantıda uzun süre tartışıldı. Tartışmanın uzaması üzerine bazı meclis üyeleri hem konunun niye uzatıldığını anlamadıklarını hem de meclisin kısır döngüye sokulduğunu belirterek sitem etti.

img-2291.jpg

KUZUCU: “AYANOĞLU MECLİSİ YANILTMAYA ÇALIŞTI”

Toplantının Hesapları İnceleme Komisyonu’nun Nisan ayı raporunun görüşülmesi sırasında kürsüye çıkan Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Ender Kuzucu, geçen ayki rapora bazı üyelerin red verdiğini hatırlattı. Geçtiğimiz ayki konuşmasında komisyon raporuna mı, yoksa yönetimin yaptığı faaliyetlere mi red verildiğini sorduğunu aktaran Kuzucu, meclis üyesi Mustafa Ayanoğlu’nun Mart ayı raporunun görüşülmesine rağmen, Nisan ayındaki 785 bin liralık ödemeden dolayı rapora red verdiğini söyledi. Nisan ayındaki incelemelere göre işten çıkartılan 3 çalışan için 244 bin 482 lira tazminatlarının faizi ödendiğini, bunlardan 2’si için de işe başlatmama tazminatı olarak 541 bin lira ödendiğini belirten Kuzucu, toplamda 785 bin 702 lira ödendiğini aktardı. Komisyon olarak denetim yaptıklarını ve paranın nereye ve nasıl harcandığının yetkilerinde olmadığını belirten Kuzucu, Ayanoğlu’nun meclisi yanıltmaya çalıştığını söyledi. Bunun üzerine Komisyon eski başkanı olduğunu hatırlatan Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, Komisyonun içine sinmeyen bir harcamaya şerh koyabileceğini ifade etti. Öztürk, meclis üyelerinin de içlerine sinmeyen bir harcamaya şerh koyabileceğini kaydetti.

img-2312.jpg

AYANOĞLU: “BEN MECLİSİ NİYE YANILTAYIM? SÖZÜNDEN DOLAYI KINIYORUM”

Söz alan Meclis Üyesi Mustafa Ayanoğlu ise, “Ben şerhimi koymadan önce gerekçesini zaten açıklamıştım. Bundan dolayı ben bu meclisi niye yanıltmaya kalkayım? Buradaki bütün meclis üyelerimizin akli melekeleri yerindedir. Kimse kimseyi yanıltamaz. Bu sözünden dolayı Başkanı kınıyorum” dedi.

img-2318.jpg

HACISÜLEYMANOĞLU: “GEÇMİŞ YÖNETİM KURULU KARARLARINA BAKIN”

Tartışmaya dahil olan ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Hacısüleymanoğlu ise, “Neyi tartışmak istediğimizi, neyi tartıştığımızı anlayamadım ama varılmak istenen sonucu anladım. Belli bir sonuca varmak isteyen arkadaşlarımızdan bazılarına geçen dönem yönetim kurulunda bulunmuş olmalarına rağmen 4 Haziran – 9 Ağustos 2018, 16 Mart 2020, 8 Şubat 2021 yönetim kurulu kararlarına bakmalarını rica ediyorum. Özellikle Mustafa bey sizin. Bu yönetim kurulu kararlarında sizin de imzanız var” diye konuştu.

img-2284-copy.jpg

“ELEŞTİRİLDİĞİMİZ KONUYLA İLGİLİ ÖNCEKİ DÖNEMDEN 14 KİŞİ VAR”

Mustafa Ayanoğlu yönetimde iken eleştirildikleri tazminat faizi konusuyla ilgili 14 kişi olduğunu belirten ve elindeki dosyanın Ayanoğlu’na iletilmesini isteyen ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ise, “Eleştirildiğimiz konuyla alakalı bir önceki dönemden 14 kişi var. 9’u genel çalışan, 5’i taşeronda. İncelesin diye verdim” dedi. “14 kişiyle alakalı sizde yanlış yapmadınız” diyen Bahar, “Siz. bizi 3 kişiyle itham ettiğiniz için ben 14 kişiyi gösteriyorum. Siz ‘Zarara uğratıyorsunuz’ diyorsunuz ya onlar da öyle ödenmiş. Faiziyle ödenmiş” ifadelerini kullandı. Bahar, “Bizim mücadelemiz bu kısır tartışmalar değil. B2B etkinliği yapacağız birçok komitemizden gelen yok. ATSO ne işe yararı? burada olduğumuz günden beri söylüyoruz. 62 bin üyemize söylüyorum. Sektörünüzden gönderdikleriniz burada kısır tartışma yapıyor da sektörünü temsil etmiyorsa, cezasını verin. 62 bin üyeme bu konuda yalvarıyorum. Görün ve cezasını verin. Kısır tartışmayla gündemi kim meşgul ediyorsa, sektörünü de doğru temsil etmiyorsa cezasını verin” açıklamasında bulundu. Bu arada odanın boşta olan parasının geçmişte olduğu gibi banka mevduat faizinde değerlendirildiği de belirtildi.

img-2300.jpg

“NİYE GÜDÜN BAŞKAN, KOMİK BİR ŞEY Mİ SÖYLEDİM?”

Tekrar söz alan Mustafa Ayanoğlu ise, “Odamız bankacılık mı yapıyor? Geliri faiz mi? O zaman tazminatı ödenmemiş, şimdi ödenmiş, faizden çok para kazanmışız. Bu mu Oda’nın asli görevi? Niye güldünüz başkan? Komik bir şey mi söyledim? Bizler burayı kısır çekişmelerle oyalamıyoruz. Sektörümüze hizmet ediyoruz ve sektörümüze hizmet ettiğimiz için de seçildik geldik. Benim 6’ıncı dönemim. Demek ki, mesleğimize, sektörümüze hizmet vermişiz. Bunu yargılamak, sorgulamak size düşmez. Üyelerimize düşer. Üyelerimiz takdir ederse bizi tekrar seçmeye bilirler veya seçebilirler. Belki de biz aday olmayız” şeklinde konuştu.

 

“BEN SİZİN EMLAK İLE İLGİLİ KONUŞTUĞUNUZU HİÇ GÖRMEDİM”

Bunun üzerine Bahar, “Ben mi yargıladım sizi? 62 bin üyeye seslenirken ben mi yargıladım sizi? Söylediğimi kendim dahil söylüyorum. Ben bugüne kadar burada sizin emlak ile ilgili pek bir şey konuştuğunuzu görmedim. Mesleğinize hizmet edin derken bunu söylüyorum. Emlakçıların da sıkıntıları var. Ben 1 buçuk yıldır emlak ile ilgili konuştuğunuzu görmedim. Yaptıysanız da özür dilerim. 62 bin üyeye onu şikayet ediyorum” ifadelerini kullandı. Toplantı gergin konuşmaların ardından Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar’ın gündeme ve ekonomiye ilişkin konuşması, sektörel konuların görüşülmesiyle devam etti. HABER: EROL YILDIZOĞULLARI

Bu haber toplam 472 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim