Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ATSO’da gözler Seçim Kurulu’nda
02 Ekim 2022 Pazar 17:30

ATSO’da gözler Seçim Kurulu’nda

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda seçim heyecanı yaşandı. Resmi olmayan sonuçlara göre kırmızı listeyle seçime giren Davut Çetin’in 117 meclis üyesinden 66’sını kazanarak başkanlık için büyük avantaj sağladığı belirtildi. Öte yandan mavi listeyle seçime

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda seçim heyecanı yaşandı. Resmi olmayan sonuçlara göre kırmızı listeyle seçime giren Davut Çetin’in 117 meclis üyesinden 66’sını kazanarak başkanlık için büyük avantaj sağladığı belirtildi. Öte yandan mavi listeyle seçime giren rakibi Ali Bahar ise, en az 66 meclis üyesi kazandıkları iddiasında bulundu. Her iki tarafın da kendilerini galip ilan etmesiyle gözler Seçim Kurulu’na çevrildi.

 

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) Cumartesi günü seçim heyecanı yaşandı. ATSO hizmet binasında ve Yüksek Seçim Kurulu’nun gözetiminde gerçekleştirilen seçimde üyeler, 49 meslek komitesinde görev alacak isimleri ve meclis üyelerini belirlemek için oy kullandı. Seçim sonucunda başkan adaylarından Davut Çetin ve Ali Bahar’ın kendilerini galip ilan etmeleri kafaları karıştırdı. Resmi olmayan sonuçlara göre kırmızı listeyle seçime giren Davut Çetin yayınladığı bültenle 117 meclis üyesinden 66’sını kazandıklarını ilan etti. Öte yandan mavi listeyle seçime giren rakibi Ali Bahar da en az 66 meclis üyesi kazandıklarını belirterek kendisini galip ilan etti. Bu iddialar üzerine gözler Seçim Kurulu’na çevrilirken, itiraz süreleri tamamlanıp seçilenler kesinleştikten sonra hafta içinde ATSO Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği seçimlerinin de yapılması bekleniyor.

atso-3-1280x640.jpg

ÇETİN AVANTAJ SAĞLADI

Seçimden sonra kazandıklarını ilan eden Davut Çetin, mecliste ağırlığı olan 30. Grup inşaat faaliyetleri, 37. Grup restoran, yiyecek içecek ve eğlence hizmetleri, 32. Grup kooperatif, 13. Grup kağıt ve matbaacılık hizmetleri, 45. Grup seyahat acentaları, 14. Grup akaryakıt ve gaz ürünleri,  38. Grup reklamcılık - fuar ve organizasyon hizmetleri, 41. Grup gayrimenkul faaliyetleri, 43. Grup mimarlık faaliyetleri, 26. Grup kuyumculuk, mücevher ve saat, 5. Grup içecek gibi meslek gruplarını kırmızı listelerin kazandığını belirtti ve meclis üyeliklerinden 66’sını alarak başkanlık için büyük bir avantaj sağladıklarını kaydetti.

 

“DEMOKRASİ ŞÖLENİ İÇİNDE GEÇTİ”

Oda seçimlerinin bir demokrasi şöleni içinde geçtiğini belirten Çetin, “Odamıza gelerek oy kullanan, sektörlerine sahip çıkan üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Umuyorum Yönetim Kurulu seçimimizi de aynı olgunlukla gerçekleştireceğiz. Ardından Meclis Başkanlık divanı seçimimizi, disiplin kurulu üyeleri, TOBB delegeleri seçimleri ile devam edecek. Böylece, son derece demokratik süreçler sonucunda ATSO’nun yönetim kademeleri belirlenmiş olacak. Bu yönetim kademeleri de 140 yıllık ATSO tarihinde olduğu gibi Antalya’nın ve tüm sektörlerin güçlü sesi olacak. Kentimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

 

BAHAR DA KENDİNİ GALİP İLAN ETTİ

Öte yandan Davut Çetin’in rakibi Ali Bahar da kendini galip ilan etti. Sosyal medya hesapları üzerinden açıklamada bulunan Bahar, “Minimum 66 meclis üyemiz ile kentimize, iş dünyamıza ve ülkemize hizmet etmek için büyük bir heyecanla göre başlayacağımız günü bekliyoruz. Daha güçlü bir Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nı kentimizin hizmetine sunacağız” paylaşımı yaptı. Bahar yaptığı konuşmada da “Çok yorulduk, çok zorlandık. Kazanan ve kaybeden gruplarımız var… Şimdi 5-6 günlük bir sürece giriyoruz. O sürecin içinden de zaferle çıkacağız” ifadelerini kullandı.

 

GÖZLER SEÇİM KURULU’NDA

ATSO’da gözler şimdi Seçim Kurulu’na çevrildi. Seçim Kurulu’nun üyelerin kullandığı oylar sonucunda kazananları açıklamasının ardından Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği seçimlerinin yapılması bekleniyor. Süreç, Meclis başkanlık divanı, disiplin kurulu üyeleri, TOBB delegeleri seçimleriyle devam edecek. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2406 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim