

BAKAN URALOĞLU: "KONYA - ANTALYA ARASINDA SEYAHAT SÜRESİ İLE 20 DAKİKA KISALACAK"
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Konya ile Antalya arasındaki ulaşımın önemli geçiş noktalarından Alacabel'de yapımı süren tünel çalışmalarına ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Uraloğlu, Alacabel Tüneli'nin tamamlanmasıyla seyahat süresinin 20 dakika, güzergâhın ise mevcut yola göre 7 kilometre kısalacağını bildirdi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Konya ile Antalya arasındaki ulaşımın önemli geçiş noktalarından Alacabel'de yapımı süren tünel çalışmalarına ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Uraloğlu, "Alacabel Tüneli'ni 7 bin 360 metre uzunluğunda çift tüp olarak inşa ediyoruz. Kazı ve kaplama beton imalatları tamamlanan tünelde asfaltlama çalışmaları devam ediyor. 11,8 kilometrelik bağlantı yollarımızla birlikte projemizin toplam uzunluğu 19,2 kilometreye ulaşıyor. Tünelimizi ve bağlantı yollarımızı bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında inşa ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Mevcut yoldan 427 metre daha aşağı kottan geçecek
Alacabel Tüneli ve bağlantı yollarının mevcut yol kotuna göre yaklaşık 427 metre daha aşağı kotlardan geçtiğini kaydeden Uraloğlu, projenin özellikle zorlu kış şartlarında ulaşım açısından önem taşıdığını belirtti. Uraloğlu, "Alacabel geçişinde özellikle kış aylarında yaşanan olumsuzlukların önüne geçerek Konya ile Antalya arasında güvenli ve kesintisiz ulaşım sağlayacağız." dedi.
Güzergâh 7 kilometre kısalacak
Projenin tamamlanmasıyla mevcut yola göre güzergâhın 7 kilometre kısalacağını belirten Uraloğlu, "Alacabel Tüneli ile Konya-Antalya arasındaki seyahat süresini 20 dakika kısaltacağız. Böylece ulaşım standardını yükseltirken sürücülerimizin zamandan ve akaryakıttan tasarruf etmesini sağlayacağız." diye konuştu.
Projenin ekonomik ve çevresel katkılarına da değinen Uraloğlu, "Alacabel Tüneli ile zamandan 768 milyon lira, akaryakıttan 142 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 910 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Karbon emisyonunu da yıllık 7 bin 151 ton azaltacağız." açıklamasında bulundu.
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN ŞÜPHELİ KALDIĞI OTELDE YAKALANDI
- AİLESİNİN 2 GÜNDÜR HER YERDE ARADIĞI GEÇ TARİHİ TÜNELDE ORTAYA ÇIKTI
- KAVURUCU SICAKTA DEVAM EDEN ACI MESAİYLE BİRLİKTE DAMLAR KIRMIZIYA BÜRÜNDÜ
- TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA ARADIĞI DERMANINI 2 YILIN SONUNDA KENDİ EVLADINDA BULDU
- UZMANI UYARDI: "ÇOCUKLUKTAKİ HAREKETSİZLİK, GENÇLİKTE BEL VE BOYUN FITIĞINA YOL AÇIYOR"
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
































