

BAKAN YUMAKLI: "23 YILDA 352 İÇME SUYU TESİSİNİ TAMAMLADIK"
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, içme ve kullanma suyunu bir siyaset aracı değil, bir vatandaşlık hakkı olarak gördüklerini belirterek, "Asli görevi vatandaşa içme suyu götürmek olan belediyelerin talep etmesi halinde, bu yatırımlarını yapmalarında kendilerine destek oluyoruz. Ayrım gözetmeksizin protokoller imzalıyor ve profesyonel projeler geliştiriyoruz. Son 23 yılda, bu şekilde 352 içme suyu tesisini tamamladık ve halkımızın hizmetine sunduk. Kapımız, vatandaşımızın su ihtiyacını merkeze alan her belediyeye sonuna kadar açıktır" dedi.
Kahramanmaraş'ın acil içme suyu ihtiyacını kalıcı şekilde çözüme kavuşturacak 8,5 milyar lira yatırım bedeline sahip Kısık Projesi'ni yerinde inceleyen Bakan Yumaklı, burada yaptığı açıklamada, proje kapsamında baraj, içme suyu arıtma tesisi, regülatör ve isale hattı inşa edileceğini söyledi.
Deprem bölgesinin inşa ve ihya sürecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde tüm kurumların katkısıyla sürdüğünü ifade eden Yumaklı, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak tarımsal altyapının güçlendirilmesi ve üretimin devamı için yoğun mesai harcadıklarını belirterek, "Bugüne kadar deprem bölgesinde, Devlet Su İşleri eliyle, 459 su ve sulama tesisi için 60 milyar lira yatırım yaptık. Devam edenlerle birlikte bu rakam 110 milyar liraya ulaşacak. Bu yatırımlarla vatandaşımızın içme suyu ihtiyacını, çiftçilerimizin sulama suyu ihtiyacını karşıladık, karşılıyoruz. Şu an bulunduğumuz Kahramanmaraş'ta da bu anlamda önemli ihtiyaç ve yatırımları bu kısa süre içinde tamamladık ve vatandaşlarımız ile üreticilerimizin hizmetine sunduk. 7,6 milyar lira yatırım bedeliyle Afşin Adatepe Sulaması 1. Kısım işini tamamlayarak 73 bin 740 dekar alanı sulamaya açtık. Çiftçilerimiz geçen yıl ilk kez ürünlerini bu tesisle suladı. 5 milyar lira maliyetli TOKİ Deprem Konutları içme suyu projesiyle 10 bin 105 konutun yıllık 9 milyon metreküp içme suyu ihtiyacını karşıladık. 4,5 milyar lira yatırımla Kılavuzlu Sulaması 2. Kısım kapsamında 180 bin dekar alanı sulamaya hazır hale getirdik. Andırın Hapisağzı Göleti ile 4 bin 180 dekar tarım arazisini suyla buluşturduk" diye konuştu.
"23 yılda, bu şekilde 352 içme suyu tesisini tamamladık"
Bugün ise Kahramanmaraş'ın geleceği açısından stratejik öneme sahip Kısık Projesi'ni yerinde incelediklerine değinen Yumaklı, "Toplam 8,5 milyar lira yatırım bedeline sahip proje kapsamında baraj, içme suyu arıtma tesisi, regülatör ve isale hattı inşa edeceğiz. Şu anda yapım aşamasında olan 4,1 milyar lira maliyetli Kısık İçme Suyu Regülatörü-Ayvalı Barajı Bağlantısı İsale Hattı ile 75 kilometre uzunluğunda ve bin 400 mm çapında çelik boru hattı inşa edeceğiz. Böylece, Kahramanmaraş'ın acil içme suyu ihtiyacını, kalıcı şekilde çözüme kavuşturacağız. Su, hayatın kaynağıdır ve tıpkı tarım gibi, gıda gibi siyaset üstü bir beka meselesidir. Biz, içme ve kullanma suyunu bir siyaset aracı değil, bir vatandaşlık hakkı olarak görüyoruz. Asli görevi vatandaşa içme suyu götürmek olan belediyelerin talep etmesi halinde, bu yatırımlarını yapmalarında kendilerine destek oluyoruz. Ayrım gözetmeksizin protokoller imzalıyor ve profesyonel projeler geliştiriyoruz. Son 23 yılda, bu şekilde 352 içme suyu tesisini tamamladık ve halkımızın hizmetine sunduk. Kapımız, vatandaşımızın su ihtiyacını merkeze alan her belediyeye sonuna kadar açıktır. Bu tesislerin hayata geçirilmesinde bize en büyük cesareti, Cumhurbaşkanımızın vizyonu ve liderliği vermiştir" ifadelerini kullandı.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim





































