Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.531
    %0.77
  • Dolar
    32.3647
    %0.10
  • Euro
    34.9602
    %-0.18
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Bambaşka bir Türkiye’ye uyanmak için çalışıyoruz”
27 Mart 2023 Pazartesi 16:39

“Bambaşka bir Türkiye’ye uyanmak için çalışıyoruz”

Partilileri iftarda buluşturan İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Antalya Milletvekili aday adayı Musa Ertuğan, “Türkiye çok önemli bir viraja girmek üzere. 14 Mayıs’ta ülkemiz tarihin en önemli seçimlerinden birini yaşayacak. Ülkemizin şuan ki durumunu

Partilileri iftarda buluşturan İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Antalya Milletvekili aday adayı Musa Ertuğan, “Türkiye çok önemli bir viraja girmek üzere. 14 Mayıs’ta ülkemiz tarihin en önemli seçimlerinden birini yaşayacak. Ülkemizin şuan ki durumunu anlatmaya gerek yok. Millet İttifakı iktidarında bambaşka bir Türkiye’ye uyanmak için İYİ Parti teşkilatları ve Millet İttifakı’nı oluşturan partiler olarak var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmak mecburiyetindeyiz” dedi.

 

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Antalya Milletvekili aday adayı Musa Ertuğan, partilileri iftarda buluşturdu. Şehir merkezindeki bir otelde gerçekleştirilen buluşmaya İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Saygı duruşu ve Kur’an tilaveti ile başlayarak ilahilerle devam eden buluşmada konuşan İl Başkanı Karacan, siyasetin hizmet için en iyi yol olduğunu dile getirerek, altılı masanın artık ayaklarının daha sağlam yere bastığını kaydetti. Yanına gelen küçük bir kızı kucaklayan Karacan’ın “Geleceğimiz burada, geleceği kucakladık” sözleri ise alkışlarla karşılık buldu. 15 Mayıs’ta güneşin daha güzel doğacağını belirterek Millet İttifakı olarak Cumhurbaşkanlığını alacaklarını söyleyen Ertuğan ise, 14 Mayıs seçiminin önemli bir viraj olduğunu vurgulayarak, bambaşka bir Türkiye’ye uyanmak için çalıştıklarını ifade etti. Parti’nin kuruluş dönemindeki sıkıntılı süreçleri hatırlatan Erduğan, Genel Başkan Meral Akşener’in Türkiye’ye umut olduğunu dile getirdi.

sam-1430.jpg

ERTUĞAN’A HEM DESTEK HEM ÖVGÜ

Programa katılan Elmalı Tekke Köyü Abdal Musa Ocağı Dedesi Hüseyin Eriş, Artuğan’ı desteklediklerini bildirdi. Genel Başkan Meral Akşener’in yanında kimsenin olmadığı günlerde kendisinin ve Ertuğan’ın Akşener’in yanında olduğunu belirten Yeniçağ Gazetesi Yazarı Yavuz Selim Demirağ ise, “Ertuğan sadece elini değil, yüreğini ve kafasını taşın altına koyduğu için çok değerlidir. O’nun bulunduğu her yerde bulunmaktan onur duyarım” diyerek övgülerde bulundu.

 

“TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ BU SALONDA AÇTIK”

Sinevizyon gösteriminin ardından konuşan ve İYİ Parti kurulmadan önce Genel Başkan Meral Akşener’i aynı salonda ağırladıklarını hatırlatan Kurucular Kurulu Üyesi ve Antalya Milletvekili aday adayı Musa Ertuğan ise, duygulu anlar yaşadığını belirterek, “Bu salonda Türkiye’nin önünü açtık” dedi.

untitled-1-copy-104.jpg

“BAMBAŞKA BİR TÜRKİYE’YE UYANMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

Türkiye’nin çok önemli bir viraja girmek üzere olduğunu söyleyen Ertuğan, “14 Mayıs’ta ülkemiz tarihin en önemli seçimlerinden birini yaşayacak. Ülkemizin şuan ki durumunu anlatmaya gerek yok. Millet İttifakı iktidarında bambaşka bir Türkiye’ye uyanmak için İYİ Parti teşkilatları ve Millet İttifakı’nı oluşturan partiler olarak var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmak mecburiyetindeyiz” ifadelerini kullandı.

 

“PARTİMİZİ BİRİNCİ PARTİ YAPMAMIZ LAZIM”

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıl dönümünde ülkemizin insanını demokrasi, hukuk ve adaletle buluşturmak, devletimizi güçlü, milletimizi mutlu kılmak için yola çıktık” diyen Ertuğan, şunları söyledi:

“Genel Başkanımız Meral Akşener, çıktığımız bu yolda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş gibi milletimizde karşılığı büyük olan iki ismi sisteme adapte ederek seçimin kazanılması adına önemli bir adım attı. Cumhurbaşkanlığı seçimini ittifak olarak mutlaka kazanacağız. Genel Başkanımız Meral Akşener’i başbakan yapacağız. Türkiye’de partimizi birinci parti yapmamız lazım. Bu millet bizden umut, hizmet bekliyor.”

untitled-1-c-005.jpg

“AKŞENER, TÜRKİYE’YE UMUT OLDU”

2015 yılından bu yana İYİ Parti tarihinde Antalya’nın önemli bir yeri olduğunu belirterek yaşanan zorlu süreçleri hatırlatan Ertuğan, Meral Akşener’in Türkiye’ye umut olduğunu dile getirdi.

 

“FARKLILIKLARIN BULUŞTUĞU BİR PARTİYİZ”

İYİ Parti’nin farklılıkların buluştuğu bir parti olduğuna işaret eden Ertuğan, “Bir düşünürün dediği gibi ‘Güç benzerliklerde değil farklılıklarda yatar.’ Bu sebeple İYİ Parti, Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in zekasını, Başbakanımız Bülent Ecevit’in insan sevgisini, şehidimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun ocak başkanlığını, Başbuğ Arpaslan Türkeş’in milliyetçiliğini ve kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün önderlik ruhunu barındıran bir partidir” diye konuştu.

 

“EMEĞİMİZ OLDUĞU İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

Türk milletinin geleceğini daha güzel bir hale getirebilmek için atılan İYİ Parti’nin temellerinde küçük de olsa emeklerinin olması nedeniyle mutlu olduklarını söyleyen Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan ise, kurucular kurulu üyesi olarak Antalya’da görev aldıklarını hatırlattı.

 

“15 MAYIS’TA GÜNEŞİMİZ EN GÜZEL ŞEKİLDE DOĞACAK”

Türkiye’nin son 21 yıldır arzulanan, Atatürk’ün söylediği muasır medeniyetler seviyesine çıkma noktasına gelemediğini söyleyen Karacan, “İnanıyoruz ki gelecek güzel günlerde hep beraber biz olacağız. Bu güneş Türkiye’yi aydınlatacak. Bu aydınlatma o kadar büyük olacak ki milletimizin hak ettiği noktaya taşınacağına inanıyoruz. 14 Mayıs gecesi rahat yatıp, 15 Mayıs’ta güneşimizi en güzel şekilde doğuracağız” dedi.

 

“SİYASET HİZMET ETMEK İÇİN EN İYİ YOLDUR”

Siyasetin hizmet etmek için en iyi yol olduğunu kaydeden Karacan, “Bu yolda çok güzel şekilde çalışarak hizmet edeceğiz. Biz liyakat sahibi, çözüm üreten insanların görev başına gelmesi gerektiğine inanıyoruz. Milletini sevenlerin, devletine hizmet edenlerin görev başına gelmesine inanıyoruz. Bizler siyasetin neferleri olarak çalışmak zorundayız” açıklamasında bulundu.   

untitled-1.jpg

“MASANIN AYAKLARI YERE SAĞLAM BASIYOR, NE YAPARLARSA YAPSINLAR BAŞARACAĞIZ”  

Altılı masaya dikkat çeken Karacan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Genel Başkanımız Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kurulan bu masa tüm Türkiye’yi kucaklasın diye diğer genel başkanları da aldılar. Altılı bir masa oluştu. Bu masa milletimizin kurtuluşu için kurulmuş, ülkemizin geleceği için birliktelik oluşturmuş bir masaydı. Bildiğiniz gibi masa geçtiğimiz günlerde sallandı. Genel Başkanımız, iki büyükşehir belediye başkanımızın milletin isteği olarak bu masada yer alması gerektiğini iletti. Bu kabul oldu ve şuanda masanın ayakları yere sağlam basıyor. Cumhurbaşkanı olarak Kemal Kılıçdaroğlu için, Başbakan olarak Meral Akşener için çalışma zamanı. Bu çalışmalarda ne yaparlarsa yapsınlar yılmayacağız, yıkılmayacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar başaracağız.”

 

“GELECEĞİ KUCAKLADIK”

Kürsüde konuşurken yanına gelen küçük bir kızı kucağına alan Karacan, “Geleceğimiz burada. Geleceği kucakladık” diye seslendi. Karacan’ın bu sözleri salondakiler tarafından alkışlarla karşılandı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 727 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim