




BES Antalya Şubesi: “Yargıda Adalet, Yargı Emekçilerinin Hakları İçin Mücadeleyi Sürdüreceğiz”
Açıklamada, yargı emekçilerinin artan iş yükü, düşük ücretler ve özlük haklarındaki kayıplarına dikkat çekilerek, “Çarpık yargı sisteminin bedeli yargı emekçilerine ödetilemez” denildi. Basın açıklamasına SOL Parti Antalya İl Örgütü, İnsan Hakları Derneği (İHD) Antalya Şubesi ve Tüm Emeklilerin Sendikası Antalya Şubesi de destek verdi.
BES Antalya Şube Başkanı Devrim Mol, yaptığı açıklamada, 8. Toplu Sözleşme sürecinin iktidar ve yandaş sendikaların iş birliğiyle emekçiler açısından bir “hezimetle” sonuçlandığını vurguladı. Mol, “Memur-Sen ve Kamu-Sen, emekçilerin taleplerini meclise taşımak yerine iktidarın yanında saf tutmuş, milyonların geleceğini kendi çıkarlarına feda etmiştir” dedi.
“Adalet duygusu zayıflıyor”
Gelir adaletsizliği ve yoksullaşmanın yalnızca bireysel değil toplumsal bir sorun olduğuna dikkat çeken Mol, bunun adalet algısını da zedelediğini belirterek, “Toplumda adalet duygusu zayıfladığında suç işleme potansiyeli artar, bu da yargı emekçilerinin iş yükünü katbekat artırır. Her geçen gün yeni adliye binaları, yeni icra daireleri açılmasına rağmen sorunlar büyüyor” diye konuştu. Mol, OHAL KHK’larıyla ihraçların dokuz yıldır devam etmesi, Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmaması ve doğa alanlarının KHK’larla talana açılması gibi örneklerle hukuksuzluğun kurumsallaştığını da ifade etti.
“Yargı emekçilerinin sorunlarına çözüm istiyoruz”
Yargı emekçilerinin ekonomik ve özlük haklarının yıllardır görmezden gelindiğini söyleyen Mol, 2009’dan bu yana hiçbir iyileştirme yapılmadığını, aksine mevcut hakların budandığını dile getirdi. BES’in yeni adli yıl için talepleri şöyle sıralandı:
Ayrım yapılmaksızın tüm yargı emekçilerine mesai ücreti ödenmesi,
Ulaşım ücretlerinin yalnızca üç büyükşehirle sınırlı kalmayıp tüm illerde verilmesi,
Kaldırılan havuz paralarının yeniden düzenlenerek ödenmesi,
Yargı emekçilerinin 2802 sayılı yasadan çıkarılıp 4483 sayılı Memurin Muhakematı Kanunu’na tabi
kılınması,
Mobbingi önlemek için kurumlarda özel kurullar oluşturulması ve yaptırım uygulanması,
Her işyerine kreş ve bebek bakım odalarının açılması,
Promosyon ödemelerinin yılda en az bir maaş tutarında belirlenerek tüm çalışanlara eşit dağıtılması,
Görevde yükselme sınavlarında mülakat uygulamasına son verilmesi,
İllerdeki komisyonların kaldırılarak özlük haklarının doğrudan Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’ne bağlanması.
BES Antalya Şubesi, açıklamasını “Yaşasın BES, yaşasın KESK, yaşasın örgütlü mücadelemiz” sloganıyla sonlandırdı.
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- BES Antalya Şubesi: “Yargıda Adalet, Yargı Emekçilerinin Hakları İçin Mücadeleyi Sürdüreceğiz”
- MOTOSİKLETLİ SALDIRGANLAR ÇAY OCAĞINI HEDEF ALDI: 2 YARALI
- KAHRAMANMARAŞ’TA İKAMET YANGINININ NEDENİ KUNDAKLAMA ÇIKTI... DAİREYİ BÖYLE YAKMIŞ
- GastroAntalya’da kayıtlar başladı!
- MAHALLE MAÇI KAVGAYA DÖNÜŞTÜ: 2 YARALI
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim