

Bir annenin korona isyanı: “Anneler gününü çocuklarım olmadan geçirdim, bayrama da onlarsız girmek istemiyorum”
Antalya'dan yaklaşık 1,5 ay önce Ankara'ya giden kızlarının seyahat kısıtlaması nedeniyle orada kaldıklarını belirten 2 çocuk annesi kadın, kızlarına kavuşmak için gün sayıyor.
Antalya'da anneleriyle birlikte yaşayan Deniz Zorlu (20) ve kardeşi Sevim Melis Zorlu (19), Nisan ayının başında, Ankara'nın Çankaya ilçesindeki kız arkadaşlarının yanına gitti. İçişleri Bakanlığınca Korona Virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak için getirilen seyahat kısıtlamasıyla birlikte genç kızlar, anneleri Zeynep Algür'den (38) ayrı kaldı.
"Bu çocukların ikametgah adresi burası"
Algür, yaklaşık 1,5 aydır kızlarını göremediğini ve yetkililerden yardım beklediğini dile getirdi. Algür, "Çocuklarımın ikametgah adresi burası. Antalya'da yasak kalktı ama Ankara'da kalkmadı. Antalya'nın yasakları kalktığı günden bu yana sürekli otobüs ya da özel araçla almayı deniyoruz. İzin taleplerinde bulunuyoruz. "En azından Sivrihisar'a kadar gelsinler, ben gidip alayım" diyorum ama hiçbir yerden olumlu dönüş alamadım" dedi.
"Anneler gününü onlarsız geçirdim, bayramı da onlarsız geçirmek istemiyorum"
Kızlarını çok özlediğini gözleri dolarak anlatan anne, "Anneler gününü onlarsız geçirdim, bayrama da onlarsız girmek istemiyorum. Telefonla görüşüyoruz sadece. Ama yetmiyor yani. Sonuçta çocuğunuz ama kokusunu duymak istiyorsunuz. 19-20 yaşında olsalar da bir anne için çocuk onlar. Evim bomboş ve sessiz. Sabahlara kadar uyuyamıyorum. Onlar da "anne çok özledik" diyor. Arkadaşlarının evinde bodrum katta kalıyorlar ve küçük bir pencereleri var. 19 yaşındaki kızım sokağa çıkma yasağı olduğundan dolayı güneş göremediğini söylüyor. Evin balkonu yok, en azından burada balkonda oturabildiğini söylüyordu" diye konuştu.
Antalya Son Haber
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- DAVA NEDENİYLE KAPATILAN YOLDAN GEÇEMEYEN İTFAİYE YANGINA ULAŞMAKTA GÜÇLÜK ÇEKTİ
- MERSİN’DE SARP KAYALIKLARDA MAHSUR KALAN KEÇİ NEFES KESEN OPERASYONLA KURTARILDI
- YEĞENİNİ DİRİ DİRİ TOPRAĞA GÖMEREK ÖLÜME TERK EDEN DAYI, ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA KATILMIŞ
- ANTAKYA’DA SEYİR HALİNDEKİ MİNİBÜSTE KORKUTAN YANGIN
- ADANA’DA BUZ SARKITLARI OLUŞTU
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim

































