Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Birlikte kazacağız, tarih yazacağız”
22 Mart 2023 Çarşamba 17:23

“Birlikte kazacağız, tarih yazacağız”

İyi Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, “Milletin derdi neredeyse çözümlerimizle birlikte biz oradayız. Milletimizin açtığı yolun önünde hiçbir engel duramaz. Bu yolu yürümeye hep birlikte devam edeceğiz. Birlikte kazacağız, tarih yazacağız”

15 Ocak’ta yapılan kongrede İyi Parti Antalya İl Başkanlığı görevine seçilen Vahdet Afşin Karacan, kentteki gazetecilerle ilk buluşmasını gerçekleştirdi. Basına verdiği değeri dile getirerek, gazetecilerin siyasiler için önemli bir yol gösterici olduğunun altını çizen Karacan, eleştirilere açık olduğunu söyledi. Altılı masanın “Ortak Politikalar Mutabakat Metni”ne dikkat çeken Karacan, belirlenen sorunların ve çözüm önerilerinin bu metinde açıklandığını vurguladı. Tek adam rejiminin kaldırılması gerektiğini söyleyen Karacan, Türkiye’yi özlediği günlere tekrar kavuşturacaklarını dile getirdi.

 

DEPREMİ HATIRLATTI

Konuşmasının başında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde yıkımlara neden olan depreme dikkat çekerek, parti olarak depremle ilgili gerçekleştirdikleri çalışmaları anlatan Karacan, “İYİ Kardeş” Projesi’nin Genel Merkez tarafından geliştirilerek “Kardeş İller” haline getirildiğini ve bu kapsamda Hatay’ın Antalya ile kardeş şehir seçildiğini hatırlattı. Deprem bölgesinden aralarında Antalya’nın da bulunduğu değişik şehirlere ciddi göçler olduğuna işaret eden Karacan, kente gelen depremzedelere de yardımda bulunmaya çalıştıklarını kaydetti. Karacan, depremzedelerin kaderiyle baş başa bırakıldığını da ileri sürdü.

sam-1382-003.jpg

“TÜRKİYE, ÖZLEDİĞİ GÜNLERE KAVUŞACAK”

İyi Parti’nin kurulduğu günden bu yana tam bağımsız bir ülke ve her alanda daha iyisini hedefleyen bir Türkiye için mücadele ettiğini belirterek bu hedefler doğrultusunda yoluna devam ettiğini vurgulayan Karacan, “Ortaya koyduğumuz inançlı mücadelemizi zaferle taçlandırmaya sayılı günler kaldı. 14 Mayıs seçimlerinde 21 yıllık enkazı kaldıracağız. Türkiye altılı masayı umut olarak görüyor. Liyakatin esas alındığı, hukukun üstünlüğünün tanındığı, sadece bir takım zümrenin değil tüm toplumun refah seviyesinin yükseldiği, ayrımcılığın değil birlik ve kardeşliğin yaşandığı bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” diyerek 14 Mayıs’tan sonra Türkiye’yi özlediği günlere kavuşturacaklarını söyledi.

 

“SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ BU METİNDE”

Altılı masanın “Ortak Politikalar Mutabakat Metni”ni ortaya koyduğunu söyleyen Karacan, “256 sayfalık bu metin önümüzdeki süreçte insanların yeniden huzur içinde yaşadığı konuma ulaşabilmesi için hazırlanmış çok güzel bir metindir” diye konuştu. Metinde bütün sorunlara değinildiğinin altını çizen Karacan, sorunların tespit edilerek çözün önerilerinin sunulduğuna dikkat çekti.

sam-1371.jpg

“TEK ADAM REJİMİNİN KALDIRILIP PARLAMENTER SİSTEMİN GELMESİ LAZIM”

Ortak mutabakat metninin Antalya’da bütün vatandaşlara çözüm önerisi olarak anlatılacağını söyleyen Karacan, “Tarımda, turizmde, hayvancılıkta birçok konuda üretilmesi gereken çözümleri bu metin oluşturmuş durumda. Bir siyasi parti olarak bizim görevimiz bu çözüm önerilerini halkımıza duyurmak. Vakit birlik vakti. Tek adam rejiminin kaldırılıp parlamenter sistemin gelmesi ve herkesin orada temsil edilip ülke için doğruların bulunması lazım” diyerek tarihten örnekler verdi ve her zaman meclise ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

 

“TARİH YAZACAĞIZ”

Seçim sürecinin hızlandığına dikkat çeken Karacan, “Gün sahaya inme, inanç ve azimle kardeşlik ve birlik içinde çalışma günüdür. Bundan ötürüdür ki ülkesine ve şehrine sevdalı tüm vatandaşlarımızı İyi Parti çatısı altında bir olmaya davet ediyorum. Görevde olduğumuz süre zarfında, ben ve yönetimdeki arkadaşlarım, ilçe teşkilatlarımız olmak üzere tüm gücümüzle genel merkezimizin ışığında Antalyamızı ve ülkemizi daha iyi yerlere taşıyıncaya kadar mücadelemiz kararlılıkla, azimle devam edecek. Milletin sesi neredeyse biz oradayız. Milletin iradesi neredeyse biz oradayız. Milletin derdi neredeyse çözümlerimizle birlikte biz oradayız. Milletimizin açtığı yolun önünde hiçbir engel duramaz. Bu yolu yürümeye hep birlikte devam edeceğiz. Birlikte kazacağız, tarih yazacağız” diye konuştu.

sam-1386-002.jpg

“BİZLERİ UYARMANIZDAN MUTLU OLURUZ”

Basının siyasiler için önemine dikkat çeken Karacan, “Ülkenin geleceğine en büyük faydayı sizlerin yaptığı hizmetler sağlıyor. Demokrasiye inanmış, eleştiriye inanan ve güvenen bir il başkanı olarak bizim yaptığımız çalışmalarda eksik olanlarda sizlerin bizleri uyarmasından mutlu oluruz. Çünkü, eleştirilmeyen bir başkan doğru yapmıyor demektir. Biz basının doğruyu gördüğüne, göreceğine inanıyoruz” dedi.

 

“GÜÇ SAHİBİNİN ETRAFINI YAĞ TABAKASI SARAR”

“Bu şehre hizmet üretebilecek, bu şehrin gelişimine katkıda bulunabilecek öngörü, proje sahibi kim varsa biz onla çalışırız. Çünkü bizim görevimiz bu şehre hizmet etmek” diyen Karacan, “Biz yanlış yaptığımızda siz bizi uyarmıyorsanız sizde görevinizi yapmamış olursunuz. Siz uyardığınızda biz size kızıyorsak daha büyük yanlış yapmış oluruz. Gücün sahibinin etrafını her zaman bir yağ tabakası sarar. 21 senedir görüyoruz. Gücün sahiplerine 2 şey lazım. Ya gücün sahibi çok akıllı olacak ve etrafını saran yağ tabakasını eritecek ya da iyi dostları olacak o yağ tabakasını delecek. ‘Başkan buraya oturduğun ilk günü hatırlıyor musun? Böyle böyle demiştin ama yapmıyorsun’ diyecek. Sizlere de burada büyük iş düşüyor. Bu şehrin en büyük dostları sizlersiniz. Şehrin bilgi havuzu sizsiniz. Bizde bu havuzdan yararlanmak isteyen siyasetçileriz. Bizi bu bilgilerden mahrum bırakmayın” ifadelerini kullandı.

 

ADAY ADAYLARI ARASINDA TEMAYÜL YAPILACAK

Aday adaylık süreciyle ilgili de bilgi veren Karacan, aday adaylık süresinin 24 Mart’a kadar uzatıldığını belirtti. Başvuruların Ankara’ya yapıldığını hatırlatan Karacan, süre bittikten sonra aday adayları arasında temayül yoklaması yapılacağını, kendilerinin de görüşlerini genel merkeze ileteceklerini bildirdi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 865 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim