Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya30 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2430.366
    %0.04
  • Dolar
    32.529
    %0.08
  • Euro
    34.865
    %0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Bizi anlayacak, sesimizi duyacak vekil istiyoruz”
26 Mart 2023 Pazar 16:57

“Bizi anlayacak, sesimizi duyacak vekil istiyoruz”

Yıllardır olması gerekenleri söylemelerine rağmen yasa yapıcılara ve karar vericilere seslerini duyuramadıklarını belirten İMO Antalya Şube Başkanı Mehmet Soner Akdoğan, “Bizleri anlayacak, dinleyecek, söylediklerimizi dile getirecek temsilcilere ihtiyacı

Yıllardır olması gerekenleri söylemelerine rağmen yasa yapıcılara ve karar vericilere seslerini duyuramadıklarını belirten İMO Antalya Şube Başkanı Mehmet Soner Akdoğan, “Bizleri anlayacak, dinleyecek, söylediklerimizi dile getirecek temsilcilere ihtiyacımız var” diyerek siyasi partileri uyardı. Akdoğan, mesleğin içinde olan mimar, mühendis veya şehir plancılarına milletvekili aday listelerinde seçilebilecek sıralardan yer verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçim sürecinin başlamasıyla şehirlerin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) göndereceği temsilciler merak konusu olmaya başladı. Milletvekili olabilmek için birçok meslekten kişi farklı siyasi partilerden aday adayı olurken, hangi partilerin kimlere seçilebilecek sıralardan yer vereceği merak ediliyor. Sorunların çözümü noktasında milletvekillerinin önemine işaret eden İMO Antalya Şube Başkanı Mehmet Soner Akdoğan, yıllardır dile getirdikleri sorunların ve yapılması gerekenlerin yasa yapıcılar ve karar vericiler tarafından duyulmadığına dikkat çekerek, mimar, mühendis ve şehir plancılarının TBMM’de olması gerektiğini vurguladı. Geçtiğimiz ay Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremi hatırlatan Akdoğan, “Mevzuat üzerinde her şey çok düzgün ama uygulamada çok büyük sıkıntılarımız var. Bu sıkıntıların giderilmesi için de gerçek anlamda bizleri anlayacak, dinleyecek, söylediklerimizi dile getirecek temsilcilere ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

1800.jpg

“OLMASI GEREKENLERİ SÖYLÜYORUZ, KARAR VERİCİLERE SESİMİZİ DUYURAMIYORUZ”

Meslek odalarının yıllardır olması gerekenleri söylemelerine rağmen karar vericiler tarafından çok fazla dikkate alınmadıklarını kaydeden Akdoğan, “Bizim en büyük temel eksikliğimiz yasa yapıcılara, karar vericilere sesimizi duyuramıyoruz. Siyasilere ve karar vericilere maalesef sorunlarımızı anlatamıyoruz” dedi.

 

“HANGİ PARTİ, HANGİ SİYASİLER MİMAR, MÜHENDİS, ŞEHİR PLANCILARINA KADROLARINDA YER VERECEK MERAKLA BEKLİYORUZ”

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçim sürecinin başlamasıyla aday adaylarının ortaya çıkmaya başladığına dikkat çeken Akdoğan, “Bizler gerçek anlamda yetkin mimar, mühendis veya şehir plancılarının, bütün problemleri yaşayan ve çözme noktasında teknik insanları anlayacak kadroların meclis sıralarında çokça yer almaları gerektiğini düşünüyoruz. Bugün baktığımızda meclisimizin büyük çoğunluğunu bir iki meslek grubu oluşturmakta. Süreci izliyoruz. Hangi parti, hangi siyasiler gerçekten bu depremden bir ders çıkardı, sorunları birebir anlayarak ve sorunlara çözüm üretme noktasında bizleri temsil etmek adına kadrolarında yetkin mimar, mühendis, şehir plancılarına seçilebilecek sıralarda listelerinde yer verecek? Merakla bekliyoruz” şeklinde konuştu.

mehmet-soner-akdogan-imo-antalya-sube-bsk-2022-5-002.jpg

“SESİMİZİ DUYACAK, SORUNLARI HİSSEDECEK VEKİL İSTİYORUZ”

Antalya özelinde bakıldığında mimar, mühendis veya şehir plancı milletvekilinin yok denecek derecede olduğunu belirten Akdoğan, şunları söyledi:

“Bir tane maden mühendisi var diye biliyorum ama kendisiyle hiç tanışmadık. Kendi mesleğini yapmıyor. Meslekle uğraşmayanlar piyasadan kopuk oluyorlar ve yaşadığımız sorunları bilmiyorlar. Bu anlamda bu seçim döneminde bizleri anlayacak, sesimizi duyacak ve sorunları gerçekten hissedecek birilerinin Antalya’dan meclis sıralarında olmasını temenni ediyorum. Bizim sorunlarımızı, dertlerimizi, piyasada yaşadıklarımızı anlayacak birilerinin göstermelik değil, seçilebilecek sıralardan aday gösterilerek bizleri temsil etmesini ve sorunlarımıza çözüm üretmesini istiyorum. Mesleğini icra eden mimar, mühendis veya şehir plancı sorunlarımızla alakalı TBMM’de çalışma yapabilir.” HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 775 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim