Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Bizimle istişare edilmeden geçmez”
18 Ekim 2021 Pazartesi 17:29

“Bizimle istişare edilmeden geçmez”

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ndeki kredi ile ilgili konuların kendileriyle istişare edilmeden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan geçmediğini söyledi.

AK Parti Antalya İl Başkanı Av. İbrahim Ethem Taş, şehir merkezindeki bir otelde basın toplantısı düzenledi. AK Parti Antalya Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keyik Yılmaz, Gençlik Kolları Başkanı Ali Bayram Doğan, İl Sekreteri Ferah Ünal, İl Başkan Yardımcıları Ali Bulut, Mahmut Boztepe ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Balakan’ın da katıldığı toplantıda konuşan Taş, kent gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak hükümetin kente yaptığı yatırımları anlattı. Konuşmasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve CHP’li ilçe belediyelerini eleştiren Taş, kent adına büyük yatırımlar göremediklerini belirtti. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin siyaset yapma yeri olmadığını vurgulayan Taş, Böcek’e festival için ne kadar harcandığını sordu. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin meclisten alınan borçlanma yetkisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanması gerektiğine dikkat çeken Taş, kredilerin kendileriyle istişare edilmeden Bakanlık tarafından onaylanmadığına işaret etti.

 

“ANTALYA SAĞLIĞIN DA BAŞKENTİ OLACAK”

Antalya’da yapılan yatırımlarla ilgili bilgi veren Taş, şehir hastanesi inşaatının sorunsuz şekilde devam ettiğini belirterek, 2023 yılı Şubat ayında açılacağını bildirdi. Şehir hastanesi tamamlandıktan sonra Eğitim Araştırma, Kepez Devlet Hastanesi ve Atatürk Devlet Hastanesi’yle birlikte Antalya’nın sağlığın da başkenti olacağını dile getiren Taş, 63 dönümlük alan üzerine yapılacak olan Manavgat Devlet Hastanesi’nin de bütün imar ve ruhsat işlemlerinin tamamlandığını açıkladı. 300 yataklı Aksu Devlet Hastanesi inşaatının da başladığına işaret eden Taş, 3 Mayıs 2024’te açılacağını söyledi. İnşaatı devam eden 50 yataklı Kumluca Devlet Hastanesi ek binasının 30 Ekim 2022’de hizmete gireceğini kaydeden Taş, merkezde AMATEM ve ÇAMATEM inşaatlarının yüzde 19 seviyesinde olduğunu belirterek, Alanya Devlet Hastanesi inşaatının da başladığına dikkat çekti. İnşaatı başlayan Antalya Halk Sağlığı Laboratuvarı’nın da 10 Şubat 2023’te açılacağını bildiren Taş, Döşemealtı Devlet Hastanesi’yle ilgili yasal prosedürlerin bitmek üzere olduğunu dile getirdi.

 

ANTALYA’YA 12 İLKOKUL, 12 ANAOKULU

Geçtiğimiz günlerde Antalya’ya gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in 12 ilkokulun müjdesini verdiğini hatırlatarak yapılacak olan okullarla ilgili ödeneklerin geldiğini açıklayan Taş, 4’ü Kepez’e, 3’ü Manavgat’a, 1’er tanesi de Muratpaşa, Konyaaltı, Alanya, Serik ve Kumluca’ya yapılacak ilkokulların yanına anaokulu da yapılacağını söyledi. Taş, tadilatı zorunlu olan okullarla ilgili de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Antalya’ya ödenek gönderildiğini bildirdi.

 

YOL VE DOĞALGAZ YATIRIMI

Karayolları yatırımlarıyla ilgili de bilgi veren Taş, Korkuteli-Çavdır-Seydikemer-Fethiye, Antalya-Kemer-Tekirova-Finike, Korkuteli-Bozova-Kızılkaya, Korkuteli-Elmalı, İbradı-Akseki-Manavgat, Alanya-Hadim, Konya yollarıyla, Kuzey Çevreyolu ve Alanya Doğu Çevreyolu’nda çalışmaların aksama olmadan devam ettiğini söyledi. Antalya’nın 5 Merkez ilçesinin yanı sıra doğalgazın Korkuteli’ne de ulaştırıldığını söyleyen Taş, Korkuteli’nde doğalgazın Aralık ayında kullanılmaya başlanacağını açıkladı. 

 

“YURTTA KALMAYAN ÖĞRENCİ YOK”

Öğrenci yurtlarına da değinen Taş, Antalya’da yurtta kalmayan hiçbir öğrencinin bulunmadığını belirterek, “Yedeklerde olan öğrencilerimiz gerek sosyal tesislerin misafirhanelerine, gerekse özel yurtlara yerleştirildi. Antalya’da şuanda 13 bin 363 kişilik öğrenci yurdu bulunmakta. İnşaatı devam eden 4 bin 622 kişilik yurdumuz kısa sürede hizmete girecek” dedi.

sam-8265.jpg

“HEDEFİMİZ YIL SONUNA KADAR 9 BUÇUK MİLYON TURİST”

Antalya için turizmin çok önemli olduğunu belirten Taş, “Turizmdeki tablo yüzümüzü güldürüyor. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 4 buçuk milyon olan turist sayısında bu yıl ki Aralık ayı sonuna kadar hedefimiz 9 buçuk milyon. Şuana kadar Antalya’ya 7.9 milyon turist geldi” açıklamasında bulundu.

 

“ANTALYA’DA OY ORANIMIZ YÜZDE 47 SEVİYESİNDE”

AK Parti’nin Antalya’da yüzde 21 ile başlayan oy oranlarının bugün yüzde 47 seviyesinde olduğunu dile getiren Taş, bunun verilen sözlerin tutulması ve milletin derdiyle dertlenmekle olduğunu söyledi. 

 

“ALTIN PORTAKAL SİYASET YAPMA YERİ DEĞİL”

Konuşmasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e yönelik eleştirilerde de bulunan Taş, Antalya Altın Portakal Film Festivali üzerinden yüklendi. Festivalin ödül töreninde Tamer Karadağlı ile Nihal Yalçın arasında yaşanan probleme dikkat çeken Taş, Karadağlı’ya destek vererek şunları dile getirdi:

“Altın Portakal’ın siyasetle gündeme gelmesi, bir sanatçının siyaset yapması ve Tamer Karadağlı’nın o sanatçıya tepki göstermesi yerinde ve doğrudur. Altın Portakal siyaset yapma, birilerinin şov yapma yeri değildir. Altın Portakal’ın sanatın dışında böylesine bir olayla gündeme gelmesini yadırgadım ve bu Antalya için utanç tablosudur.”

sam-8263.jpg

“ALTIN PORTAKAL’A NE KADAR HARCADIN? CEVAP BEKLİYORUM”

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e Antalya Altın Portakal Film Festivali ile ilgili sorular da yönelten Taş, “Altın Portakal’a ne kadar harcadın? Altın Portakal’ın maliyeti nedir? Kendi reklamına ne kadar harcadın?” sorularına cevap beklediğini söyledi. “Altın Portakal, Böcek’in arka bahçesi değildir” diyen Taş, “Altın Portakal’la değil hizmetlerle reklam yapsın” ifadelerini kullandı. Harcamalarla ilgili duyumu olduğunu da belirten Taş, rakamları Böcek açıklamazsa kendisinin açıklayacağını da dile getirdi.

 

“ÇİRKİN OLAYIN NEDENİ BÖCEK”

Kendisine yöneltilen bir soru üzerine Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığına, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ise tanıtım amaçlı 3-4 milyon lira civarında katkı sağladığına dikkat çeken Taş, “Organizasyonun çirkin bir olayla anılmasına neden olanın Böcek olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu. Olayın Böcek’e mâl edilmesinin ne kadar doğru olduğunun sorulması üzerine Taş, “’At sahibine göre kişner’ ve oturduğu koltuğun bedelini ödüyor” diye cevap verdi.

 

“TRAFİK ÇİLE HALİNE GELDİ”

Kentteki trafik sorununa da dikkat çeken Taş, “2 buçuk yıldır Antalya’da trafik çile haline geldi. Yeni alt ve üst geçitlere, trafikte düzenlemelere ihtiyaç var. Böcek; kendi tanıtımını yapmak, 2024’ü garantilemeye çalışmak yerine trafik sorunuyla uğraş ve sorunu çöz. Bu millet trafik sorununu çöz, yeni yatırımlar yap diye yetki verdi. Siz bu yetkiyi milletin menfaatine değil, kendi menfaatinize kullanıyorsunuz. Millet bunun hesabını soracaktır” dedi.

 

“TRAMVAYIN PARASI BELEDİYENİN HESAPLARINDA HAZIR”

Toplu taşıma konusuyla ilgili de değerlendirme yapan Taş, Varsak-Meltem arasındaki tramvay hattının tam olarak hizmete sokulamadığına dikkat çekti. Tramvayın parasının belediyenin hesaplarında mevcut olduğunu söyleyen Taş, “Lütfen şu işi bari tamamlayın. İnsanlar hizmet bekliyor. Trafiği çözemediniz, bari tramvayı, toplu taşımayı çözün. Tramvay tamamlandığında trafik sorunu da çözülecektir” diye konuştu.

 

“KREDİLERİN ÖNÜNDE ENGEL OLMADIK”

Büyükşehir Belediyesi’nin kredi taleplerine ya evet ya da çekimser oy kullandıklarını söyleyen Taş, kredilerin önünde hiçbir zaman engel olmadıklarını ifade etti. Sadece ilk kredi talebinde Büyükşehir Meclisi’nde grup olarak hayır oyu kullandıklarını hatırlatan Taş, 200 milyon liralık kredi talebinin nereye harcanacağı sorusuna cevap alamadıklarını söyledi. Daha sonra paranın nerelerde kullanılacağının kendilerine anlatıldığını açıklayan Taş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanımız beni aradı. ‘Biz bu krediyi vereceğiz. Böcek’e haber verin’ dedi. Bende Böcek’i aradım ‘200 milyon liralık krediniz onaylandı. Bu paranın takipçisi olacağız’ dedim. Şuana kadar Büyükşehir’de 600 milyon lira civarında krediye onay verdik. ASAT ile 700 milyon lirayı geçiyor. Manavgat’taki yangın döneminde 100 milyon liranın yetkisini verdik. Yangın bölgesinde gösterebildikleri hiçbir yatırım yok. Sadece ASAT’ın cüzi yatırımlarını gösteriyorlar.”

 

“KREDİYLE İLGİLİ BAKANLIK BENİM GÖRÜŞÜMÜ ALIR”

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nden çıkan kredi yetkisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanması gerektiğine dikkat çeken Taş, “Hükümet olarak bize geliyor. Bende hükümetin, iktidar partisinin temsilcisiyim. Kredi ile ilgili bir konu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bizimle istişare etmeden geçmez. Daha önce oldu. Cumhurbaşkanımızın da talimatıdır. Biz iktidar olduğumuz ve buradaki siyasi sorumluluk bende olduğu için. Mesela yeni 200 milyon lira borçlanma geldi. Biz AK Parti olarak evet dedik. Meclisten kredi onaylandı. Krediyi alabildiler mi? Hayır. Çevre ve Şehircilik onayladı mı? henüz, hayır. İller Bankası hayır. Bu 200 milyon lirayı Böcek ve kurmayları nereye ödeme yapacaklarını anlatacaklar. ‘Antalya’nın şu bölgelerine yatırım yapacağız’ diyecekler ve bizde milletimizin menfaatine ise Bakanımıza söyleyeceğiz. Bakanımız onaylayacak. Siyasi olarak bizim görüşümüz alınıyor. Olumlu ya da olumsuz. Her konuda benim görüşümü başta Cumhurbaşkanımız ve tüm bakanlarımız alıyor. Biz görüşlerimizi bildiririz ve görüşlerimiz dikkate alınır” şeklinde konuştu.

sam-8268.jpg

“KREDİLERİ NERELERE KULLANDINIZ”

“Aldığınız kredileri nerelere kullandınız?” sorusunu da yönelten Taş, Antalya’da yeni yatırım göremediklerini söyledi. Böcek’in seçim döneminde vaat ettiği 77 projenin kaç tanesini tamamladığını da soran Taş, “Bu Gündoğmuş’ta milletin karşısına çıkıp ‘İnsanlar burada ölüyor’ demeye benzemez. Bu işler hizmet işi. Şov yapmaya benzemez” dedi. Evleri söndürmenin itfaiyenin, ormanları söndürmenin de orman teşkilatının sorumluluğunda olduğunu hatırlatan Taş, Böcek’in Gündoğmuş için yaptığı çağrıyı basit bir hareket olarak değerlendirdi.

 

“MANAVGAT’TA TOKİ 1410 EV YAPACAK”    

Konuşmasından sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Taş, “1410 ev Manavgat yangınında yanarak kül oldu. Kira desteği olarak 3 bin 600 yangınzedeye 15 bin lira verdik. 50 bin liraya kadar eşya desteği, konteyner isteyenlere konteyner verdik. Hayvanları yananlara hayvanları teslim edildi. Hayvanların yemlerine ve samanlarına kadar destek verildi. 1410 ev TOKİ tarafından yapılacak. Tüm evlerin ihaleleri tamamlandı. 2 ev hak sahibine teslim edildi. Tüm hemşehrilerimiz talep ve taahhüt evraklarını imzaladı. İhaleler yapıldı. Paraların yarısı devlet tarafından geri kalan yarısı evi yanan hak sahipleri tarafından 2 yıl ödemesiz, 18 yıl sıfır faizle ödenecek. Hiçbir mal varlığı olmayanlara ev ücretsiz olarak devletimiz tarafından teslim edilecek” ifadelerini kullandı.

 

“HİPODROMUN CİDDİ GETİRİSİ OLACAK”

Yapımı geciken Döşemealtı’ndaki hipodrom ile ilgili bir soruya cevap veren Taş, “Orada bir takım sıkıntılar yaşandı ve hemen gerekli tedbirler alınarak soruşturmalar başlatıldı. Hipodromun ciddi bir getirisi olacak Antalya’ya” dedi.

 

“NARENCİYE, VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAKİBİNDE”

Nareciye alanıyla ilgili konuya bakanlığın müdahale ettiğini belirten Taş, işletilmesinde problemler olduğunu söyleyerek Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün yetkisinde ve takibinde olduğunu bildirdi.

 

“MİLLETİMİZİN KARARINA SAYGI DUYUYORUZ”

CHP’li ilçe belediyelerine yönelik de eleştirilerde bulunan Taş, AK Partili Kaş ve Kepez Belediyesi’nde büyük açılışlar yapılırken, CHP’li Muratpaşa ve Konyaaltı Belediyelerinde büyük açılışlar yapılmadığını ileri sürdü. Eleştirdiği Muratpaşa ve Konyaaltı Belediyelerinde CHP’nin çok büyük oy farklarıyla kazandığı hatırlatılarak Kepez’de neden oy farkının oluşmadığı sorulan Taş, şunları söyledi:

“Önemli olan ne kadar oy aldığınız değil. Biz insanlara hizmet için siyaset yapıyoruz. Son kararı sandıkta millet verir. Milletin iradesine saygı duymuş bir iktidarız. Hiçbir hizmet yapılmıyor ama buralarda oylar yıllardır böyle çıkıyor. Yüzde 50-60 civarında oy çıkıyor. Milletimizin kararına saygı duyuyoruz. İdeolojik, belediye başkanını seviyor olabilirler. Ya da hizmet yapmayın, tozu dumana katmayın, altyapı yapmayın diyebilirler. Hemşehrilerimiz hizmet yapılmamasından da memnun olabilirler. Konyaaltı’nda, Muratpaşa’da büyük bir hizmet yok. Hemşehrilerimiz, ‘Ben belediyede hizmete bakmıyor partiye bakıyorum. Belediye başkanını takdir ediyorum ne olursa olsun ona oy vereceğim’ diyebilir.  Hemşehrilerimizin hizmete baktığını düşünüyorum. İdeoloji de elbette var.”

 

“SEÇİMLERİ İTTİFAKLARDAN KAYBETTİK”

Antalya’da seçimleri ittifaklardan dolayı kaybettiklerini açıklayan Taş, karşıda birleşen ittifakın yüzde 50.6 oy aldığını hatırlattı. Seçimleri kaybetmelerine rağmen Cumhur İttifakı’nın Antalya’da başarılı olduğunu ileri süren Taş, “Karşı blok yüzünden kaybettik. Karşı blokta kimlerin olduğu belli” şeklinde konuştu.

 

“HALLER KAPANMAYACAK”

Seçimlerden önce toptancı hallerin kapatılmasının gündeme geldiğini hatırlatan Taş, hallerin kapatılmasının söz konusu olmadığını vurguladı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1918 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim