Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2495.998
    %0.48
  • Dolar
    32.5975
    %0.14
  • Euro
    34.7838
    %0.05
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Böcek, Antalya’ya yetemedi”
28 Eylül 2022 Çarşamba 17:43

“Böcek, Antalya’ya yetemedi”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e yönelik eleştirilerde bulunun AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Böcek’in seçim beyannamesindeki ‘Antalya Antalya’ya yeter’ ifadelerini hatırlatarak, “Antalya Antalya’ya yeter ama Muhittin

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e yönelik eleştirilerde bulunun AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Böcek’in seçim beyannamesindeki ‘Antalya Antalya’ya yeter’ ifadelerini hatırlatarak, “Antalya Antalya’ya yeter ama Muhittin Böcek, Antalya’ya yetemedi” dedi.

 

AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, ilçe binasında basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerle bir araya geldi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kepez’e hizmet getirmekte eksik kaldığına ve Türel döneminde başlatılan bazı hizmetlerin yarım bırakıldığına dikkat çeken Bayraktar, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i ağır şekilde eleştirdi. Yarım kalan Ulu Cami inşaatı ve kaderine terk edilen Zıp Zıp Parkı örnek gösteren Bayraktar, Böcek’in Antalya’ya yetemediğini söyledi. Bayraktar, Böcek’e su fiyatları ve toplu ulaşım üzerinden yüklendi. Hakan Tütüncü Büyükşehir Belediyesi’ne aday olursa Kepez Belediye başkanlığına aday olup olmayacağı sorulan Bayraktar, öncelikli hedeflerinin 2023 genel seçimleri olduğunu söyleyerek 2024 yerel seçimleriyle ilgili düşüncelerinin henüz olmadığını kaydetti.

sam-4077.jpg

“AMACIMIZ BAĞCIYI DÖVMEK DEĞİL, ÜZÜM YEMEK”

Kepez’in gayri resmi yaklaşık 700 binden fazla nüfusla Antalya’nın en büyük ilçesi olduğuna dikkat çeken Bayraktar, “Gelişen, dönüşen, Antalya’nın çekim merkezi bir ilçeyiz. Amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir. Halkımızın bizlere yansıttıklarını paylaşarak yaşanan sıkıntıların giderilmesine vesile olmak istiyoruz” dedi.

 

“KEPEZ’İ DEĞİŞTİRDİK, DÖNÜŞTÜRDÜK”

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’den övgüyle bahsederek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın, bakanlarımızın, milletvekillerimizin ve il başkanımızın destekleriyle, Kepez Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü’nün vizyonuyla biz Kepez’i değiştirdik, dönüştürdük ve bugün Antalya’nın çekim merkezi haline getirdik” diyen Bayraktar, ilçede mülkiyet problemlerinin yok denecek kadar çözüldüğünü belirtti. İlçede 80 yılda yapılan okulların 3 katı oranında son 20 yılda okul yapıldığını kaydeden Bayraktar, ilçeye spor ve kültür salonları kazandırıldığını açıklayarak kültür salonu, spor salonu, kongre merkezi, kütüphane gibi 58 adet küçüklü büyüklü salonun hizmete sunulduğunu söyledi. Gerek devletin yaptığı hastanelerle gerekse özel hastanelerle sağlık hizmetinin kalbinin Kepez’de attığını ifade eden Bayraktar, şehir hastanesinin de ilçede yapılmakta olduğunu vurguladı. Dokuma’nın sadece Kepez ve Antalya’nın değil yakın zamanda dünyanın çekim merkezi haline geleceğini söyleyen Bayraktar, Pil Fabrikası’nın da millet bahçesine dönüştürülmesiyle Kepez’in daha da gelişeceğini dile getirdi.

sam-4073.jpg

“BÖCEK, ANTALYA’YA YETEMEDİ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e yönelik eleştirilerde bulunarak Böcek’in seçim beyannamesinde ‘Antalya Antalya’ya yeter’ ifadelerini kullandığını hatırlatan Bayraktar, “Antalya Antalya’ya yeter doğru söylüyor ama görüyoruz ki Muhittin Böcek, Antalya’ya yetemiyor. Geldiğimiz noktada bu net olarak ortada” diye konuştu.

 

“KEPEZ’DE TOPLU ULAŞIM KIRMIZI ALARM VERİYOR”

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı AK Partili Menderes Türel’in geçmişte başkanlığı CHP’li belediye başkanlarından en pahalı su ve toplu taşıma ücretleriyle devraldığını hatırlatan Bayraktar, Türel’in Türkiye’nin en ucuz suyunu Antalyalılara içirdiğini ve ulaşımı sisteme oturttuğunu söyledi. Türel kaybettikten sonra Antalyalıların tekrardan Türkiye’nin en pahalı suyunu içmeye, ulaşımda sıkıntılar yaşamaya başladığını kaydeden Bayraktar, şunları ifade etti:

“Kepez’de toplu ulaşım kırmızı alarm veriyor. Türel döneminde 10-15 dakikada çalışan hatlar maalesef 2-3 saatte gelir duruma düştü. Birçok hattın kaldırıldığını vatandaşların serzenişinden, şikayetinden duyuyoruz. Bir sosyal medyada Antalya ulaşımından memnuniyet soruldu ve yüzde 96 ulaşımdan memnuniyetsizlik çıktı. Antalya’da ulaşım fiyatları tam 8 TL, öğrenci 4 TL. Türkiye ortalamasının çok üstünde. Akaryakıt ve personel giderlerinden şikayet ediyorlar ama aynı akaryakıt ve personel giderleri olan Konya’da tam bilet 2.50 TL, öğrenci 1.55 TL. Ağrı’da tam bilet 1.50 TL, öğrenci 0.25 TL’dir. Sayın Böcek’i bu işlerin nasıl yapıldığını öğrenmesi için Konya ve Ağrı’ya seve seve götürebiliriz.”

 

“ULAŞIMDA 20 YIL GERİYE GÖTÜRDÜLER”

Aldıkları duyumlara göre ulaşımın altının boşaltıldığını ileri süren Bayraktar, “Maalesef ulaşımı çıkmaz bir sokağa doğru sürüklüyorlar. Ulaşımda Antalya’yı en az 20 yıl geriye götürdüler. Bu sadece otobüs hatlarıyla değil, altyapı, kavşaklarla, köprülerle yapılması gerekenleri yapmadıkları için ulaşımda en az 20 yıl kaybettik” şeklinde konuştu. Bayraktar, eski başkan Türel’den sonra toplu ulaşımdaki sistemden hak sahibi otobüs sahiplerinin kartlardan çekilen miktarları neden göremediklerini de sordu.

sam-4083.jpg

“BÖCEK, SU KONUSUNDA HİZMET EDEMİYOR”

CHP’li belediyeler döneminde Antalyalıların Türkiye’nin en pahalı suyunu içtiğini tekrarlayan Bayraktar, “Yine Türkiye’nin en pahalı suyunu içiyoruz. Böcek su konusunda maalesef bize hizmet edemiyor. Elektrik zamlarını öne sürüyorlar ama sadece Antalya’da mı elektrik zammı var? Eskiden bir su patlağı gördüğümüzde ihbar edildiği zaman saatler içerisinde tamir ediliyordu. Şuanda bırakın saatleri en az 10-15 günde tamirat olmuyor. Boşa akan suların parası bu vatandaşın cebinden çıkıyor. Sonra suları ucuz veremiyorlar. Çünkü altyapı yapmıyorlar. Türel tekrar seçilmiş olsaydı Antalya’nın içme suyu altyapısının en az yüzde 30’u değişecekti. Altyapı ile ilgili değişiklik yapmadıkları gibi hiç olmazsa arızaları yapın. Antalya’da içme suyunda da kırmızı alarm çalıyor” ifadelerini kullandı.

 

“ULU CAMİ VE ZIP ZIP PARK KADERİNE TERK EDİLDİ”

Türel döneminde Kepez’de yapımına başlanan, aynı anda 30 bin kişiye hizmet verecek olan Ulu Cami, Türk İslam Eserleri Müzesi inşaatının ve çocukların eğlendiği Zıp Zıp Park’ın çürümeye, kaderine terk edildiğini söyleyen Bayraktar, fotoğrafları göstererek son hallerine dikkat çekti. Bayraktar, “AK Parti dönemindeki hizmetlerin devamını bırakın boyasını, tamiratını yapabilseler başka bir şey beklemiyoruz” dedi.

sam-4090.jpg

“SADECE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ İLE ET SATIŞ MAĞAZASI YAPTILAR”

Böcek döneminde Kepez’e sadece ağız ve diş sağlığı ile Halk Et satış mağazası açıldığını belirten Bayraktar, “Kuzeyyaka Mahallesi’nde var olan ağız ve diş sağlığı merkezini söktüler. Bir yeri söküyorlar diğerini yapıyorlar ve yeni bir yer yapmış gibi kamuoyuna paylaşıyorlar” diye konuştu.

 

“BÜTÇEDEN KEPEZ PAYINI ALAMIYOR, KEPEZ’E BİR TANE PROJELERİ YOK”

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin merkezi bütçeden aldığı ve kendi gelirlerinden topladığı 3.5 milyar liralık bütçeden Kepez’in de payını alması gerektiğini söyleyerek Başkan Böcek’e ilçeye ne kadar ve ne için harcandığını soran Bayraktar, “Bu bütçeden Kepez’e hangi projeleri yaptınız? merak ediyorum. Ağız ve diş sağlığı merkezi ile kasap dükkanı dışında Kepez’e bir tane projeleri, bir çivi çaktıkları yok” açıklamasında bulundu.

 

“HAK SAHİPLERİNİN SERZENİŞLERİ VAR”

Kepezaltı, Santral Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüme de dikkat çeken Bayraktar, inşaatların kaplumbağa hızında ilerlediğini belirterek hak sahiplerinin serzenişleri olduğuna işaret etti.

 

“ART NİYETLİ OLMADIKLARINI DÜŞÜNMEK İSTİYORUM”

Konuşmasının ardından kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Bayraktar, “Toplu ulaşımda Kepez’in cezalandırıldığını düşünüyor musunuz?” sorusuna karşılık sadece Kepez’de değil diğer ilçelerde de şikayetlerin olduğunu söyledi. “Kepez’de birçok hattı iptal ettiklerini biliyorum. Baktığımız zaman kocaman soru işareti oluşuyor” diyen Bayraktar, “Hatların iptal edilmesi, klimasız araçların bu tarafa gönderilmesi, belki de çok oy çıkmadığı için cezalandırıyorlar mı? diye insanın aklına geliyor. Ben yine de hüsnüzan yapmaya çalışıyorum. Bence beceremediklerinden yapıyorlar. Yoksa o kadar art niyetli olmadıklarını düşünmek istiyorum” ifadelerini kullandı.   

 

“2023’Ü HALLEDELİM, 2024’Ü KONUŞURUZ”

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Büyükşehir Belediyesi’ne başkan adayı olursa kendisinin Kepez Belediye Başkanlığı’na adaylık koyup koymayacağı sorulan Bayraktar, “Hakan başkan, ben ve AK Parti olarak hepimiz 2023’e odaklandık. 2023’ü tamamlamadan 2024 ile ilgili hiçbir düşüncemiz yok. 2023’ü halledelim, 2024’ü konuşuruz” şeklinde cevap verdi.

 

“TÜTÜNCÜ, CHP-İYİ PARTİ’DEN ADAY OLUR MU?”

Hakan Tütüncü’nün aday gösterilmezse CHP-İYİ Parti ittifakından aday olacağı söylentisi dolaştığı hatırlatılan Bayraktar, “Bunu kim söylüyor bilmiyorum. Bizim bütün belediye başkanlarımız seçildikten sonra bize oy vermiş-vermemiş diye bakmaz. Herkese eşit davranır. Bu yaklaşımımız bazen yanlış anlaşılmalara neden olabiliyor. Yaklaştığımız insanların bize muhabbetleri bu gibi yorumlara sebep olmuş olabilir. Biz Hakan Tütüncü ile beraber partinin kurucusuyuz. İlk günkü aşkla hizmet anlayışımız devam ediyor. 2023’te Kepez’de en yüksek oyu nasıl çıkarabiliriz? noktasında gönül gönüle çalışıyoruz. 5 dönemdir Hakan başkanla birlikte çalışıyoruz. Bu birlikteliğimiz kurumsal bakış açısı ve merkeze insanı koyduğumuzdandır. Hizmet konusunda hep beraber olduk, aynı yöne baktık ve heyecanımız her gün artarak devam ediyor. Hakan başkan, AK Parti belediyecilik anlayışıyla hizmetlerini yaptı. Çok daha güzel hizmetler yapacak inşallah” dedi.

 

“ERDAL ÖNER’İ KANDIRDILAR, HAKAN BAŞKAN FARKLIDIR”

AK Parti kurucularından eski başkan Erdal Öner’in CHP’den aday olması hatırlatılan Bayraktar, “İnsanoğludur. Hakan başkanın çok daha farklı olduğunu düşünüyorum. Erdal Öner söz dinlemedi. Bir tutum ota gitti ama kayboldu gitti. Şahsen sevdiğim bir abimizdir. Bence Erdal başkanı kandırdılar, yazık ettiler” dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2773 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim