Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Böcek: "Yapılması gereken ne varsa yaptım"
17 Mart 2024 Pazar 16:59

Böcek: "Yapılması gereken ne varsa yaptım"

Balbey Mahallesi 1’inci Etap Kentsel Yenileme Projesi temel atma töreninde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan adayı Muhittin Böcek, 5 yıllık görev süresi boyunca tüm olumsuzluklara rağmen yapılması gereken ne varsa yaptığını söyledi.

Balbey Mahallesi 1’inci Etap Kentsel Yenileme Projesi temel atma töreninde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan adayı Muhittin Böcek, 5 yıllık görev süresi boyunca tüm olumsuzluklara rağmen yapılması gereken ne varsa yaptığını söyledi. Böcek, yağlı güreşler ve Kırcami üzerinden Cumhur İttifakı'nın adayı Hakan Tütüncü'yü ağır şekilde eleştirdi.

 

Antalya’nın en eski mahallerinden Balbey Mahallesi'nde 1’inci Etap Kentsel Yenileme Projesi’nin temeli, İsmet İnönü Kent Parkı içerisindeki meydanda düzenlenen törenle atıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekilleri Mustafa Erdem, Cavit Arı, İl Başkanı Nail Kamacı, Balbey Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, mahalle sakinleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 22 bin metrekare inşaat alanı üzerinde 500 milyon liraya mal olacak projenin, 1 buçuk yılda tamamlanacağını bildirdi. Aynı zamanda 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde CHP'den tekrar aday olan Böcek, Cumhur İttafakı'nın adayı Hakan Tütüncü, Kepez Belediye Başkan adayı Rıza Sümer ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a gönderme yaptı. Böcek'in konuşmasına ara vererek okunan Ezan'ın bitmesini beklediği sırada, tören alanında ağlayarak dert yanan bir emekli ise yürekleri burktu.

img-0325.jpg

"BU ANI 35 YILDIR BEKLİYORDUM"

Mahallesinin yenilenmesini 35 yıldır beklediğini belirten Balbey Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, “Bu anı 20 yıldır mahalle sakini olarak, 15 yıldırda muhtar olarak  heyecanla bekledim. Kaleiçi’nden sonra surların dışında kurulan ilk Türk Mahallesi olan Balbey'de 35 yıldır kazma vurulmadı ve kaderine terk edildi. Bir türlü hak ettiği değeri bulamadı. Burada önemli olan hak sahiplerinin de fikirleri alınarak ortak akılda birleşerek kimseyi üzmeden bir proje hazırlanmasıdır. En kısa zamanda biteceğini ümit ediyoruz” diyerek Böcek'ten muhtarlık hizmet binası da istedi. Uyaroğlu'na muhtarlık binası sözü veren Böcek ise, "Balbey'e muhtarlık binası yapmak boynumun borcu olsun" dedi.

img-0329.jpg

"500 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK"

Çocukluk ve gençlik çağlarının Balbey Mahallesi'nde geçtiğini belirten Böcek, burada yaşadığı anıları anlattı. Göreve geldiklerinde Balbey’in çözüme kavuşması için ilk toplantıyı yaparak mahalle sakinleri ile bir araya geldiklerini hatırlatan Böcek, meslek odaları, hak sahipleri ve ortak akılla yeni bir proje hazırladıklarını söyledi. İlgili kurumlardan onayları alarak temel atma aşamasına kadar getirdiklerine dikkat çeken Böcek, "Birinci etap yenileme projemizde, 22 bin metrekare inşaat alanı üzerinde 125 hak sahibi ve varisine, 72 bağımsız bölüm teslim edilecek. Toplam proje maliyeti tahmini 500 milyon lira olacak. Proje tamamlandığında 49 ofis, 15 konut, 33 dükkan ve 2 adet günübirlik konaklama tesisi olacak. 200 araçlık kapalı otopark alanı, yürüyüş yolları, yeşil alanlar, süs havuzlarını barındıran toplam 5 bin metrekarelik peyzaj alanı kazandıracağız” diyerek, projenin öz kaynaklarla yapılacağının altını çizdi.

img-0312.jpg

"1 BUÇUK YILDA BİTECEK"

"Antalya’mızın kent kimliğini koruyarak yeni bir cazibe merkezi kazandırıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" diyen Böcek, "Buradan Antalyalı hemşehrilerimize ‘Muhittin Böcek Sözü’ olarak 1 buçuk yıl içinde Balbey 1’inci Etap Projesini bitireceğimizin sözünü veriyorum” açıklamasında bulundu.

dsc-7336-kopya.jpg

"EMEKLİLERİ EZDİRMEYECEĞİZ"

Alanda ağlayarak dert yanan bir emekli ise dikkat çekti. "Emeklileri ezdirmeyeceğiz" diyen Böcek, "Bu seçimlerde emeklimizi ağlatanlara, onlar da sandıkta cevabını verecek. Onlar da birilerini üzmeye ve ağlatmaya devam edecek. Sorunun sebebi olanlar, çözümün parçası olamazlar" şeklinde konuştu.

img-0346.jpg

"AYAĞIMIZI YORGANIMIZA GÖRE UZATTIK"

"Türkiye'de bütçesine göre en borçlu belediye olmasına rağmen öncelikli hedefleri belirledik ve ayağımızı yorganımıza göre uzattık" diyen Böcek, Gazipaşa'dan Kaş'a kadar 19 ilçeyi birbirinden ayırmadan hizmet etmeye çalıştıklarını belirtti. 5 yıllık süreç içerisinde Covid, Manavgat yangını, deprem ve sel afatleri gibi olayların yaşandığına dikkat çeken Böcek, "O acılı günlerde siyaset yapanları gördük" diyerek göndermede bulundu.        

 

TÜTÜNCÜ'YE YAĞLI GÜREŞLER ÜZERİNDEN GÖNDERME YAPTI

İsim vermeden Cumhur İttifakı'nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Kepez Belediye Başkanı AK Partili Hakan Tütüncü'ye gönderme yapan Böcek, "Son günlerde bakıyoruz, aday olan arkadaşlar yağlı güreşlerden bahsetmeye başladı. Önceden Kepez Belediyesi güreş düzenliyordu. Basketbolda iyi bir yerdeydi. Kulübü kapatanlar, güreşleri iptal edenler, daha Edirne'ye girmeyenler şimdi güreşten bahsediyor. Edirne'deki Kırkpınar'ın yolunu bilmeyeceksiniz, oy devşireceğim diye ata sporundan konuşacaksınız. Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmayacaktır" dedi.       

 

"KIRCAMİ İLE İLGİLİ YAPTIĞIMIZ 2 OLAĞANÜSTÜ MECLİSE DE KATILMADI"

Kırcami'den de bahsedildiğine dikkat çeken Böcek, "Ben biri Manavgat yangınıyla, ikisi Kırcami ile ilgili 3 defa olağanüstü meclis toplantısı yaptım. Bu beyfendi 2 meclise de katılmadı. Kırcamisi'nden haberi yok. 100 binlik planı Bakanlığa onaylattım. 25, 5 ve binlik planları Antalya Büyükşehir Belediye Meclisimizde onaylattım. Büyükşehir Belediyemizin Kırcami ile ilgili tüm görevi bitmiştir. 18 uygulamasıyla ilgili Muratpaşa Belediyesi de gereğini yapacak. Kırcami'yi kimse siyasete alet edemez" ifadelerini kullandı.

img-0360.jpg

"BENİM YANIMDA AĞABABALARI YOK"  

Afişlerine saldırılar yapıldığını da hatırlatan Böcek, "Beni Antalyalı hemşerilerimin gönlünden sökemeyecekler. Afişlerimi yırtıyorlar ama sandıkta yırtamayacaklar" dedi. Son günlerde parayla anket yaptırıldığı iddiasında da bulunan Böcek, "Benim anketim burada. Emekliyi kuru soğana muhtaç etmişsin, çiftçiyi mazotunu, ilacını, gübresini alamaz duruma getirmişsin. Şimdi geleceksin Altın çağ mı, rantın çağı mı? Antalyalı bunun hesabını sandıkta defterinizi dürdüğünde göreceksiniz. Benim anketçilere verecek param yok. Benim yanımda ağababaları yok" şeklinde konuştu. "Gerçek Belediyecilik" sloganı üzerinden Cumhur İttifakı Kepez Belediye Başkan adayı Rıza Sümer'e de gönderme yapan Böcek, "Demek ki Kepez'de 3 dönemdir gerçek belediyecilik yok" dedi.

 

BAKAN ERSOY'U ELEŞTİRDİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u da eleştiren Böcek, "Sayın Bakan, 'Yap-işlet-devret ile yaptık biz' diyormuş. Öyle yapılmadı. Burada kimse babasının parasını harcamıyor. Belek'teki arıtmaya Antalyalı'nın 20 yıl atık su gelirini alıyorsunuz. 'Kemer'de gelecek hafta bitireceğiz' demişsiniz. Muhittin Böcek ve Mehmet Nuri Ersoy diye protokolümüz var. Kemer'de de 27 yıl gelirimizi verdik. Taahhüt edilen parayı ASAT olarak ödüyoruz, sonra da tahsil edebilirsek" şeklinde konuştu.    

 

"YAPILMASI GEREKEN NE VARSA YAPTIM"

Belediye tarafından yapılan hizmetleri de anlatan Böcek, "Beni seçtiğiniz gün itibariyle tüm olumsuzluklara rağmen yapılması gereken ne varsa yaptım. Şimdi de tarımı bitirenlere, emeklimizi 10 bin lira maaşta bırakıp, asgari ücret bile veremeyenlere dersini verecek miyiz?" diye sordu.   

img-0368.jpg

"BELEDİYECİLİK BİRİNİN ANLADIĞI GİBİ YIKMAK DEĞİL, KENTİN HAFIZASINA SAHİP ÇIKMAKTIR"

"Belediyecilik birinin anladığı gibi yıkmak, şehirleri betonlara boğmak değildir" diyen CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ise, "Belediyecilik kent hafızasına, kentin mirasına sahip çıkmaktır. Kentsel dönüşüm, bölge sakinlerini yıllardır yaşadıkları yerlerden kovmak, kentin hafızasını yok etmek değildir. Bilakis kent kimliğini güçlendirecek projelere imza atmaktır. Balbey, Antalya kent tarihinin en önemli yerleşim alanlarından birisidir. Antalya kent tarihinin özüdür. Cazibe merkezi olmayı hak eden, gün yüzüne çıkartılması gereken mahalle, yıllardır atıl vaziyette duruyordu. Yılda 15 milyondan fazla turist gelen Antalya’mızda belediyemizin çabaları ile mahalle sakinlerinin ortak katkılarıyla yenilenecek Balbey Projesi kentimize modern bir görünüm verecektir. Planlı, kurallı, bütünlüklü bir kent yaratma noktasında çabalarından ötürü Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederim” diyerek projenin hayırlı olmasını diledi.

 

TEMEL ATILDI

Konuşmaların ardından Başkan Muhittin Böcek ve protokol üyeleri, Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi Birinci Etabı'nın temel harcını butonlara basarak attı ve hayırlı olmasını diledi. HABER: ÖMER ALİ YETGİN

Bu haber toplam 851 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim