Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bulut, meclisi terk etti
01 Aralık 2021 Çarşamba 17:33

Bulut, meclisi terk etti

Kepez Belediyesi’nin 2021 yılı son meclis toplantısında İYİ Partili meclis üyesi Barış Bulut, meclis salonunu terk etti. CHP ve İYİ Parti gruplarının red verdiği maddelerin görüşülmesinden önce salonu terk eden Bulut, tamamen tesadüf olduğunu ve özel bir

Kepez Belediyesi’nin 2021 yılı son meclis toplantısında İYİ Partili meclis üyesi Barış Bulut, meclis salonunu terk etti. CHP ve İYİ Parti gruplarının red verdiği maddelerin görüşülmesinden önce salonu terk eden Bulut, tamamen tesadüf olduğunu ve özel bir işi olduğu için ayrıldığını belirtti.

 

Kepez Belediyesi’nin 2021 yılı son meclis toplantısı, dün belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda önergelerle birlikte 26 gündem maddesi karara bağlandı. Gündem maddelerinin çoğunluğu oy birliğiyle karara bağlanırken 4 maddede Millet ittifakını temsil eden CHP ve İYİ Parti grupları red oyu kullandı. Red oyu kullanılan maddelerin oylamasına geçilmeden önce, İYİ Partili Meclis Üyesi Barış Bulut, meclisten ayrıldığının tutanaklara geçmesini isteyerek toplantı salonunu terk etti.

 

CHP VE İYİ PARTİ’DEN 4 MADDEYE RED

26 maddenin görüşüldüğü toplantıda 4 maddeye Millet ittifakı ortaklarından CHP ve İYİ Parti grupları red oyu kullandı. Toplantının 12, 13 ve 14’ncü maddelerinde Düdenbaşı, Fevzi Çakmak ve Varsak Karşıyaka mahallelerinde belediye hizmet alanı düzenlemesiyle ilgili 1/1000 ölçekli imar planı revizyonları gündeme geldi. 15’nci maddede ise Göksu Mahallesi’ndeki cami alanı ve parkların, pazar yeri ve park alanı olarak düzenlenmesi amacıyla hazırlanan 1/1000 ölçekli imar planı revizyonu görüşüldü. CHP ve İYİ Parti gruplarının red oyu kullandığı bu 4 madde AK Parti, MHP gruplarının ve bağımsız üyelerin oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.

baris-bulut-kepez-bld-meclisi-iyi-parti-grup-sozcusu-ocak-2020.jpg

“OYLAMAYA GEÇMEDEN ÖNCE SALONU TERK EDİYORUM”

CHP ve İYİ Parti gruplarının red kararı verdiği 4 maddenin görüşmelerine geçilmeden önce İYİ Partili Meclis Üyesi Barış Bulut, meclisi terk etti. Bulut ayrılırken, “Oylamaya geçmeden önce bu maddeden itibaren salonu terk ediyorum. Tutanaklara geçmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

 

“TAMAMEN TESADÜF” 

Toplantıdan sonra ulaşarak meclisi terk etmesinin nedenini  ve grup kararına katılmamak için mi? ayrıldığını sorduğumuz Bulut, “Özel bir işim vardı. Arkadaşlarımla da konuştum ben ayrılmak zorundayım dedim. Ayrıldığımı beyan ettim. Bu normaldir. Rutin bir iş. Altında bir şey yok. Benim grup kararlarından haberim yok. Grup sözcümüz grup kararını okur, bizde ona uyarız. Bununla ilgili benim hiçbir şeyim yok. Gruba da katılmadım zaten. Altında da bir şey yok. Tamamen tesadüf. Grup kararı ne alındıysa ben ona katılıyorum. Grup kararı da benim kararımdır sonuçta. Grup kararına uymamam gibi bir şey söz konusu değil. Grup kararına uymamak şöyle olur. Ben mecliste olsam grup hayır veya evet dese, ben evetine hayır desem o demektir. Biz hep grup kararına uyduk orada. Altında bir şey yok. Tamamen tesadüf. Bir şey aranacak bir durum değil” dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2548 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim