

Burhanettin Kocamaz Aday Olamadı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın Demokrat Parti'den (DP) adaylığı reddedildi. Mersin İl Seçim Kurulu, DP'den adaylığına yapılan itirazları yerinde bularak, Kocamaz'ın 31 Mart yerel seçimlerinde ne İYİ Parti'den ne DP'den ne de bağımsız olarak aday olamayacağına karar verdi.
Evrakı İl Seçim Kurulu'na geç verildiği için İYİ Parti'den aday olamayan ve "kumpas kuruldu" iddialarıyla son bir haftadır Türkiye gündemine oturan Burhanettin Kocamaz, bulunan formül çerçevesinde 21 Şubat'ta DP'den adaylık başvurusunda bulunmuştu. İl Seçim Kurulu tarafından askıya çıkarılan aday listelerinde Büyükşehir adayı olarak yer alan Kocamaz'ın adaylığına 5 kişi itiraz ederek, İl Seçim Kurulu'na dilekçe vermişti.
Kocamaz, dün yaptığı açıklamada, adaylığına itiraz edenlerin, kendisine kurulan kumpasın arkasındaki ekipten olduklarını iddia etmiş ve seçim kuruluna güvendiğini söylemişti.
İl Seçim Kurulu, bugün toplanarak bu itirazları değerlendirdi. İl Seçim Kurulu, yaptığı değerlendirme sonucunda, yapılan 5 itirazı kabul ederek Yüksek Seçim Kurulu'na gönderdi. İl Seçim Kurulu kararında, Kocamaz'ın ne İYİ Parti'den ne DP'den ne de bağımsız olarak aday olamayacağı bildirildi.
Nihai kararın 1 Mart'a kadar YSK tarafından verileceği öğrenildi.
Kocamaz yanlılarından tepki
Öte yandan, bugün erken saatlerden itibaren Mersin Adliyesi önünde toplanan Kocamaz yanlıları da uzun süre seçim kurulundan çıkacak haberi bekledi. İl Seçim Kurulu'nun Kocamaz'ın adaylığını kabul etmediğini öğrenen kalabalık, karara tepki gösterdi. Kocamaz yanlıları, slogan atarak kararı protesto etti.
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- ERDOĞAN SARAÇ: "BALKAN TÜRKLERİ'NİN KİMLİKLERİNİ KORUMALARINDA TÜRKİYE'NİN DESTEĞİ ÖNEMLİ"
- 'RÜŞVET' SORUŞTURMASINDA 2 YENİ TUTUKLAMA
- BÜYÜKŞEHİR SANAL GERÇEKLİKLE ÇEVRE SORUNLARINA DİKKAT ÇEKİYOR
- 10 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ OTOBÜS KAZASINDA ADLİ TIP RAPORU: ŞOFÖR ASLİ KUSURLU
- TÜREL, ANTALYASPOR BAŞKANLIĞINI PAS GEÇTİ, BELEDİYE BAŞKANLIĞINA GÖZ KIRPTI
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
































