Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2282.65
    %0.30
  • Dolar
    32.2607
    %0.18
  • Euro
    35.0338
    %-0.21
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Büyükşehir, Adrasan ve Olympos içme suyu hatları yenileniyor
17 Mayıs 2022 Salı 13:43

Büyükşehir, Adrasan ve Olympos içme suyu hatları yenileniyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, kent genelinde eski ve yetersiz içme suyu hatlarını yenileme çalışmaları çerçevesinde, Kumluca...

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, kent genelinde eski ve yetersiz içme suyu hatlarını yenileme çalışmaları çerçevesinde, Kumluca Adrasan ve Olympos İçme Suyu hatları yenileniyor.

Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü ekipleri, Kumluca'da yapılan çalışmalar sonucu ortaya çıkan haritaya göre belirlenen pek çok noktada eskiyen veya çeşitli nedenlerle sorunlu olduğu tespit edilen içme suyu borularını yeniliyor.

"Yenileme çalışmalarına başlandı"

Adrasan Mahallesi ve Yazır Mahallesi Olympos mevkiinde yaşayan vatandaşlar, sürekli arıza çıkaran hatların değişmesi için talepte bulundu. ASAT Kumluca Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından iki mahallede yıllardır hizmet veren eskiden kalma içme suyu hatlarının yetersiz olduğu, ekonomik ömrünü tamamladığı tespit edilerek yenileme çalışmalarına başlandı. Yaz sezonunda artan işletme ve nüfus yoğunluğunun su sıkıntısı yaşamaması için çalışmalarını sürdüren ekipler çapları yetersiz kalan hatları daha büyük çapta borularla değiştiriyor.

"HDPE borular döşeniyor"

Olympos mevkiinde çalışmalarını bitiren ekipler Adrasan mahallesinde yaklaşık 5 bin metrelik kısmı tamamlayarak hali hazırda çalışmalarına devam ediyor. Ekiplerce içme suyu hattında galvaniz metal borular çıkartılıp yeni nesil HDPE içme suyu boruları döşeniyor. Çalışma sonunda bölgede su sıkıntısı yaşanmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

"Kayıp kaçak azalacak"

Gerçekleştirilen değişim sayesinde sudaki kayıp ve kaçak miktarında önemli bir düşüş sağlanarak içme suyu kapasitesi ve kalitesi de arttırılmış olacak. Aynı zamanda yıllık arıza sayılarında da büyük miktarda azalma hedefleniyor. Koordine şekilde hızlı çalışan ekipler belirlenen sokaklarda boru değişimini, dolgu işlemini ve beton parke döşemesini yaparak vatandaşları mağdur etmeden yenilenen hatlardan içme suyu hizmetinin devamını sağlıyor.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 1698 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim