Bugün 12 Ekim 2026 Pazartesi
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    6629.17
    %-0.22
  • Dolar
    49.3314
    %-0.11
  • Euro
    55.1998
    %-0.78
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN COP31 HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR
12 Ekim 2026 Pazartesi 13:33

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN COP31 HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Yaşar Sobutay Bulvarı'nda toplam 4 kilometrelik güzergahta etaplar halinde asfalt çalışması gerçekleştiriyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Yaşar Sobutay Bulvarı'nda toplam 4 kilometrelik güzergahta etaplar halinde asfalt çalışması gerçekleştiriyor. COP31 hazırlıkları kapsamında gerçekleştirilen çalışmaların ilk etabı tamamlanırken, diğer etapların çalışmaları sürüyor. En kısa sürede tamamlanması planlanan çalışmalar süresince 25 bin 700 ton plentmiks temel malzemesi ve 20 bin 500 ton sıcak asfalt kullanılacak.

Antalya'da 9-20 Kasım tarihleri arasında Expo alanında düzenlenecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP31) için hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, Antalya Büyükşehir Belediyesi de zirve öncesi çalışmalarına hız verdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi de COP31 kapsamında yollarda düzenleme ve iyileştirme çalışması yapıyor. COP31 kapsamında Antalya İli Ulaşım Yolları Yapım İşi kapsamında Kundu'da 4 km yol çalışması yapılıyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından 1,7 km'lik yol bölünmüş yola çevriliyor. Çalışma kapsamında 3,4 km bisiklet yolu yapılırken, yine yol boyu kaldırım ve peyzaj çalışması gerçekleştiriliyor. 3 km yağmursuyu hattı yapılıyor.

Trafik akışı kontrollü sağlanacak

Kundu'da Yaşar Sabutay Bulvarı'nın Acısu Çayı ile Aksu Çayı arasında kalan bölümünde de Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen asfalt çalışması sürüyor. Etaplar halinde yürütülen çalışmanın ilk etabı tamamlanırken, yolun diğer etaplarında çalışma devam ediyor. Yolun altyapı hazırlıkları tamamlanan bölümlerinde sıcak asfalt serimine geçilirken çalışmaların en kısa sürede tamamlanması bekleniyor. 4 kilometrelik güzergâhta yürütülen çalışmalarda 25 bin 700 ton plentmiks temel malzemesi serildi ve 20 bin 700 ton sıcak asfalt serilecek. Çalışmalar süresince bir şeritte asfalt çalışması yapılırken diğer şerit araç trafiğine açık tutulacak. Böylece yol yenileme çalışmaları sırasında ulaşım kontrollü olarak sağlanacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 60 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim