Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya11 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2247.714
    %0.15
  • Dolar
    32.332
    %0.06
  • Euro
    35.1694
    %-0.02
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Büyükşehir havalimanı kavşağında çalışma başlattı
05 Şubat 2023 Pazar 10:43

Büyükşehir havalimanı kavşağında çalışma başlattı

Antalya Büyükşehir Belediyesi kentin en önemli kavşaklarından biri olan havalimanı kavşağında yaşanan sıkışıklığı gidermek için düğmeye bastı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi kentin en önemli kavşaklarından biri olan havalimanı kavşağında yaşanan sıkışıklığı gidermek için düğmeye bastı. Yapımına başlanan kavşak düzenlemesi çalışması ile şeritler genişletilerek trafik sıkışıklığı ve karışıklık giderilecek.

Antalya'ya havayoluyla gelen yerli ve yabancı turistlerin havalimanından çıktıktan sonra ilk gördükleri yer olan Havalimanı Caddesi'nde Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından kavşak düzenleme çalışmasına başlandı. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında 1 kilometre uzunluğundaki mevcut yolda kaldırım düzenlemesi, şerit genişletmesi ve sıcak asfalt çalışması yapılacak.

75. kavşak düzenlemesi

Havalimanı girişinde vatandaşların araçlarıyla yolcularını beklemelerinden dolayı yaşanan uzun kuyruklar nedeniyle Havalimanı Caddesi'nde yaşanan sıkışıklık Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmayla giderilecek. Kavşakta yürütülen çalışma hakkında bilgi veren Fen İşleri Dairesi Başkanı Serkan Temuçin, "Bu proje ile hem kavşağı düzenleyip hem de şeritleri genişleterek buradaki karışıklığı, trafik sorununu çözmeye çalışıyoruz. Burası Antalya'da yapmış olduğumuz 75. kavşak düzenlemesi" dedi.

Sorunlu kavşaklar tespit edildi

Temuçin, pandemiden sonra insanların toplu taşıma kullanmak istememesi nedeniyle yaklaşık 200 bin tane aracın trafiğe katıldığını ayrıca Ukrayna ve Rusya'dan gelen yabancı plakalı araçların da sayısının artmasıyla Antalya'da trafik sorunu oluşmaya başladığına dikkat çekti. Temuçin, bu sorunun çözümü için Başkan Muhittin Böcek'in talimatıyla araç sayımı yaparak kavşaklarda sorunların nerelerde olduğu tek tek tespit ettiklerini ve bu sorunların çözümü için sırasıyla çalışma yaptıklarını anlattı.

Akıllı sistem ve uzaktan erişim

Havalimanı yolunda 75. kavşak düzenlemesini yaptıklarına dikkat çeken Temuçin, ayrıca Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Raylı Sitem Daire Başkanlığı bünyesinde akıllı kavşak projesi çalışmasının da devam ettiğini belirterek şunları söyledi: "40 tane kavşağımızı akıllı sistemle ve 61 kavşağı da uzaktan erişimle kavşaklardaki yoğunluğa göre trafiğe açarak, sinyalizasyonunu düzenleyerek Antalya'daki trafik sorununu tamamen ortadan kaldırmayı planlıyoruz."

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 1548 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim