Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2495.182
    %0.45
  • Dolar
    32.5987
    %0.14
  • Euro
    34.8369
    %0.20
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Büyükşehirin hizmetleri kitaplaştırıldı
06 Haziran 2023 Salı 16:34

Büyükşehirin hizmetleri kitaplaştırıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Muhittin Böcek başkanlığındaki 4 yıllık hizmetleri kitaplaştırıldı.

Muhittin Böcek başkanlığındaki Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 4 yıllık hizmetleri kitap haline getirildi. "Antalya için çalışıyoruz" başlığıyla 5 bölümden oluşan kitapta; söz verilerek tamamlanan hizmetler, söz verilen ancak bitirilecek olan projeler, vaat edilmeyen ama bitirilenler, vaat edilmeyen ancak bitirilecek olanlar ve yakın zamanda başlanacak olan hizmetler anlatıldı. Kitapta alt yapıdan üst yapıya birçok hizmet yer aldı.

 

YERELDEN KALKINMA ÇALIŞMALARI ANLATILDI

Kitabın "Sözümüzü tuttuk bitirdik" bölümünde, seçim öncesinde vaat edilerek hayata geçirilen 77 projeden örnekler verildi. Halk Et, Halk Süt, ANTSU, ilçelere yapılan kreşler, toptancı hallerindeki çorba dağıtımı, eski stad ve Karaalioğlu parkı içindeki müze çalışmaları, çiftçilere verilen sulama destekleri, çiftçilerin sulamada kullandığı enerji maliyetlerini düşürmeye yönelik hayata geçirilen güneş enerji sistemleri (GES), dijital tarım uygulamaları, ilçelerde yapılan makine-teçhizat destekleri, kooperatiflere hediye edilen süt tankı, çiftçilere verilen eğitimler, arıcılığı desteklemeye yönelik çalışmalar, alternatif ürün ve hibe destekleri, ipekböcekçiliğinin yaygınlaştırılması, tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliğine yönelik çalışmalar, bitki besleme destekleri, ekmeklik buğday tohumu desteği, halk yem destekleri, veterinerlik hizmetleri, biyolojik ve biyoteknik mücadele, mera ıslahı ve hindi projesi, lale soğanı üretim tesisi, çiçek satış üniteleri, kadınların üretimini artırmaya yönelik çalışmalar ve kadınların ürettiklerini satmaları için açılan satış alanları anlatıldı.

img-1186.jpg

BELEDİYE KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETİYOR

Hizmet binaları üzerine kurulan güneş enerji santralleri (GES) ile belediyenin kullandığı elektrik enerjisinin buralardan karşılandığına işaret edilen kitapta, açılan çevre eğitim ve inovasyon merkezi, Çevre Kurulu'nun oluşturulması, deniz kirliliğini önlemeye yönelik araç filosunun güçlendirilmesi, deniz süpürgesi ve sucul ot kesme tekneleri yer aldı. Peyzaj çalışmalarına da yer verilen kitapta, kullanılan bitkilerin kurulan seralarda üretildiğine işaret edildi. Kent estetiğine yönelik çalışmaların yer aldığı kitapta, hayata geçirilen Yeşilçam Doğa Yürüyüş ve Bisiklet Yolu çalışmaları, yapılan kent meydanları, Uluslararası Antalya Piyano Festivali, Antalya Kitap Fuarı, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin özüne döndürülmesi, Hobifest, Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali, Uluslararası Gastronomi Festivali, Yılbaşı Festivali, yerleşik yabancılar ve turistlere yönelik kültür sanat etkinlikleri anlatıldı.

img-1188.jpg

GENÇLERE YÖNELİK PROJELER HAYATA GEÇTİ

Gençlere yönelik projelerin de yer altığı kitapta, kurulan Gençlik Merkezi'ne ve açılan Antalya Fikir Atölyesi'ne dikkat çekildi. Genç Antalya Gönüllüleri'nin de buluşturulduğu hatırlatılarak, üniversite öğrencilerine ücretsiz su verildiği, istihdam ofisinde 6 bin 500 kişiye iş bulunduğu belirtildi ve e-spor oyunlarının kente taşındığı kaydedildi.

 

AKILLI KENT UYGULAMALARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

"Akıllı Kent Antalya" projelerinin de yer aldığı kitapta, akıllı ulaşım sistemleri, engellilere yönelik ulaşımdaki çalışmalar, kavşak düzenlemeleri, katlı otoparklar, sokak hayvanları geçici bakımevi, tamamlanan Manavgat toptancı hali, Manavgat yangını, Kumluca sel felaketindeki ve deprem bölgesindeki çalışmalar anlatıldı. Spora yönelik projelerin de yer aldığı kitapta, Kaleiçi'ndeki düzenlemelere, açılan emekli kahvelerine de yer verildi.

 

VAADEDİLMEYEN ANCAK BİTİRİLENLER

Vaat edilmeyen ancak bitirilen projelere de yer verilen kitapta, halk ekmek fabrikasının inşa edildiği, belediye sağlık kompleksinin kurulduğu, öğrenci yurdu açıldığı, Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi'nin tamamlandığı, Doğu Garajı nekropol alanı inşaatının bitirildiği, Zeytinpark içinde yer alan yapıların restore edildiği, Altın Portakal Hatıra Ormanı'nın oluşturulduğu, anıt ağaçların tescillettilerek koruma altına alındığı, pandemi dönemindeki çalışmalar, evsizler için Bimekan'ın kurulduğu, öğrencilere çorba ikmanda bulunulduğu, çölyak hastalarına glutensiz gıdanın ücretsiz ulaştırıldığı, sosyal yardım kartı desteğinin verildiği, ANTALYATALKS, kadınlara yönelik şiddete karşı çalıştay düzenlendiği, Yerel Eşitlik Eylem Planı hatırlatıldı.

img-1190.jpg

KATI ATIK VE ARITMA TESİSLERİ YER ALDI

Manavgat Katı Atık Aktarım Tesisi'nin hizmete girdiği belirtilen kitapta, Manavgat Düzenli Depolama ve Enerji Üretim Tesisi'ne yeni ünitelerin eklendiği, Türkiye'nin atık ısıdan enerji üreten ilk tesisinin hizmete açıldığı, Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı'nın hazırlandığı, Alanya Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi'nin hizmete girdiği, faytonların kaldırıldığı, Köyde Hayat Var ve Çiftçi Kart projelerinin hayata geçirildiği, gemi atık alım istasyonlarının yapıldığı, gemi otomatik tanımlama sisteminin kurulduğu, denizdeki hayalet ağların toplandığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle Serik-2 Arıtma Tesisi'nin tamamlandığı, Alanya Konaklı Arıtma Tesisi'nin yenilendiği, Lara Atıksu Arıtma Tesisi'nde verim artışı sağlandığı, Alanya Okurcalar Arıtma Tesisi'nin kapasitesinin artırıldığı, deniz deşarj hatlarının yenilendiği kaydedildi. 

 

3. ETAP RAYLI SİSTEM TAMAMLANDI

Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği'nin (ANTAB) kurulduğu hatırlatılan hizmetler arasında, EXPO 2021 Hatay'dan ödüllerle dönüldüğü, denizdeki yabancı istilacı türlerle mücadele edildiği, atık kapanlarıyla denizin korunduğu, insansız cankurtaranın göreve başladığı, Meltem Katlı Kavşağı'nın hizmete açıldığı, Moster Cemal Bihediç Üniversitesi Gençlik Merkezi'nin tamamlandığı, Karaman ve Kuruçay köprülerinin yıkılarak yeniden yapıldığı, Kepez-Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesine altyapı ve ulaşım sağlandığı yer aldı. Hazırlanan "Antalya İmar Yönetmeliği" için bakanlık onayı beklendiği açıklanan kitapta, 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nin tamamlandığı hatırlatıldı. ATASEM binalarındaki düzenlemelere işaret edilen kitapta, yeni yol çalışmaları, yapılan yaya üst geçitleri, eski otobüslerin hurdaya gönderilmeyerek onarıldığı yer aldı.

img-1193.jpg

KIRSAL BÖLGELERDEKİ YOLLARA 817 MİLYON LİRA

Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı'nın tamamlandığı hatırlatılan kitapta, Sobacılar Çarşısı'nın ve Barbaros Çay Bahçesinin yenilendiği, Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi'nin açıldığı, Atatürk ASFİM'de 10 branşta hizmet verildiği, açılan sulama tesisleri ile 5 bin 500 çiftçi ailesinin suya kavuştuğu, ilçelere yapılan meydanlar, otopark ve pazar alanları, hizmet binaları, kültür merkezi, otobüs terminali anlatıldı. Kırsal bölgelerdeki yollar için 817 milyon lira harcandığı bildirilen kitapta, ilçelerde yapılan mobilyalar, çevre düzenlemeleri, tamamlanan spor salonları, yenilenen içme suyu tesisleri, depolar ve içme suyu hatları yenileme çalışmaları, ASAT filosunun güçlendirildiği, içme suyuna yapılan indirim yer aldı.

 

4. ETAP RAYLI SİSTEM ÇALIŞMASI BU YIL BAŞLIYOR

Söz verilerek bitirilecek olan projelerin de yer aldığı kitapta, Atık Su Arıtma Master Planı'nın hazırlanıyor olduğu, Lara Kent Parkı ve Sahil Projesi çalışmalarının sürdüğü, hazırlanan Antalya İmar Yönetmeliği için bakanlık onayı beklendiği, Hıdırlık Kulesi çevresinde yeni bir seyir terası yapmak için çalışmaların yapıldığı, Balbey Devlet Konuk Evi çalışmalarının sürdüğü, Kırcami sorununu çözmek için çalışıldığı, turistleri şehir merkezine getirmek için Hop On-Hop Off projesinin hazırlandığı belirtildi. 4. ve 5. etap raylı sistem hatlarının müjdesi verilen kitapta, Konyaaltı - Varsak arasındaki 4. etap raylı sistemin yapımına bu yıl başlanacağı, 5. etap için de en kısa sürede çalışmalara başlanacağı açıklandı. Serik Boğazkent'te Bilim Köyü kurma çalışmalarının sürdüğü kaydedilen kitapta, Antalyaspor ve Falez kavşağı arasındaki yolun yer altına alınacağına dikkat çekildi. Korkuteli'ye yaş meyve sebze kurutma tesisi ve sera atıkları sorununu çözmeye yönelik çalışmaların sürdüğü kaydedilen kitapta, SOGEP projesi kapsamında Kumluca'ya kurutma ve paketleme tesisi kazandırılacağı açıklandı.

img-1195.jpg

"VAADETMEDİK AMA BİTİRECEĞİZ"

Büyükşehirin vaat edilmeyen ancak bitirilecek olan projeleri arasında ise, Uncalı mezarlığının yenilenmesi, Güneş Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, Kaş Kınık Toptancı Hali, Alanya Toptancı Hal Kompleksi, Serik Kültür Merkezi, Karavan Park projesi, Finike Cumhuriyet Meydanı, güneş enerji sistemleri yatırımlarının sürdürülmesi, ilçelere çok amaçlı salonlar, MatchUp Akıllı Şehirler projesinin devam ettirilmesi, Balbey projesi, Çalkaya bölgesindeki çalışmalar, Kepez-Santral projesi, yangın bölgesinde yaraların sarılması, içme suyu ile ilgili yatırımlar, ilçelerdeki altyapı çalışmaları, deprem master planı yer alıyor.

img-1197.jpg

YAKINDA BAŞLANACAK ÇALIŞMALAR

Kitapta, Konyaaltı- Liman Bölgesi Sahil Düzenleme, Boğaçayı 2. Etap Rekreasyonel Alan Tasarımı, Kundu Turizm Yolu, Alanya-Gazipaşa Arası Bisiklet Yolu, Korkuteli Beğişsusuzu Kapalı Devre Sulama, Süt Entegre Tesisi, Kaleiçi Altın Portakal Kültür Evi, Kepez Güneş Mahallesi Cami projelerine çok yakında başlanacağı belirtildi. Kumluca Stadyum, Korkuteli, Demre, Kumluca, Finike ve Alanya ilçelerine kanalizasyon çalışmaları, Alanya'nın koku problemini çözmek için mevcut terfi merkezinin pompa ve kolektörlerinin yenilenmesi, Hurma Arıtma Çamuru Yakma ve Enerji Geri Kazanım Tesisi, ASAT Scada sisteminin genişletilerek yenilenmesi çalışmalarının da yakında başlayacağına dikkat çekilerek, Cırnık Köprüsü Yol Genişletme projesi çalışmalarının da başladığına işaret edildi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1324 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim