

Cedit Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm Uzlaşımı
Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm yapılacak olan İzmit ilçesi Cedit Mahallesi'nde hak sahiplerinin yüzde 68'i ile uzlaşma sağlandığı açıklandı.
Kocaeli'nin İzmit ilçesinde en büyük kentsel dönüşümün yapılacağı Cedit Mahallesi'nde geçtiğimiz Mart ayında başlayan uzlaşma görüşmelerinde bin 460 hak sahibinden bin 261'i ile görüşme yapıldığını söyleyen yetkililer "Hak sahiplerinden yüzde 10'unun adres tespiti yapılamadığından görüşme yapılamamıştır. Şimdiye kadar görüşme yapılamayan hak sahiplerini en kısa süre içinde Belsa 8'inci kattaki Kentsel Dönüşüm Ofisi'ne bekliyoruz" dediler.
Yapılan uzlaşma görüşmeleri sonucunda 230 hak sahibinin para alarak haklarını devrettiğini söyleyen İzmit Belediyesi yetkilileri "Para talebinde bulunan 230 hak sahibine TOKİ tarafından 5,5 milyon lira ödeme yapıldı. 505 hak sahibiyle de 493 dair üzerine anlaşıldı. Hak sahipleriyle uzlaşma görüşmeleri aralık ayı sonuna kadar devam edecektir" şeklinde konuştu.
İzmit Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ işbirliğiyle Kocaeli'nin en büyük kentsel dönüşümün yapılacağı Cedit projesi 126 dönümlük alanı kapsıyor. Kentsel dönüşüm projesi tamamlandığında bölgede hali hazırda 1181 konutta yaşayan hak sahipleri, modern ve güvenli konutlarda yaşama imkanı bulacak. Proje ile bölgede bin 479 adet modern, güvenli ve nitelikli konutun yanı sıra 3 bin 261 metrekarelik sosyal tesis, 2 bin 324 metrekarelik alanda cami, 24 bin 203 metrekarelik alanda ise park ve rekreasyon bölgeleri yer alacak.
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- FARKLI ŞEHİRLERDEN GELİP SAHTE KİMLİKLE ADANA’DA KARGO DOLANDIRICILIĞI YAPMIŞLAR: 2 TUTUKLAMA
- MERSİN LİMANI’NDA 280 BİN SENTETİK HAP ELE GEÇİRİLDİ
- KURT KÖPEKLERİNİN SALDIRI ANI KAMERADA: KÜÇÜK KÖPEĞİ BULUNAN KADINI YERE DÜŞÜRDÜLER
- ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞTİRAKLERİNE OPERASYON: 18 ŞÜPHELİDEN 14’Ü GÖZALTINA ALINDI
- BİR ÇEKİCİYİ KURTARMAYA GİDEN İKİ ÇEKİCİ DE ÇAMURA SAPLANDI
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
































