Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2430.366
    %0.04
  • Dolar
    32.529
    %0.08
  • Euro
    34.865
    %0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çetin: “Birinci partiyiz”
21 Mart 2023 Salı 17:07

Çetin: “Birinci partiyiz”

Türkiye’nin en büyük partisi olduklarını vurgulayan AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Antalya’da da hem milletvekilliğinde hem de oransal olarak birinci olduklarını söyledi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile Muratpaşa Belediye

Türkiye’nin en büyük partisi olduklarını vurgulayan AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Antalya’da da hem milletvekilliğinde hem de oransal olarak birinci olduklarını söyledi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın hesaplaşma içerisinde olduğunu ileri süren Çetin, her iki başkanı koltuk kavgası yapmakla suçladı.

 

AK Parti Antalya eski İl Başkanı İbrahim Ethem Taş'ın 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde milletvekili aday adaylığı için istifa etmesinin ardından, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 24 Ocak’ta İl Başkanlığı'na atanan Ali Çetin, kent basınıyla ilk buluşmasını dün sabah Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdi. 6 Şubat’ta meydana gelen deprem nedeniyle hem yönetim kurulunun oluşturulmasının hem de basınla buluşmanın biraz geciktiğini belirten Çetin, gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çetin, hem milletvekili sayısında hem de oy oranında Antalya’da birinci parti olduklarını kaydetti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı Kırcami üzerinden eleştiren Çetin, birbirlerinin koltuklarında gözü olduğunu ileri sürdü. Antalya’daki otellerde kalan depremzede sayısının 20 bine kadar düştüğünü de bildiren Çetin, depremzedelerin memleketlerine dönme eğiliminde olduğunu söyledi.

sam-1282.jpg

“18 YILDIR AKTİF SİYASETTEYİM”

Partinin kuruluşundan bugüne eski il başkanları ve yönetimlerine, emek veren herkese teşekkür eden Çetin, 2005 yılından itibaren 18 yıldır AK Parti’de aktif siyasetin içerisinde olduğuna dikkat çekti. 18 yıllık süre içerisinde partide aldığı görevleri hatırlatan Çetin, il başkanı adayı olarak daha önce 2 defa Ankara’ya gittiğini, üçüncü gidişinde ise göreve atandığını kaydetti. “Partimizde nerede durduğumuzun, nerede bulunduğumuzun önemi yok” diyen Çetin, “Önemli olan aldığımız görevi layıkıyla yerine getirmek, millet, memleket adına koşturmaktır. Bugüne kadar oturduğumuz makamın hakkını verme gayretiyle koştuk. Bundan sonra da bu manada koşacağız, Antalya için, Türkiye için koşacağız” ifadelerini kullandı.

 

“DEPREM BÖLGESİNE 644 TIR GÖNDERDİK”

Göreve gelmesinin hemen ardından Kahramanmaraş merkezli depremin meydana geldiğine işaret ederek, vakit kaybetmeden bölgeye yardım için seferber olduklarını kaydeden Çetin, Antalya’dan bölgeye insani yardım amaçlı 644 TIR gönderdiklerini bildirerek destek verenlere teşekkür etti.

 

“YARALARI BİRLİKTE SARMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Asrın felaketi diye nitelendirdiği depremde ve sel baskınında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralananlara şifa dileyen Çetin, “Memleket olarak zor bir süreci atlatıyoruz. Acılarımız kolay dinmeyecek ama yaraları birlikte sarmaya devam ediyoruz. Rabbim daha büyük acıları göstermesin” dedi.

 

“OTELLERDE KALAN DEPREMZEDE SAYISI 20 BİNE KADAR İNDİ”

3,2 milyon depremzedenin Türkiye’nin çeşitli kentlerine dağıldığına işaret eden Çetin, Antalya’nın da 200 binin üzerinde depremzedeye ev sahipliği yaptığını belirterek, kentteki depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. Önemli sayıda depremzedenin de geri döndüğüne işaret eden Çetin, “Otellerimizdeki depremzede sayısı 90 bine kadar çıkmıştı. Otellerde kalanların sayısının 20 bine kadar indiğini öğrendik. 20-25 bine yakın da misafirhanelerde veya KYK yurtlarında vatandaşımız var. Oralarda çadır ve konteyner kentler kuruldukça insanlar ister istemez geri dönme eğiliminde. Bunun yanında yakınlarının olduğu illeri tercih edenler var” diye konuştu.

sam-1294.jpg

“HASAR TESPİTİ YAPILANLARA PARALARI HESAPLARINA YATIYOR”

Bölgedeki hasar tespit çalışmalarının devam ettiğine işaret eden Çetin, “Hasar tespiti yapılan vatandaşlarımızın paraları direk hesabını yatıyor ve yatmaya devam ediyor. 10 bin lira bir yardım, 15 bin lira taşınma yardımı var. Ev sahibine 5 bin, kiracıya 3 bin lira yardım yapılıyor. Kira yardımı 12 ay devam edecek. Totalde 30-35 bin lira civarında yatan paralar var. Şuanda otellerde kalanlar ya geriye dönüp konteyner, çadır kentlerde kalmayı, ya da aldığı yardımlarla farklı bir şehre taşınmayı tercih edecek. Antalya’da kalmak isteyenler de kendilerine bir hayat kuracak ama daha çok geri dönmeyi tercih ettiklerini görüyoruz” şeklinde konuştu.

 

“12 İLİN BAŞKANI GİBİ OLDUM”

Antalya İl Başkanı olarak atanmasına rağmen deprem nedeniyle kendisini 12 ilin başkanı gibi hissettiğini belirten Çetin, farklı şehirlerdeki deprem bölgelerinden gelenler tarafından çok sayıda kişinin kendisine ulaştığını bildirdi. Antalyalılardan fazla deprem bölgesinden arayanların olduğunu açıklayan Çetin, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaktan mutlu olduklarını kaydetti.

 

“SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZLERİMİZİ OLUŞTURDUK”

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçim takviminin 14 Mayıs olarak açıklanması nedeniyle hızla teşkilat ve seçim çalışmalarına odaklandıklarını kaydeden Çetin, “Hızlı bir şekilde il ve ilçelerde seçim koordinasyon merkezimizi oluşturduk. İlk anda 35 kişilik bir ekip oluşturduk. Birimlere ayırmalar yaptık. Her gün toplanarak programlarımızı belirliyor, yapacaklarımızı masaya yatırıyoruz. Eksiklik bırakmama adına teşkilatlarımıza eğitimler veriyoruz. Sandık kurullarımızı oluşturduk, mahalle yönetimlerimiz, okul kat sorumlularımız hazır. Yarın seçim olacakmış gibi hazırız. Sosyal medyada eksikliklerimizi gidermek için de çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

“BİRİNCİ PARTİYİZ”

Türkiye’nin en fazla üyeye sahip partisi olduklarının altını çizen Çetin, “Türkiye’nin en büyük partisiyiz. Antalya’da da her zaman birinciydik, bugün de birinciyiz. Hem milletvekilliğinde hem de oransal manada rakiplerimizden çok öndeyiz. Muhalefetin kamuoyu algısı oluşturma çabası olsa da birinci parti olduğumuzu yaptığımız çalışmalarda, ankette, sahada gözlemleyebiliyoruz. Bundan eminiz, netiz, kararlıyız. Büyük bir oy farkı için çalışma yürütüyoruz. Oy oranımızı geçmiştekinden daha fazla artırmanın çabasındayız. Sahada, alanda, halkın arasında, çarşıda, pazarda her tarafta varız” dedi.

sam-1285.jpg

ANKET SONUÇLARINI PAYLAŞTI

Seçim İşleri Genel Başkan Yardımcısı tarafından açıklanan 3 anketin sonuçlarını paylaşan Çetin, “Bu anketlerin ortalaması AK Parti yüzde 41, Cumhur İttifakı yüzde 51, Cumhurbaşkanlığı yüzde 53 şeklinde. Bu daha sahalara inmeden yansıyan anket sonucu. Bu oy oranının daha da yukarıya çıkacağına inanıyoruz. Meclis aritmetiğini de ciddi manada artırarak Antalya’dan da en fazla milletvekilini göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“CUMHURBAŞKANIMIZA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE BALKON KONUŞMASI YAPTIRMAK İSTİYORUZ”

14 Mayıs akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tekrardan güçlü bir şekilde balkon konuşması yaparken görmek istediklerini vurgulayan Çetin, “Cumhurbaşkanımızın balkon konuşması yapacağı günü iple çekiyoruz. Teşkilatlarımızın tamamı bu heyecan içerisinde. Her bir oyun ne kadar kıymetli olduğunun, Antalya’da 5 bin 500’e yakın sandıkta her oyu korumanın şerefli ve onurlu olduğunun farkındalar. Vatandaşın iradesinin sandığa tecilli etmesi noktasında yürüttüğümüz çalışmalar son derece önemli” açıklamasında bulundu.

 

“CUMARTESİ AKŞAMINA KADAR 81 ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU OLDU, TEMAYÜL YAPILACAK”

AK Parti’deki milletvekili aday adaylık sürecinin yarın akşam saat 17.00’a kadar devam edeceğini belirten Çetin, Antalya’da Cumartesi günü akşamına kadar 81 aday adaylık başvurusunun olduğunu bildirdi. Çok fazla talep olduğunu söyleyen Çetin, üyelik müracaatlarının da yapıldığına dikkat çekti. Aday adayları arasında 25 Mart’ta Türkiye’nin her yerinde elektronik ortamda temayül yapılacağını açıklayan Çetin, her üyenin 10 aday belirleyerek oyunu kullanabileceğini söyledi.

 

ADAY ADAYLARININ BAĞIŞLARI AFAD’A

Aday adaylarından AFAD’a bağış alınacağını da hatırlatan Çetin, erkeklerin 20 bin, kadınlar ve 18-30 yaş arası gençlerin 10 bin, engellilerin ise 5 bin lira bağış yapacağını söyledi. Parti olarak bağış almadıklarının altını çizen Çetin, bağışların AFAD aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını vurguladı.

 

“SEÇMEN LİSTELERİ ASKIYA ÇIKTI, KONTROLLERİNİZİ YAPIN”

Seçmen listelerinin askıya çıktığına da dikkat çeken Çetin, vatandaşlardan seçimde iradelerini sandığa yansıtmaları adına 2 Nisan’a kadar gerekli kontrollerini yapmalarını istedi.

337140914-1264101914225099-477902369954192867-n.jpg

“KARŞIMIZDAKİLERİN KİM OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ”

Seçimin zorlu bir süreç olduğuna işaret ederek karşısındakilerin kim olduğunun farkında olduklarını söyleyen Çetin, şöyle konuştu:

“Ne yapmak istediklerinin, ne yapmaya çalıştıklarının farkındayız. Halkımız da farkında. Ülkenin kaderini onlara teslim etmenin iyi olacağı kanaatinde değiliz. Altılı masanın altındakini, üstündekini halkımız net olarak biliyor. ‘Noter, kumar masası’ deyip kalkanlar tekrar geri dönenler, Cumhurbaşkanı adayını parti genel merkezlerinde açıklatanlar. O fotoğrafta Türkiye’nin gelecek umudunun orada olmadığını gören vatandaşlarımızın kanaatlerinin değiştiğini net bir şekilde görebiliyoruz.”

 

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ TEKRAR AK PARTİLİ YAPACAĞIZ”

Konuşmasında Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni de eleştiren Çetin, “Büyükşehir Belediyesi’nin 4 yıldır sağlıklı çalışma yürütemediğini, yönetemediğini, Antalyalılara rahat ettirecek hizmette bulunmadıklarını görünce üzülüyoruz. 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımıza balkon konuşması yaptıracağız, yerel seçimlerde de halkımızın oylarıyla tekrar Büyükşehir Belediyesi’ni alacağız” şeklinde konuştu.

 

BÜYÜKŞEHİR VE MURATPAŞA BELEDİYELERİNİ ELEŞTİRDİ

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çetin, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi’ni Kırcami üzerinden eleştirdi. Kırcami konusunda sorumluluk sahibi Büyükşehir ve Muratpaşa belediyelerinin sorumluluktan kaçtığını söyleyen Çetin, “Maalesef oya oynayıp hizmete oynamıyorlar. Biz üzerimize düşen sorumluluğu Bakanlığımızdan 25 binlik planları onaylatarak Antalya’ya gönderttik. Hızlı olmasıyla alakalı gerekli görüşmeleri yaparak destek verdik” dedi. İtiraz ve kaygılarını belirterek kabul ettikleri planların Büyükşehir meclisinden geçtiğini hatırlatan Çetin, mahkemece iptal edilen planın çok fazla değiştirilmediğine işaret etti. “Eski çalışmayı olduğu gibi getirmenin bedelini Kırcamililer ödemek durumunda değil. Maalesef onlara ödetmeye çalışıyorlar. Tapuları kadastroda hızlıca onaylayın deyip çıkartan da biziz” diyen Çetin, CHP’li Büyükşehir ve Muratpaşa belediyelerinin birbirleriyle anlaşamadığını ileri sürdü.

 

“BİRBİRLERİNİN KOLTUKLARINDA GÖZÜ VAR”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın hesaplaşma içerisinde olduğunu iddia eden Çetin, “Hesaplaşmalardan uzaklaşmaları, asli olan görevlerine dönmeleri gerekiyor. Asli görevlerini yapmıyorlar. Kısır çekişmelerle siyaset yapmaya çalışıyorlar. Birbirlerinin koltuklarında gözü var. Antalya’yı koltuk kavgası haline dönüştürdüler. Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları, hala ortak hareket etmeyi beceremiyor” şeklinde konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 920 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim