Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2310.506
    %1.52
  • Dolar
    32.336
    %0.26
  • Euro
    35.0929
    %-0.01
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP’li gençler ÖSYM’nin önünü temizledi
08 Ağustos 2022 Pazartesi 14:21

CHP’li gençler ÖSYM’nin önünü temizledi

CHP’li gençler, KPSS sınavı skandalı nedeniyle ÖSYM Antalya İl Sınav Merkezi Yöneticiliği önünde temizlik eylemi gerçekleştirdi. CHP Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Özkan Yılmaz, “İlk olarak, arkadaşlarımızla birlikte Antalya’da ÖSYM’nin önünü

CHP’li gençler, KPSS sınavı skandalı nedeniyle ÖSYM Antalya İl Sınav Merkezi Yöneticiliği önünde temizlik eylemi gerçekleştirdi. CHP Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Özkan Yılmaz, “İlk olarak, arkadaşlarımızla birlikte Antalya’da ÖSYM’nin önünü temizleyerek başlıyoruz. İktidarımızda ise içini temizleyerek tüm Türkiye’yi bu kirli ellerden, şaibelerden, kirlilikten temizleyeceğiz” dedi.

sam-2938.jpg

ÖSYM tarafından 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edilmesine neden olan iddialar gündemdeki sıcaklığını korurken CHP Antalya İl Gençlik Kolları, ilginç bir eylem gerçekleştirdi. Dün öğle saatlerinde ÖSYM Antalya İl Sınav Merkezi Yöneticiliği önünde buluşan CHP’li gençler, tulumlarını giyerek temizlik yaptı. Eylem öncesinde açıklamada bulunan CHP Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Özkan Yılmaz, “31 Temmuz 2022 Pazar günü yapılan KPSS'nin Genel Yetenek-Genel Kültür oturumlarının ardından sosyal medyada yapılan paylaşımlar ile ortaya çıkan, konuya gelen tepkiler sonucu üstü kapatılamadığı için inceleme başlatarak, sınav sorularının bir yayınevinin soru kitapçıklarında birebir yer aldığını açıklayan ÖSYM, sınavı iptal etti. Daha önce de bunun gibi birçok skandalın ortaya çıkmasına rağmen önüne geçilmemesi; üzerine hayatlarımızı inşa ettiğimiz soru kitapçıklarının türlü türlü skandallara karışması ÖSYM’nin gençler gözünde bir kez daha güvenilirliğini yitirmesine neden olmuştur” diye konuştu.

sam-2968.jpg

“YAŞANANLARI NORMALLEŞTİRMEYECEĞİZ”

“Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde böyle bir skandal yaşansa ülke alt üst olur, tüm siyasi sorumlular istifa ederdi” diyen Yılmaz, “Bizim sıklıkla karşılaştığımız bu ve benzeri skandalların siyasi sorumlularının hepsi yerli yerinde. Yaşanılanları normalleştirmeyeceğiz, yaşananlara alışmayacağız” ifadelerini kullandı.

sam-2960.jpg

SORULAR YÖNELTTİ

 “Emeği ve geleceği çalınan tüm gençler adına siyasi iktidara sorularımızı soruyor ve takipçisi olacağız” diyen Yılmaz, şu soruları yöneltti:

“KPSS sorularını hazırlayan komisyon hangi üyelerden oluşmakta? Üye isimleri nelerdir ve bu isimler hakkında gerekli soruşturmalar başlatıldı mı? Bu komisyondaki üyelerin yeniden görev almasının önüne geçmek için soruşturma süresince açığa alınmış mıdır? Komisyon üyelerinden en az biri veya daha fazlasının bu skandalın bir parçası olduğu açıktır. Şaibeye karışmış isim veya isimlerin daha önceden görev aldığı sınavlar soruşturma kapsamında incelenmekte midir? Bu skandala imza atanların, hazırladığı, görev aldığı tüm sınavlar şaibelidir. Süleyman Soylu ve AKP yöneticilerinin Yedi İklim Yayın Evi ile ilişkilerinin boyutu nedir? Bu yayın evinin siyasiler ve tarikatlarla bağları incelemeye tabi midir? Milyonlarca gencin umutlarıyla, emekleriyle oynanmışken, ÖSYM Başkanının görevden alınmasının dışında bu skandalı aydınlatmaya ilişkin dişe dokunur, hiçbir açıklama yapılmamasının sebebi nedir? Yine gençlik, iktidarınızdaki kliklerin kavgasına kurban mı gitmektedir, yoksa gençliğin umutları, emekleri çalınması alışkanlık haline mi gelmiştir?”

 

“BUGÜN ÖNÜNÜ, İKTİDARIMIZDA İÇİNİ TEMİZLEYECEĞİZ”

Gençliğin emeğinin, geleceğinin çalınmasını engelleyemeyen siyasi iktidarın, gençliğin sorularını cevaplamasını beklediklerini söyleyen Yılmaz, “Mağduriyete uğramış tüm kardeşlerimize sözümüz olsun. Bizim emeğimize, geleceğimize göz diken tüm şer odaklarını elbet bulacağız. Gençliğin ahını alanlardan, biz de hesap soracağız. Şimdi ilk olarak, arkadaşlarımızla birlikte Antalya’da ÖSYM’nin önünü temizleyerek başlıyoruz. Yarın iktidarımızda ise içini temizleyerek tüm Türkiye’yi bu kirli ellerden, şaibelerden, kirlilikten temizleyeceğiz. Bu da Türk halkına sözümüzdür” dedi.

sam-2966.jpg

TEMİZLİK EYLEMİ YAPTILAR

Açıklamanın ardından eylem gerçekleştirildi. Tulumlarını giyerek ellerine kova ve fırçaları alan CHP’li gençler, temizlik eylemi yaptı. Gençlere CHP Antalya Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci başta olmak üzere bazı partililer de destek verdi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1848 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim