

Çiftçilere tarla faresi ile mücadele eğitimi ve kalıntı takibi
Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı teknik ekipler, Korkuteli ve Finike ilçelerinde çiftçilere yönelik kapsamlı saha çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalar, çiftçilerin tarım zararlılarıyla daha etkili mücadele etmesini sağlamak ve ürün kalitesini artırmak amacıyla düzenleniyor.

KORKUTELİ'NDE TARLA FARESİ İLE MÜCADELE EĞİTİMİ
Korkuteli İlçesi'nde düzenlenen eğitim programı kapsamında, tarım teknik personeline tarla fareleri ile mücadele yöntemleri uygulamalı olarak gösterildi. Eğitim programında, tarla farelerinin neden olduğu zararlar hakkında bilgi verilirken, farelerle mücadelenin önemi vurgulandı. Tarım uzmanları, çiftçilere zararlılarla mücadelede kullanabilecekleri çeşitli yöntemleri anlatarak, tarla farelerinin yayılmasını önlemek için alınması gereken önlemleri açıkladı. Ekipler, fare probleminin çözümüne yönelik öneriler sunarak, zararlılarla mücadelede düzenli kontrollerin ve önlemlerin önemine dikkat çekti.

FİNİKE'DE KALINTI TAKİBİ VE HASAT ÖNCESİ KONTROLLER
Finike İlçesi'nde ise narenciye hasadı öncesinde detaylı takip çalışmaları gerçekleştirildi. Teknik ekipler, narenciye bahçelerinden ürün örnekleri alarak hasat öncesi numune analizlerini yaptı. Alınan numuneler üzerinde yapılan analizlerle, narenciyede pestisit kalıntısı bulunup bulunmadığını tespit etmek mümkün oluyor. Bu sayede, sağlıklı ve güvenilir gıda üretimine katkı sağlanması hedefleniyor. Ekipler, çiftçilere pestisit kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında da bilgilendirmede bulunarak, kalıntı takibinin önemini vurguladı.

ÇİFTÇİLERE YÖNELİK EĞİTİMLERİN DEVAMI
Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilerin bilinçlenmesi ve ürünlerin korunması amacıyla saha çalışmalarını ve eğitim programlarını sürdüreceklerini belirtti. Müdürlük yetkilileri, tarımsal üretimin kalitesini ve verimliliğini artırmak için çiftçilere yönelik eğitimlerin ve saha çalışmalarının devam edeceğini ifade etti. Bu tür eğitim programlarının, çiftçilerin zararlılarla mücadele konusunda bilgi ve becerilerini artırarak, ürün kalitesini ve verimliliğini artırmaya yönelik önemli katkılar sağladığına dikkat çekildi.

HABER: İSA KAVLAK
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- ANTALYA'DA VAN KÜLTÜRÜ BULUŞMASI
- EMİRDAĞLARI'NIN ZİRVESİNDE YILKI ATLARINI GÖRÜNTÜLEDİLER
- VALİ ŞAHİN’DEN OTOKOÇ BAYİNE SALDIRI AÇIKLAMASI: "BUGÜN İTİBARIYLA 13 KİŞİ GÖZALTINDA BULUNUYOR"
- 60 BİN HURDA TEKNE İÇİN 'HURDA TEŞVİĞİ' TALEBİ
- ANTALYA’DA MAYIS AYINDA 10 BİNİN ÜZERİNDE ASAYİŞ OLAYIN YÜZDE 99,75’İ AYDINLATILDI
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
































