




Çimrin'den Antalya'ya iki dev eser daha
Antalya'nın yaşayan hafızası olarak bilinen, tecrübesi ve yaptığı araştırmalarla kent tarihine ışık tutan Hüseyin Çimrin, kentin geçmişini geleceğe aktaracak iki dev eser daha kazandırdı. Çimrin’in kaleme aldığı ve ATSO Vakfı Yayınları tarafından basılan “Kuruluşundan Günümüze Antalya Kent Sözlüğü” ve “Kuruluşundan Günümüze Antalya Kent Kronolojisi” adlı kitaplar raflardaki yerini aldı.
Antalya'nın ayaklı tarihi, yaşayan hafıza Hüseyin Çimrin, kentin tarihine ışık tutmaya ve geleceğe aktarmaya devam ediyor. Kentle ilgili konuları en ince ayrıntısına kadar kitaplaştıran Çimrin, şimdiye kadar yazdığı 40 kitaba, 2 tane daha ekledi. Çimrin’in kaleme aldığı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Vakfı Yayınları tarafından basılan 576 sayfalık “Kuruluşundan Günümüze Antalya Kent Sözlüğü” ve 704 sayfalık “Kuruluşundan Günümüze Antalya Kent Kronolojisi” adlı kitapların tanıtımı Antalya Kültür Sanat'ta (AKS) yapıldı. Tanıtıma Çimrin'in yanı sıra oğlu ve kızı ile hayranları, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, ATSO Meclis Başkan Yardımcısı Mızrab Cihangir Deniz, ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile kitapseverler katıldı. Sohbet tadında geçen tanıtımda Çimrin, kitaplarda nelerin yer aldığını ve yazma nedenlerini anlattı. Yeni kitapların müjdesini de veren Çimrin'e ATSO Başkanı Hacısüleyman, onları da basma sözü verdi. Eserlerinin kaynak gösterilmeden kullanılmasına sitem de eden Çimrin, kentle ilgili yanlış gördüklerine ise tepki gösterdi. Parklara çiçek isimlerinin verilmesi gerektiğini belirten Çimrin, Atatürk Caddesi’ne Işıklar Caddesi denmesinin yanlışlığına işaret ederek caddenin girişine Büyükşehir Belediyesi’nin büyük bir Atatürk Caddesi tabelası koymasını istedi. Gerçek Antalyalıların kendisini övmeyeceğinin altını çizen Çimrin, “Bir kişi kendisini övüyorsa bilin ki Antalyalı değildir” dedi. Tanıtımda Çimrin’e bir hayranı tarafından karikatürünün yer aldığı çizim hediye edildi.
"SİNEK UÇTUYSA YAZDIM"
Yeni çıkan kitaplarıyla ilgili bilgi veren ve anılarını katılımcılarla paylaşan Çimrin, şimdiye kadar ki eserlerinde hayatını kaybedenlere yer verdiğini, bu kitaplarında ise yaşayanları da yazdığını bildirdi. Antalya ile ilgili her türlü bilgiye kitaplarında yer verdiğinin altını çizen Çimrin, "Sinek uçtuysa sineği yazdım" diyerek Antalya sevdasını dile getirdi. Yazdığı her kitabın bir nedeni ve hikayesi olduğunu dile getiren Çimrin, “Kuruluşundan Günümüze Antalya Kent Sözlüğü” kitabına bakıldığında ölen veya yaşayan kent için önemli isimlerle ilgili bilgilerin bulunabileceğine işaret etti. Çimrin, kimseyi kayırmadığının da altını çizdi. “Kuruluşundan Günümüze Antalya Kent Kronolojisi” kitabında ise, geçmişten günümüze kenti anlattığını aktardı.
YENİ KİTAPLAR YOLDA
Yeni kitaplarının yolda olduğunu da bildiren Çimrin, yörük göçleriyle ilgili bazı bilgilere daha önceki kitaplarında yer verdiğini hatırlatarak, yörüklerle ilgili daha ayrıntılı bir kitap yazdığını ve basılmayı beklediğini aktardı. Ayrıca birde Korkuteli Belediyesi eski Başkanı Ömer Niyazi İşlek'in isteğiyle Korkuteli kitabı yazdığını belirten Çimrin, bu kitabın da basılmayı beklediğini kaydetti. Herkesin kendisiyle ilgili çocuklarına ve torunlarına bilgi bırakmasının gelecek adına önemli olduğunun da altını çizen Çimrin, otobiyografi kitabı yazmaya başladığını da açıkladı. ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman ise Çimrin'in hazırladığı bu kitapları da basabileceklerini söyledi.
“KENT KÜLTÜRÜ VE TARİHİNE BÜYÜK KATKILARI VAR”
Çimrin’in kent kültürüne ve tarihine çok büyük katkıları olduğunu vurgulayan Hacısüleyman, 2 eserini daha basmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.
HEPSİ BİRBİRİNDEN DEĞERLİ 42 ESER
Türkiye'nin Almanya'dan diplomalı ilk turizm uzmanı ve Antalya'nın ilk Almanca turist rehberi olan Hüseyin Çimrin, hem söyleşilerinde hem de yazdığı kitaplarla kent tarihini geleceğe aktarmaya devam ediyor. Almanca'yı küçük yaşlarda hazırladığı bir tarafı Türkçe, bir tarafı Almanca fişlerle öğrenen Çimrin'in Antalya hayranlığı anlatılamayacak büyüklükte. Kentin tarihine hem yaşamı boyunca tanıklık eden, hem de yaptığı detaylı araştırmalarla ortaya koyan Çimrin, "Antalya'nın yaşayan hafızası" ve "Kentin ayaklı tarihi" olarak biliniyor. Şimdiye kadar birçok ödül alan Çimrin, kitap raflarına son kitaplarıyla birlikte toplamda 42 eser kazandırdı. Çimrin'in yabancı dile çevrilmiş eserleri de bulunuyor. HABER: YUSUF KATRAĞ
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim