Bugün 27 Temmuz 2024 Cumartesi
  • Antalya28 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2529.106
    %0.09
  • Dolar
    32.8951
    %0.13
  • Euro
    35.7068
    %-0.12
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cuma akşamları “Ailecek camideyiz programı”
15 Mayıs 2024 Çarşamba 13:21

Cuma akşamları “Ailecek camideyiz programı”

Elmalı Sanayi Sitesi’nde bulunan Abdullah Ay Camisi’nin imam hatibi Ahmet Yavuz, sosyal yardım etkinliklerinin yanında dini eğitimlere de ara vermeden devam ediyor.

Elmalı Sanayi Sitesi’nde bulunan Abdullah Ay Camisi’nin imam hatibi Ahmet Yavuz, sosyal yardım etkinliklerinin yanında dini eğitimlere de ara vermeden devam ediyor. Ahmet Yavuz, cami cemaatine ve mahalle sakinlerine yönelik gerçekleştirdiği çeşitli programlarla tanınıyor ve seviliyor.

elmali11-001.jpg

Her hafta Perşembeyi cumaya bağlayan gecelerde Elmalı Sanayi Abdullah Ay Camisi’nde düzenlenen “Ailecek Camideyiz” programı, Ahmet Yavuz’un öncülüğünde gerçekleştiriliyor. Bu program, ailelerin birlikte camiye gelerek ibadet etmelerini, dini sohbetler yapmalarını ve toplu halde Kur’an okumalarını teşvik ediyor. Ahmet Yavuz, Diyanet Vakfı’nın yardım organizasyonlarında da etkin görevler almasıyla bilinen bir isim olarak, cemaatin sevgisini kazanmış durumda.

elmali-010.jpg

“Ailecek Camideyiz” programı hakkında açıklamalarda bulunan Ahmet Yavuz, bu etkinliğin amacını şöyle dile getirdi: “Amacımız, haftada bir gün de olsa ailenizle birlikte camide ibadet etmek. Öyle ki; muhakkak her evin bir konu komşusu ile oturup dini sohbet etmek, Kur’an okumak, dinlemek ihtiyacı vardır. En azından geçmişlerinize bir Yasin okumak için, gelin hep beraber okuyalım. Sohbet edelim, çay içelim. Ne dersiniz?”

elmali2-009.jpg

Yavuz, programın içeriği hakkında da bilgiler vererek, “Biz her hafta cuma akşamı (Perşembe geceleri) camimize gelen her aileye bir kitap hediye ediyoruz. Bu hafta kurban hakkında sohbet gerçekleştirip, kurban kitapçığı hediye edeceğiz. Elmalılı hemşehrilerimizi ve Elmalı’ya misafir olarak gelecek olan dostlarımızı bekliyoruz” diye konuştu.

elmali1-006.jpg

Ahmet Yavuz’un öncülüğünde gerçekleştirilen bu program, ailelerin dini konularda bilinçlenmelerini ve birlikte vakit geçirmelerini sağlarken, aynı zamanda caminin sosyal bir merkez haline gelmesine katkı sunuyor. Yavuz, hemşehrilerini ve misafirleri bu anlamlı etkinliğe katılmaya davet ederek, birlik ve beraberlik içinde geçirilen zamanların manevi değerine vurgu yapıyor.

Elmalı Sanayi Sitesi’nde bulunan Abdullah Ay Camisi, Ahmet Yavuz’un gayretleri sayesinde, sadece ibadet edilen bir yer olmanın ötesine geçerek, toplumsal dayanışmanın ve manevi eğitimin merkezi haline gelmiş durumda. Ahmet Yavuz’un liderliğinde gerçekleştirilen “Ailecek Camideyiz” programı, bu anlayışın en güzel örneklerinden biri olarak dikkat çekiyor.

HABER: İSA KAVLAK

 

Bu haber toplam 914 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim