Bugün 17 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2472.776
    %0.25
  • Dolar
    32.2824
    %0.09
  • Euro
    35.0451
    %-0.37
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dal: “Şeffaf olacağız”
19 Ocak 2024 Cuma 15:57

Dal: “Şeffaf olacağız”

Şeffaf belediyecilik vurgusu yapan CHP’nin Döşemealtı Belediye Başkan adayı eczacı Menderes Dal, “Şeffaf olacağız. B, C, D planlarımız olmayacak. İçimiz ne ise dışımız o olacak. İlçe halkımızla her zaman birlikte olacağız. Onlara danışacak, eleştirilerini

Şeffaf belediyecilik vurgusu yapan CHP’nin Döşemealtı Belediye Başkan adayı eczacı Menderes Dal, “Şeffaf olacağız. B, C, D planlarımız olmayacak. İçimiz ne ise dışımız o olacak. İlçe halkımızla her zaman birlikte olacağız. Onlara danışacak, eleştirilerini alacağız. Planlarımızı, projelerimizi ortaya koyacağız. Bu samimiyet çerçevesinde güzel işler gerçekleştireceğimizi düşünüyorum” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Döşemealtı Belediyesi Başkan adayı eczacı Menderes Dal, basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerle ilk buluşmasını gerçekleştirdi. Seçilmesi halinde hayata geçirmeyi planladığı projeleri paylaşan Dal, birlik beraberlik ve şeffaf belediyecilik vurgusu yaptı. İlçede gerçekleştirilen buluşmaya CHP Antalya milletvekilleri Cavit Arı, Sururi Çorabatır, Aliye Coşar, CHP İl Başkanı Nail Kamacı ve Döşemealtı İlçe Başkanı Veli Çot katılırken mevcut başkan CHP’li Turgay Genç’in katılmaması dikkat çekti. Öte yandan İl Başkanı Kamacı, Genel Merkez tarafından istifasının istenip istenmediğini, soru almayacağını belirterek yanıtsız bıraktı.

 

“ÖRGÜT OLARAK CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ”

Toplantının açılışında konuşan CHP İlçe Başkanı Veli Çot, örgüt olarak Döşemealtı Belediye Başkan adayı Menderes Dal’ı destekleyerek bu seçimi de parti olarak kazanacaklarını söyledi. Çot, “Örgüt olarak canla başla çalışıp, önce yerelde sonra genelde partimizi iktidara taşıyacağız” diye konuştu.

 

“CENTİLMENCE BİR YARIŞ OLDU, ŞİMDİ MENDERES BAŞKANIN ETRAFINDA BİRLEŞME ZAMANI”

Döşemealtı’nda seçimi kazanacaklarına inandıklarını belirten CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ise, “Döşemealtı’nda 3 aday adayı ile başlayan süreç sonunda tek adaya düştü. Yarışan bütün arkadaşlarıma teşekkür eder, kendilerine gelecek dönemlerde başarılar dilerim. Çünkü, siyaset kısa vadeli düşünülen bir olgu değildir. Centilmence bir yarış oldu. Şimdi Menderes başkanımızın etrafında birleşip Döşemealtı’nı 15 yıldan beridir yöneten CHP’ye bundan sonra da dönemlerce nasip olmasını diliyorum” dedi. İlçedeki değişime de dikkat çeken Kamacı, “Döşemealtı benim 35 yıl önce geldiğim yer olmaktan çıktı. Bugün üniversitesi, sanayisi, ticareti, turizmi ile Antalya’ya büyük katma değer sağlayan bir yer oldu. Bu alanı geliştirmek, güçlendirmek, geçmiş dönemde olduğu gibi CHP’li belediyelerin görevidir” açıklamasında bulundu.

nail-kamaci.jpg

“MECLİS ÜYELERİNİN BİR KISMI TEKNİK İSE GERİ KALANI SİYASİ OLMAK DURUMUNDA”

Belediye meclis üyelerinin seçiminin de önemli olduğunu kaydeden Kamacı, “Bir kısmı teknik ise geri kalan kısmı siyasi olmak durumundadır. Çünkü, belediye meclis üyelerimiz aynı zamanda yerel ölçekte çalışan, büyükşehir ölçeğinde ise il genel meclisi gibi çalışan örgütlerimizdir. Siyaset yapma gücüne hakim olmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

“ŞEFFAF BELEDİYECİLİĞİMİZİ GÖSTEREMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

“Biz şeffaf bir belediyecilik örneği gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz. Yeni yönetimin de bu konularda dikkatli olacağına inancım sonsuz” diyen Kamacı, Dal’ın adaylığının hayırlı olmasını diledi.    

 

İSTİFASININ İSTENİP İSTENMEDİĞİNE CEVAP VERMEDİ

Gazetecilerin kendisine soru sormak istediği Kamacı, soru almayacağını belirterek reddetti. Israrla genel merkez tarafından istifasının istenip istenmediği sorulan Kamacı, “Bugün Belediye Başkan adayımızın sunumu var. Ben onu partimizde açıklarım. O ayrı. Gündemi değiştirmeyeceğiz. Bugün Belediye Başkan adayımızın günü” demekle yetindi.

 

“İLÇEMİZE HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

31 Mart yerel seçimlerinde Antalya’nın önemli bir rolü olacağını söyleyen Menderes Dal ise, “Çevremize, doğamıza, kentimize, ilçemize hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor. Bu seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni bir kez daha CHP’ye kazandırmak için güçlü bir dayanışma örneği sergilemeliyiz. Toplumun tüm kesimlerinden destek almalıyız. Bunun için de çok çalışmalıyız. Halkın beklentilerini ve ihtiyaçlarını doğru belirlememiz gerekiyor. Temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra dezavantajlı kesimlere, özellikle çocuklara, öğrencilere, gençlere, kadınlara, engelli bireylere ve yaşlılarımıza dokunacak çalışmaları hayata geçirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

 

“TOPLUMCU BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

“Bizim bir Döşemealtı perspektifimiz var. Bu perspektifimizde öncelikle canlıya saygı, yaşam hakkına saygı, insana ve emeğe saygı var” diyen Dal, ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerine dikkat çekti. Dal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Döşemealtı; Karain Mağarası ile insanlık tarihine ışık tutuyor. Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı dönemlerinde de önemli bir merkez olmuştur. Yörüklerin göç yolu üzerinde bulunan ilçemizin Termessos, Anydros-Eudokias antik kentleri ve Döşemealtı adını aldığı Via Sebaste Roma-Kral Yolu, Evdirhan gibi tarihi zenginlikleri bulunuyor. Bu tarihi zenginliklerin yanında Kırkgöz su kaynakları, Düzlerçamı, Ekşili Göleti, Güver Uçurumu gibi de çok önemli doğal güzellikleri var. Yerel yöneticilerin yerüstünde imar ve inşaat gibi, yeraltında ise kanalizasyon ve su gibi temel hizmetlerle ilgilenmenin yanı sıra yeraltındaki tarihi zenginliklere ilişkin yapılan araştırmalara da kulak vermesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bir kenti var eden, onu ayakta tutan yeraltında yatan o tarihi zenginlikleridir. Bu tarihi zenginliklerin korunması ve gelecek nesillere ulaştırılması gerekir. Dolayısıyla yerel yöneticilerin bilime de önem vermesi gerektiğini savunuyorum. Tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte bilime önem vereceğiz. Çalışma ekibimizi de bu perspektifle oluşturacağımızı şimdiden belirtmek istiyorum. Toplumcu bir belediyecilik anlayışını hayata geçireceğiz.”

img-8722.jpg

“MALİ DİSİPLİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

İlçenin ihtiyaçlarını iyi bildiğini vurgulayan Dal, “Döşemealtı’nın dermanı bizde. Hep birlikte kazanacağız ve hep birlikte yöneteceğiz. Kazandıktan sonra yapacağımız ilk iş, mali disiplini sağlamak olacak. Çünkü, ülkemiz ciddi bir ekonomik krizden geçiyor. Dolayısıyla gereksiz tüketime karşı olduğumuz gibi kamu kaynaklarının da halkın yararına doğru ve yerinde kullanılması gerektiğini savunuyoruz. Biz de kampanyamızı partililerimizin, arkadaşlarımızın, dostlarımızın ve halkımızın çok samimi ve çok kıymetli destekleriyle ama kendimize ait mütevazı bir bütçeyle yürütüyoruz” dedi.

 

“İNSANA DOKUNACAĞIZ”

2022 yılı verilerine göre 80 bine dayanan Döşemealtı nüfusunun son yıllarda giderek arttığını söyleyen Dal, halkın kaldırım, yol, çevre sağlığı gibi temel belediyecilik hizmetlerine ilişkin beklentilerini hızla karşılayacak dinamik bir ekip oluşturacaklarını kaydetti. İlçedeki 32 mahalleye eşit ve nitelikli hizmet vereceklerini vurgulayan Dal, “İnsana dokunan çalışmalarımız olacak. Eğitim, sağlık ve istihdam alanında önemli hizmetler yapacağız. Üretime özel bir önem vereceğiz. Kadın kooperatifleri oluşturarak planlı üretimi destekleyeceğiz. İlçemizde tarım ve hayvancılığa özel önem vereceğiz. Tarımı ve hayvancılığı destekleyeceğiz. Halkımızı kalkındırmak için üretimi bu alanlarda da arttıracak adımlar atacağız” diye konuştu.

 

“DÖŞEMEALTI MARKASI YARATACAĞIZ”

 Belediyelerin asli görevlerinin kanunda belirtildiğini hatırlatarak, “Yol, kaldırım, temizlik gibi temel alanlarda belediyeye şikayet gelmemeli” diyen Dal, şunları dile getirdi:

“Belediyecilik hizmetlerinin halkın ihtiyaçlarına yönelik ve planlı olarak yürütülebilmesi için öncelikli olarak 5 yıllık stratejik planın yapılması gerekir. Stratejik planın uygulanması için de ilk olarak mali disiplini sağlamalıyız. Bu stratejik plan kapsamında bölgenin demografik yapısı dikkate alınarak ihtiyaca göre sosyal ve ekonomik projeler hayata geçireceğiz. Rant planları değil, halkın ihtiyaçlarını karşılayacak planlar yapacağız. Döşemealtı’nın imar planlarını insanlara, doğaya, tarıma, hayvancılığa uygun bir anlayışla hayata geçireceğiz. Üretime yönelik zeytin ve nar üretiminde daha entegre şekilde üreticinin yararına kooperatif kuracağız ve bu alanlarda Döşemealtı markası yaratacağız. Sokak hayvanları için ilçe belediyelerine verilen görev kapsamında barınak yapmayı hedefliyoruz.”

img-8733.jpg

7 BAŞLIKTA PROJE

Temel belediyecilik hizmetlerinin yanında ana yatırım projelerinden, sosyal projelere, tarım ve hayvancılıktan eğitim ve kültür sanat projelerine kadar hayata geçirmeyi planladıkları çalışmaları 7 ana başlıkta sıralayan Dal, bu projeleri şöyle özetledi:

“Döşemealtı Kent Parkı, Kırkgözler Yaşam Parkı, Ekşili Göleti Doğa Kampı, Karavan kamp, kent merkezinde otopark, köy evi, kreşler, engelliler için mola evi, gençlik merkezleri, evde sağlık hizmeti, bebek çantası, okula destek kartı, yaşlı kreşi, tarım istihdamını korumak ve tarımsal faaliyetleri geliştirmek, hayvancılığı yerinde destekleyerek kalkındırmak, kooperatifçilikle ürünlerin gerçek değerden satılmasını sağlamak, üreticilere satış yerlerinin sağlanması, semt pazarları oluşturmak, sokak hayvanları için barınak, ilçe merkezinde kütüphane, ücretsiz kursların verilmesi için etüt merkezleri, kırtasiye desteği, beslenme ihtiyaçlarının karşılanması, okulların bakım onarımlarının yapılması, insan kaynakları ve kariyer ofisi, kalifiye ve ara eleman yetiştiriciliği kursları, sosyal alanlar, turizm hareketleri, kültür ve sanat kursları, Döşemealtı Halısı’nın hak ettiği değere kavuşturulması ve spor kursları.”

 

“HEPSİ YAPILABİLECEK PROJELER”

Belediyenin rahatlıkla altından kalkabileceği projeler ortaya koyduklarını kaydeden Dal, “Bunlar bulutlar üzerinde gezen projeler değil. Mali hesaplarını elbette yapacağız ama biz bu projeleri gerçekleştirebileceğimize yürekten inanıyoruz. Tamamen olması gereken projeler. Bir belediye başkanı ve yönetimi ortaya iddia koyuyorsa rahatlıkla bu projeleri hayata geçirebilir. 30 yıldır siyasetin içerisinde biri olarak bunların yapılabileceğine ben inanıyorum. Süreç içerisinde bunları hayata geçirdiğimizi göreceksiniz. Biz bunları rahatlıkla yapacağız” açıklamasında bulundu.

img-8737.jpg

“GÖÇLE İLÇEMİZ ZENGİNLEŞİYOR”

2 milyar liralık belediye bütçesinin 1 milyar 195 milyon lirasının genel kamu hizmetlerine, 665 milyon lirasının iskan ve toplum refahı hizmetlerine ayrıldığını belirten Dal, borç olup olmadığıyla ilgili bilgisinin bulunmadığını söyledi. Alınan göçün ilçeye zenginlik kattığını düşündüklerini dile getiren Dal, gelenlerin kültürleriyle zenginleştiklerini ve memnun olduklarını ifade etti. Şeffaf belediyecilik vurgusu yapan Dal, “Şeffaf olacağız. B, C, D, planlarımız olmayacak. İçimiz ne ise dışımız o olacak. İlçe halkımızla her zaman birlikte olacağız. Onlara danışacak, eleştirilerini alacağız. Planlarımızı, projelerimizi ortaya koyacağız. Bu samimiyet çerçevesinde güzel işler gerçekleştireceğimizi düşünüyorum” dedi.   

 

“TURGAY GENÇ NEDEN KATILMADI?”

Mevcut başkan CHP’li Turgay Genç’in toplantıya neden katılmadığının sorulması üzerine Dal, davet ettiğini ama ilçe dışında olduğu için katılamadığını söyledi. Genç ile her zaman görüştüklerine işaret eden Dal, “Kendisi izinde ve şehir dışında. Bir küskünlük yok. Siyaset bir meslek değil, meslek de olmamalı. Zaman zaman değişiklikler, parti içi süreçler, kongreler yapıyoruz, aday adaylık süreçleri, iddialar, projeler, düşünceler var. Elbette hizmetlere teşekkür ediyoruz ve bundan sonrasında da edeceğiz. Yeni heyecanlar gerekiyor. Bizim en büyük sermayemiz heyecanımız. Ben görev sürelerinin sınırlandırılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü, siyaset kutsal bir iş. Halka hizmet Hakka hizmet” şeklinde konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1225 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim