Bugün 19 Mayıs 2024 Pazar
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2504.005
    %0.00
  • Dolar
    32.1989
    %0.00
  • Euro
    34.8984
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Danabaşoğulları taleplerini sıraladı
07 Mayıs 2024 Salı 16:49

Danabaşoğulları taleplerini sıraladı

Türkiye Kamu Sen Antalya İl Temsilcisi Hasan Yılmaz Danabaşoğulları, sendikanın öncelikli gündem maddelerini açıkladı. Danabaşoğulları'nın verdiği bilgilere göre, sendikanın talepleri ve öncelikleri şu şekilde sıralandı:

3600 Ek Gösterge; Birinci dereceye 3600 ek gösterge konusunda verilen sözlerin yerine getirilmesi talebi öne çıkıyor.

Ek Ödemenin Emekli Maaşlarına Yansıtılması; İlave (12,174 TL) ek ödemenin, memur emekli maaşlarına yansıtılması gerektiği ve bu adaletsizliğin giderilmesi talep ediliyor.

YHS Mağduriyetinin Sonlandırılması; Yıllardır konuşulan YHS (Yükseköğretim Kurulu Yabancı Diller Yeterlilik Sınavı) mağduriyetine son verilmesi ve eğitim durumlarına göre GIH ve TH sınıflarına atanmaları isteniyor.

Toplu Sözleşme Priminin Ödenmesi; 2004 yılında başlatılan ve haksız olarak iptal edilen toplu sözleşme priminin mart ayından geriye dönük olarak ödenmesi talep ediliyor.

Kamu Personel Rejimi Reformu; Mevcut kamu personel rejiminin sürdürülebilir olmadığı ve yeni bir düzenin oluşturulması gerektiği belirtiliyor.

Kariyer Uzmanları Arasındaki Adaletsizliğin Giderilmesi; Kamuda kariyer uzmanları arasındaki merkez-taşra ayrımının kaldırılması ve özlük haklarının aynı cetvelde düzenlenmesi talep ediliyor.

Liyakat Esaslı Atamalar; Devlet memuriyetine girme ve ilerleme süreçlerinde liyakatin esas alınması ve mülakat uygulamasının kaldırılması isteniyor.

Maaş Sistemi ve Destekler; Maaş sisteminin tek çatı altında toplanması, ağır illerde görev yapanlara tazminat verilmesi ve lojmandan yararlanamayan kamu çalışanlarına kira yardımı yapılması talep ediliyor.

Rotasyona Tabi Personelin Değerlendirilmesi; Kurumlararası iş yükü, görev yetki ve sorumluluklarına göre rotasyona tabi personelin maaşlarının değerlendirilmesi isteniyor.

Yeni Kamu Personel Sınıfları; Adalet, maliye, savunma, sosyal güvenlik, gümrük, yönetim (yönetici) denetim ve destek hizmetleri başta olmak üzere yeni sınıflar ihdas edilmesi öneriliyor.

Taşra Uzmanlığı Genişletilmesi; Bazı kurumlara tanınan taşra uzmanlığı sisteminin genişletilmesi ve yeni uzman ve uzman yardımcılığı kadrolarının oluşturulması talep ediliyor.

İş ve Meslek Danışmanlığı İhdası; İş ve meslek danışmanlığının kabul edilmesi ve kurumun taşra teşkilatına uzman ve uzman yardımcılığı kadrolarının oluşturulması isteniyor.

Refah Payı ve Sosyal Yardımlar; Enflasyon farkı ve refah payı verilmesi, fazla mesai ücretleri, harcırah tutarları ve sosyal yardımların günün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yeniden düzenlenmesi talep ediliyor.

Servis Hizmeti Adaleti; Bakanlıkların merkez teşkilatına sağlanan servis hizmetinin taşra teşkilatına da verilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Statü Hukuku ve Emeklilik; Kamu görevlilerinin emeklilik haklarının tek çatı altında toplanması ve 2008 sonrası kamu görevine girenlerin mağduriyetinin önlenmesi talep ediliyor.

Emeklilik Yaşı ve Maaş Durumu; İlave ek ödemenin emekli maaşlarına yansıtılmaması nedeniyle 65 yaş sınırının kaldırılması gerektiği ve devlet memurlarının emekli keseneğine tabi olmayan maaşlarının düzeltilmesi talep ediliyor.

Devlet Memuru Maaşları ve Sosyal Güvenlik Durumu; Devlet memuru maaşlarının ve sosyal güvenlik primlerinin düzenlenmesi gerektiği ifade ediliyor.

Adalet Çalışanlarının Hakları; Adalet çalışanlarının yargılanma statülerinin düzeltilmesi ve gerekli kanuni düzenlemelerin yapılması talep ediliyor. HABER: ÖMER ALİ YETGİN

Bu haber toplam 491 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim