Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya29 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Dereköy halkı yalnız değildir”
28 Kasım 2022 Pazartesi 16:34

“Dereköy halkı yalnız değildir”

Beşkonak’ta yapılmak istenen mermer ocaklarına karşı verdiği mücadeleyle tanınan Antalya Beşkonaklılar Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Hakan Halim Okudan, Korkuteli Dereköy’de açılmak istenen kömür ocağına karşı mücadele eden halka destek verdi.

Manavgat Beşkonak’ta yapılmak istenen mermer ocaklarına karşı verdiği mücadeleyle tanınan Antalya Beşkonaklılar Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Hakan Halim Okudan, Korkuteli Dereköy’de açılmak istenen kömür ocağına karşı mücadele eden bölge halkına destek verdi. Beşkonak’ta olduğu gibi Dereköy’de de halkın yalnız olmadığını vurgulayan Okudan, “Dereköy halkımızı, açıldığı takdirde telafisi mümkün olmayan sonuçlar yaşatacak bu projenin iptali konusunda yalnız bırakmayacağız” dedi.

 

Manavgat’ta açılmak istenen mermer ocaklarına karşı verilen mücadelelerde ön plana çıkan isimlerden olan Antalya Beşkonaklılar Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Hakan Halim Okudan, şimdi de Korkuteli’nin Dereköy Mahallesi’nde açılmak istenen kömür ocağına karşı mücadele edenlere destek veriyor. Manavgat’ta haklı gerekçelerle verdikleri mücadeleden sonra kazanılan başarıların diğer bölgelerde verilen mücadelelere de örnek olduğuna işaret eden Okudan, hafta sonu Dereköy halkıyla biraraya gelerek açılmak istenen kömür ocağı sahasında incelemelerde bulundu. Dereköy'ün ekolojik, ekonomik ve hukuki gerekçeleri olduğuna, kömür ocağı kurulmak istenen sahanın Korkuteli’nde 17 köyü besleyen su kaynaklarının bulunduğu lokasyonda yer aldığına ve tarım ürünleri yetiştirildiğine dikkat çeken Okudan, kömür ocağı açıldığı takdirde telafisi mümkün olmayan sonuçlar yaşatacağını vurguladı. Okudan, Dereköy halkının yalnız olmadığının altını çizdi.

2926d7ee-343b-4d5d-8b9e-f10089642f30.jpg

“SIRA DEREKÖY’DE”

“Beşkonak Köprülü Kanyon’da 2020 yılından buyana uzun uğraşlar sonucunda ayrı ayrı lokasyonlarda 3 adet mermer ocağını hemşehrilerimizle büyük bedeller ödeyerek kamuoyu oluşturarak gündemde tutarak bölgemizde açılmasını durdurduk. En son Kırkkavak köyümüzde izni verilen mermer ocağı idare mahkemesi kararıyla iptal edildi. Bu iptalle birlikte Beşkonak kazandı, Antalya kazandı” diyen Okudan, “Şimdi sıra Korkuteli Dereköy'de. Beşkonak Köprülü Kanyon bölgesindeki mermer ocağının iptal edilmesi kamuoyunda büyük yankı buldu. Geçen hafta Korkuteli Dereköy halkımızdan telefon aldım. ‘İsminizi duyduk, bizim buraya da desteklerinizi bekliyoruz, kömür ocağı açmak istiyorlar, size inanıyoruz yardımcı olur musunuz?’ dediler. Bir vatanperver ve doğa sever olarak bu çağrıya kayıtsız kalmak mümkün değildi” ifadelerini kullandı.

37c93515-c373-4eda-a8c7-bda4b0eb913e.jpg

“UMUTSUZLUĞA YER YOK”

Hafta sonu Dereköy halkı ve muhtarla buluşarak toplantı gerçekleştiren Okudan, kömür ocağı kurulmak istenen sahayı da yerinde inceledi. Okudan, “Gözü yaşlı teyzeler, amcalar gördüm. Biz bu çaresizliği Beşkonak Kırkkavak köyümüzde yaşamıştık. Gözü yaşlı amcamıza sarıldım ve umutsuz olmamaları gerektiğini bundan sonra da yanlarında olacağımızı söyledim. Bu coğrafyada umutsuzluğa yer yok. Korkuteli ve Dereköy halkının istemediği hiçbir projeyi Dereköy’de sahaya dökemeyeceklerini belirttim. Bu durumu çözebilmek için sorunu Dereköy dışına çıkartarak Antalya’ya taşıyacağımızı ve seslerini dünyaya duyuracağımızı dile getirdim” açıklamasında bulundu.

7a34b44c-e01d-4e39-94f7-4a9bf5ea9492.jpg

“DEREKÖY’ÜN SAHİPSİZ OLMADIĞINI TÜM TÜRKİYE’YE DUYURACAĞIZ”

Dereköy halkının da Beşkonak halkı gibi Antalya şehir merkezine gelerek seslerini duyurmaya çalışacağını belirten Okudan, şunları ifade etti:

“Tıpkı Beşkonağımızın sahipsiz olmadığını duyurduğumuz gibi Korkuteli Dereköy'ümüzün de sahipsiz olmadığını Türkiye'ye duyuracağız. Dereköy'ün ekolojik, ekonomik ve hukuki gerekçeleri var. Kömür ocağı kurulmak istenen saha Korkuteli’nde 17 köyü besleyen su kaynaklarının bulunduğu lokasyon. Korkuteli Barajı’nı besleyen bir kaynak. Yine köyümüz tarımsal üretimde meyvecilikte ihracat potansiyeli bulunan bir yerleşim yeri. Dünyaca ünlü kayısı, elma ve şeftali üretimi yapılmakta. Su önümüzdeki yıllarda en önemli maden değeri taşıyacak yeraltı kaynağımız olacaktır. O yüzden suyumuzu korumak, geliştirmek ve yönetmek için bugünden harekete geçmemiz gerekmektedir. Davaya bakan avukatlarımız ile de görüşmeler sağladım. Korkuteli Dereköy halkımızı, açıldığı takdirde telafisi mümkün olmayan sonuçlar yaşatacak bu projenin iptali konusunda yalnız bırakmayarak, Dereköy'ün sahipsiz olmadığını siyasi ve bürokratik erk sahiplerine diplomasiyle, diyalogla ve müzakereyle hissettireceğiz.” HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2547 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim