Bugün 06 Mayıs 2025 Salı
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4213.73
    %1.94
  • Dolar
    38.6045
    %0.01
  • Euro
    43.8655
    %0.31
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Doğu Çevreyolu’nda 2. Etap Tamamlandı
25 Ekim 2018 Perşembe 13:23

Doğu Çevreyolu’nda 2. Etap Tamamlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezindeki trafiğe büyük rahatlama getirecek Doğu Çevreyolu Projesi'nde ikinci etap tamamlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezindeki trafiğe büyük rahatlama getirecek Doğu Çevreyolu Projesi'nde ikinci etap tamamlandı. Karayolları Genel Müdürlüğü'nce ihale edilen 3. etap çalışmaları ise devam ediyor.

Batı Çevre Yolu hayali için 17 yıl bekleyen Antalya, Başkan Menderes Türel'in göreve gelmesiyle özlemini çektiği Kuzey Çevre Yolu'na kavuştu. Antalya için bir diğer önemli proje olan ve şehir trafiğine ciddi rahatlama getirecek Doğu Çevre yolunda ise Altınova Yolu'nun ardından 2. etap da tamamlandı.

Havaalanı yolu nefes aldı

Kepez üstündeki Korkuteli kavşağı ile Antalya havaalanı arasını bağlayacak Doğu Çevre Yolu güzergâhı, Burdur, Korkuteli, Kemer'den Korkuteli Kavşağı'na gelen araçların şehir içi trafiğine girmeden havalimanı istikametine geçişleri için planlandı. Toplamda 23 kilometre olan güzergâhın Havaalanı Kavşağı-Toptancı Hal arasındaki ilk 5 kilometrelik bölümü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılıp, Antalyalıların hizmetine sunulmuştu. Altınova yolu, havaalanı yoluna nefes aldırdı.

75 milyon lira harcandı

Üç etap halinde Korkuteli Kavşağı'na bağlanacak Altınova imar yolu projesinin Beşkonak Köprüsü ile Göçerler Mahallesi arasındaki 11 kilometrelik ikinci etabı da Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi projenin iki etabına toplam 75 milyon lira harcadı. Proje kapsamında Altınova Caddesi, Kırçiçeği Caddesi, Muammer Aksoy Caddesi, Ulubatlı Hasan Caddesi ve 6255 Sokak boyunca, yol yapım, asfalt, kaldırım, peyzaj düzenlemeleri, elektrik ve aydınlatma çalışmaları gerçekleştirildi.

3. Etap bekleniyor

23 kilometrelik 3 etaplı Doğu Çevreyolu Projesi'nin 16 kilometrelik kısmını Antalya'ya kazandıran Büyükşehir Belediyesi modern ulaşım ağını Avrupa standartlarına taşıyor. 3. Etap çalışmaları kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğü'nce ihale edilen Göçerler-Korkuteli kavşağı arasındaki 7 kilometrelik son etapta da çalışmalar sürüyor.

Bu haber toplam 349 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim