Bugün 13 Ocak 2026 Salı
  • Antalya7 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    6121.517
    %0.00
  • Dolar
    43.0386
    %0.00
  • Euro
    50.336
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Domuz Sürüleri Seralara Zarar Verdi, Sürek Avı Başlatıldı
23 Kasım 2018 Cuma 11:18

Domuz Sürüleri Seralara Zarar Verdi, Sürek Avı Başlatıldı

ANTALYA'nın Demre ilçesinde, yaban domuzlarının sera ve zeytinliklere zarar vermesi üzerine sürek avı başlatıldı.

ANTALYA'nın Demre ilçesinde, yaban domuzlarının sera ve zeytinliklere zarar vermesi üzerine sürek avı başlatıldı. 2 gün süren avda 9 domuz vuruldu.

Demre'nin Büyükkum Mahallesi'nde yaklaşık 20 dönüm domates serasının yanı sıra çok sayıda zeytin bahçesine domuz sürülerinin zarar vermesi üzerine Demre Ziraat Odası Başkanlığı, sürek avı başlatılması için Kaymakamlığa başvurdu. Demre Kaymakamı Murat Uz başkanlığındaki komisyon, seralar ve zeytin bahçelerinde inceleme yaptı. İnceleme sonunda Demre Ziraat Odası'nın dilekçesi Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürlüğü'ne gönderildi. İzin verilmesi üzerine Demre Ziraat Odası ve Demre Avcılar Atıcılar Derneği işbirliğiyle sürek avı düzenlendi.

Demre İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerinin gözetiminde 2 gün süren sürek avına 23 avcı katıldı. Demre Avcılar Atıcılar Derneği Başkanı Hakkı Çelik ve Demre Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz da avcılara eşlik etti. Demre Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yol girişlerini kapatarak sürek avının yapıldığı Kum Dağı mevkiine giriş çıkışı yasakladı. Büyükkum Mahallesi'ndeki 4 bin dönümlük ormanlık ve kayalık alanda, 9 erkek domuz vuruldu.

Demre Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz, iki gün süren avda 4 bin dönümlük alanın tarandığını kaydetti. Alanın bir bölümünün kayalık ve çalılık olması nedeniyle çalışmaların güçlükle yürütüldüğünü kaydeden Oğuz, "Vatandaşların domuz sayısı konusunda farklı anlatımları var. Ama alanda 40- 50 civarında domuz olduğunu düşünüyoruz. Dileriz avlanan 9 domuz sorunun çözümüne katkı sağlar" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 983 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim